Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 777
  • 811
  •   1
Отговори
# 225
Имам добра представа как работи машината на пр-а и медийното обслужване, и какво може да гарантира.
Не случайно т. нар. разследване е на Свободна Европа. Пък Артекс да плащат на 24 часа колкото искат.

# 226
Смях през сълзи е положението.
Артекс ще понесат дългосрочни негативи.
Не съм убедена.
Качествени имоти винаги ще се търсят.

# 227
Първо, никого не защитавам и не съм фен на апартаменти по 2500-3000 евро.
Второ, частно лице не можеш да натиснеш, колкото и голяма фирма да си. А хубавите имоти са рядкост и ако Артекс се изсмее, друг ще вземе.
И трето, защитавам позицията на здравия разум и тя е, че такава сграда не може да има себе стойност 500 евро на квадрат. Само това защитавам.
Съжалявам, не съм въобще убеден. Представи си се на мястото на частното лице. Някои обичат повече риск срещу по-голяма евентуална възвръщаемост, други обратното. А за една от най-големите строителни фирми се счита, че рискът е доста нисък, следователно и възвращаемостта е по-ниска. Като го вземе новопрохождащия строител бай Пешо срещу едни обещания, да не мислиш че е много оферта за частното лице, собственик на парцел?!
Но пак повтарям, според мен те строят на терени, които са били общински и са ги придобили с врътки за много по-малко, отколкото лакомите частни лица искат. Примери има доста, даже напоследък повечето им строежи са в индустриални зони, което само потвърждава мнението ми - строежите в Младост, Дианабад, Дружба - все са били на общински терени по мое мнение.
Най-вероятно в случая са придобили терен с помощта на властта и са им продали апартаменти на себестойността на строителството, което няма абсолютно нищо чудно да им е 500 евро / квадрат, ултра мега луксозното... Wink

# 228

Те са се подсигурили финансово за няколко живота напред, не ги жалете Simple Smile

# 229
  • София
Първо, никого не защитавам и не съм фен на апартаменти по 2500-3000 евро.
Второ, частно лице не можеш да натиснеш, колкото и голяма фирма да си. А хубавите имоти са рядкост и ако Артекс се изсмее, друг ще вземе.
И трето, защитавам позицията на здравия разум и тя е, че такава сграда не може да има себе стойност 500 евро на квадрат. Само това защитавам.
Съжалявам, не съм въобще убеден. Представи си се на мястото на частното лице. Някои обичат повече риск срещу по-голяма евентуална възвръщаемост, други обратното. А за една от най-големите строителни фирми се счита, че рискът е доста нисък, следователно и възвращаемостта е по-ниска. Като го вземе новопрохождащия строител бай Пешо срещу едни обещания, да не мислиш че е много оферта за частното лице, собственик на парцел?!
Но пак повтарям, според мен те строят на терени, които са били общински и са ги придобили с врътки за много по-малко, отколкото лакомите частни лица искат. Примери има доста, даже напоследък повечето им строежи са в индустриални зони, което само потвърждава мнението ми - строежите в Младост, Дианабад, Дружба - все са били на общински терени по мое мнение.
Най-вероятно в случая са придобили терен с помощта на властта и са им продали апартаменти на себестойността на строителството, което няма абсолютно нищо чудно да им е 500 евро / квадрат, ултра мега луксозното... Wink
Ми нали точно това ти обясняваме - че строителството може и под 500 евро да струва, но себестойността е много по-висока. Сега вече съм съгласна с теб

# 230

Те са се подсигурили финансово за няколко живота напред, не ги жалете Simple Smile

Далеч не ги жаля, обяснявам каква е технологията на процеса "Свободна Европа срещу шевиците и народното хоро в рилско езеро".

# 231
Мисля, че и Фък, и ЧС имат право Simple Smile Факт е, че големите фирми строят на общински/държавни терени (терени от десетки декари в Изток или Лозенец няма как да са частни), които придобиват по преференциални цени, и че имат лобита и политически чадъри - това, което е излязло за Артекс, е само върхът на айсберга. Но е факт също и че ако искаш качествено НС на прилично място, изборът е малък и Артекс са от малкото, които дават такъв. Малките кооперацийки на частни терени на хубави места са също толкова скъпи, че и повече, а често се разпродават само на вътрешни хора - като тази на Оберабуер в Лозенец, която коментирахме с милитана. Та в крайна сметка всеки купувач си прави сметката с какво ще направи компромис, освен ако не е от късметлиите да има къща в Лозенец от баба си (това като пример, да не се приема буквално).

