Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 507
  • 811
  •   2
Отговори
# 720
Скрит текст:
Ама това се опитваме да ви обясним, това че вие гледате такова НС, тъй като не стига бюджета, абсолютно не означава, че това е масата НС! Това може да се каже, че е масовото НС ограничено от вашия собствен бюджет. Сега ще ме извинявате, ама и аз ако имам 35к евро бюджет за двустаен апартамент ще гледам само най-големите и гадни коптори СС, но това не означава, че масата са чак толкова трагични... Просто пример давам.
Точно масовото е такова, а читавите НС са изключенията за много пари. 35 К евро в момента в София е бюджет за гараж, не знам какво изобщо го спрягаш. А иначе и СС има за 400-500 К евро.
Интересно ти какво НС гледаш, което е масово, пък е без дефектите, споменати назад? Къде, какво, за колко пари, за да разберем дали е масово наистина?
Скрит текст:
Да бе, колко оферти за скъпарски апартаменти сме разкостили тук Joy
Естествено е човек да гледа всичко, най-малко за да си оптимизира бюджета, или да открадне идея, или просто от любопитство.
Скрит текст:
Тук  е един анонимен фоуум, в който обсъждаме по картинки, които често пъти са много далеч от реалността. Врабчо говори за реални огледи и реална представа за имотите, и за  това е права, че човек, който наистина иска да купува (а не е просто "екскурзиант") не ходи на огледи за имоти над бюджета си, защото така само си губи времето, а и на отсрещната страна. Не че няма и такива.
Ами ето примери:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15429768980203 … k=4hkbm8&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15366605368738 … k=4hkbm8&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15433134755995 … k=4hkbm8&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15535284727986 … k=4hkbm8&f1=1

С една дума - коптори, ама не означава, че абсолютно всички СС са такива.

Не знам някой нормален купувач в момента да гледа двустаен за 35 К, пък било и панелен - то в Ботунец и за 20К може да има.
Постнах вече пример за НС с добро разпределение, не масово, на каква цена е.  

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15481421001803 … k=4hkbf5&f1=1
цена за около 80 кв -237 К евро, не е ясно с ДДС или без.
Подобно има и на Миджур - за около 250 К без ДДС. Има и на много други места, но не е масово, а и цената му не е за масовия купувач.

# 721
О ама моя примерна помпата не е от оглед на евтино жилище, напротив. Моя близка приятелка живее в такова, даже отначало беше в по малко, после смениха за по голямо в същата сграда, толкоз много си го харесват. Те си го харесват и го избраха два пъти, аз съм в потрес. Смениха всичко от до, дограма, шумоизолация, всичко...два пъти Joy Постоянно има течове от съседи, циганят се за пари и т.н. и особено разлика с СС не виждам. Но помпата ме довърши
И имам пример за НС в  МанЛи върху реката. При дъжд мазета и гаражи наводнени. Мазето беше неизползваемо, което беше не чак толкова кофти, защото помещението беше служебно, за офис. Но да живея там....

# 722
  • София, Bulgaria
Попея, имах предвид, че нама как да знаем,  какво е масовото, че да правим обобщение. Както сама казваш става въпрос за хиляди сгради, всяка различна. Нямаме информация, колко са крайните ап., колко средни..., колко от тях са с тъмна или светла кухня...Аз не бих се ангажирала с обобщения от рода на: " масово НС е...Масово СС е..." макар че за СС няма кой знае, колко варианта на разпределение.

# 723

Ето едно НС, което е малко като размери, но не е масово, а е с добро разпределение, не е тип коридор:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15481421001803 … k=4hkbf5&f1=1

цена за около 80 кв -237 К евро, не е ясно с ДДС или без.

Подобно има и на Миджур - за около 250 К без ДДС. Има и на много други места, но не е масово, а и цената му не е за масовия купувач.

И кое му е доброто??? Гледам тристайните (зелените) и ОК, имат квадратни холокухни с прозорец отстрани на кухнята, но там където са мивката и котлона (в кьошето) пак си трябва лампа Mr. Green За сметка на това няма къде да се сложи нормална разтегателна трапезарна маса, а има нещо (плот ли е, маса ли е) за четирима, което само се пречка. Когато избирах имах опция за таман два апартамента с такива холокухни и ги отритнах на мига, защото в моята тъмна дупка на сходна квадратура имам кухня 3х3х180, с плот-маса за хапване на двама души, трапезна маса за 4-10 човека, телевизионна стена с дължина 300 см и Г-образен диван с холна масичка (217х270). Ми това в такъв квадратен хол не се побира.

А виж спалните са по 9 - 10 квадрата, супер лукс Mr. Green Или баните - така са сгъчкани, че не съм сигурна дали ще се отваря вратата, ако се купи малко по-малко компактна тоалетна чиния.

Аз за такова 237 000 евро ще дам на кукув ден.

# 724
Ама има хора, които ще дадат, защото кварталът е скъп. То не е само разпределение и материали, мястото се гледа, гледката, отстоянията и хиляди други неща, които са определящи при ценообразуването.

# 725
Ама има хора, които ще дадат, защото кварталът е скъп. То не е само разпределение и материали, мястото се гледа, гледката, отстоянията и хиляди други неща, които са определящи при ценообразуването.

Никаква гледка не може да ме накара да спя в 10 квадрата спалня. А и в антрето няма място за едно свястно портманто. И кварталът не е да е лош, ама пък и не е Докторската градина. Ама явно за всеки влак си има пътници и не бих издевателствала над някой, който е избрал такова. Ми - въпрос на приоритети. Моите са други, трети си има трети... Ама все си мисля, че за толкова пари има и по-добро.

# 726
Скрит текст:
О ама моя примерна помпата не е от оглед на евтино жилище, напротив. Моя близка приятелка живее в такова, даже отначало беше в по малко, после смениха за по голямо в същата сграда, толкоз много си го харесват. Те си го харесват и го избраха два пъти, аз съм в потрес. Смениха всичко от до, дограма, шумоизолация, всичко...два пъти Joy Постоянно има течове от съседи, циганят се за пари и т.н. и особено разлика с СС не виждам. Но помпата ме довърши
И имам пример за НС в  МанЛи върху реката. При дъжд мазета и гаражи наводнени. Мазето беше неизползваемо, което беше не чак толкова кофти, защото помещението беше служебно, за офис.
Но да живея там....

Моят извод е, че човек свиква с всичко и постепенно започва да не вижда дори минусите, които в началото са му били някаква спирачка. Свиква се с шума от самолетите, от големите булеварди, липсата на това и онова, наводненото мазе, с кофти съседи. Ето, на мен сега холокухнята ми се струва огромен минус, но ако ми се наложи, каквато вероятност има - ще готвя по-рядко и ще открия някакъв позитив.

# 727
Права си - има и по-добро, но не за толкова пари от това, което виждам като оферти. В едно предаване /май беше шеф под прикритие/ една брокерка обясняваше, че 9-12 квадрата спални било стандарт в НС. Сега да не ме нападнете пак любителите и притежателите на НС - споделям думите на брокерката - може и епизода да издирите. Агенцията беше Ера нещо си, шефът се правеше на обучаващ се новак, клиентът недоволстваше от големината на спалнята.

# 728
Тя брокерката е продавачка, другаде ще казва друго, нали трябва да си продаде имота и да си вземе комисионната Wink

# 729
  • София, Bulgaria
Да, бе стандарт...10 кв. спалня...глупости на търкалета е приказвала, а по-големите спалните са извън стандарта сигурно.

# 730
Черна станция и още двама-трима, много ви моля на всеки пост да не отговаряте колко супер мега хипер прекрасно е вашето жилище, чак големината на стаите знаем вече, разпределението ни е ясно, материалите, дворчето, хола, бокса. И аз имам какво да споделя - къде живея и какво ми харесва, но не го правя, защото не желая. Тук дискутираме общата тенденция на пазара, не всеки в какво живее и обича да живее. Супер зацикляме вече.

# 731
OK, трия. Но все пак ако не се опирам на факти ми се казва, че си говоря по принцип. Е на какви факти тогава да се опирам?  newsm78

# 732
Ами аз мен голям плюс на холокухнята на Иван Асен  е, че боксът е светъл, а холокухнята е почти квадратна, помещения тип коридор с тъмен бокс на късата страна за мен е  неприемлив компромис, докато спалня 11 кв е приемлив - за ЧС е обратното (макар че тя е инат  няма да признае, че е приемлив компромис за нея, а ще твърди, че даже е по-добре да е тъмен, пък холокухнята да е 1:2,5 е най-добре  Wink). Разбира се  се, най-добре и светъл бокс, и квадратна дневна, и голяма спалня, ама НС на това  място с тези три  неща ще е доста над тази цена, която и така в никакъв случай не е масова.  

# 733
Да, излиза, че за да елиминираш големите минуси на НС трябват много пари. За мен това не беше опция. По добрият вариант беше СС с преценени минуси.
Факт е, че повечето хора независимо от бюджета предпочитат холокухня. Ето разпределението на един от най-скъпите апартаменти в България. Там определено няма проблем да се направи отделна кухня, но явно не това се търси.

# 734
  • Варна
Ахахахха  чакай Нико - тука говорим за 70м2 - то цял апартамент отделен е това.
Холо-кухнята при такива условия е ок : )))) Плюс допълнителните стаи и кабинети.
И като влизаш в помещението не налиташ първо на кухнята Wink Виж как е изтеглена встрани и от  хола не гледаш кухнята. Хитрец!

Общи условия

Активация на акаунт