Фък, напълно е възможно пълната  себестойност (не само строителството) да е по-висока от цената, на която са продали на политиците, това са 5-6 апартамента от стотици и тази разлика спокойно се компенсира от цената, която ще вземат от останалите. Като чета, обаче, са доста глупави в обясненията си, но предполагам, че нямат друг полезен ход в момента, другото е да признаят, че подкупват политици, за да си реализират проектите - което е публична тайна, но явно не искат да си го признаят в прав текст.

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 10:45 от Анонимен

# 232
  • София
Да, Мирянова за да защити Цецко, излязла днес в дира и заявила че себестойността на квадрат на сградите й е 500 евро... Grinning била му продала с печалба на 600 + евро
Ай сега да проверят всички продажби на Артекс, след като себестойността е 500 евро и да се види с какви надценки и какви данъци в/у тези печалби плащат и пълна проверка на Артекс и строежи и  сделките и т.н.
Аз ако съм клиент на Артекс , какъв съм? Тъп или какво?

# 233
  • София
Айде Добро утро и от Левон Хампарцумян с апартамент над 300м2 в същата сграда, купен същия ден на преференциуални цени. А малко преди това отпуснал 28млн кредит на фирма, вляла се месец по-късно в Артекс. Разбира се на преференциални условия  Mr. Green

# 234
Скрит текст:
Да, Мирянова за да защити Цецко, излязла днес в дира и заявила че себестойността на квадрат на сградите й е 500 евро... Grinning била му продала с печалба на 600 + евро
Ай сега да проверят всички продажби на Артекс, след като себестойността е 500 евро и да се види с какви надценки и какви данъци в/у тези печалби плащат и пълна проверка на Артекс и строежи и  сделките и т.н.

В момента много хора си задават този въпрос.
Едно е да ти кажат "да, корупцията е норма, не можеш да достигнеш дори квартален мащаб без да си под крилото на знаете-кой" - това хората ще го приемат много лесно, - и съвсем друго "от вас взехме 2500, защото сте балъци, а можехте да го купите на 600 евро".

# 235
  • В най - голямото село
Колко да им е качествено строителството  на  Артекс ( като за 500 евро м2)  Joy, ходих в сграда Виделина, още когато продаваха апартаментите на зелено. Разположението не е нищо особено, да не говорим за гледките. Да, фоайета и фасада изглеждат добре.

# 236
Ай сега да проверят всички продажби на Артекс, след като себестойността е 500 евро и да се види с какви надценки и какви данъци в/у тези печалби плащат и пълна проверка на Артекс и строежи и  сделките и т.н.
Факт, че е глупаво обяснение, обаче другото пък е публично признание в прав текст на корупция на много високо ниво. Та явно са решили да избират по-малкото зло.
Скрит текст:
Скрит текст:
Ай сега да проверят всички продажби на Артекс, след като себестойността е 500 евро и да се види с какви надценки и какви данъци в/у тези печалби плащат и пълна проверка на Артекс и строежи и  сделките и т.н.

В момента много хора си задават този въпрос.
Едно е да ти кажат "да, корупцията е норма, не можеш да достигнеш дори квартален мащаб без да си под крилото на знаете-кой" - това хората ще го приемат много лесно, - и съвсем друго "от вас взехме 2500, защото сте балъци, а можехте да го купите на 600 евро".
Не могат да признаят първото, защото все пак има някакви правни норми, които поне проформа трябва да се спазват. Нали все се борим с корупцията и все ни критикуват за нея. Такова признание ще нанесе много по-голяма политическа вреда от това да кажат, че работят на 300 % печалба за масовия клиент.

# 237
Скрит текст:
Мисля, че и Фък, и ЧС имат право Simple Smile Факт е, че големите фирми строят на общински/държавни терени (терени от десетки декари в Изток или Лозенец няма как да са частни), които придобиват по преференциални цени, и че имат лобита и политически чадъри - това, което е излязло за Артекс, е само върхът на айсберга. Но е факт също и че ако искаш качествено НС на прилично място, изборът е малък и Артекс са от малкото, които дават такъв. Малките кооперацийки на частни терени на хубави места са също толкова скъпи, че и повече, а често се разпродават само на вътрешни хора - като тази на Оберабуер в Лозенец, която коментирахме с милитана. Та в крайна сметка всеки купувач си прави сметката с какво ще направи компромис, освен ако не е от късметлиите да има къща в Лозенец от баба си (това като пример, да не се приема буквално).

Фък, напълно е възможно пълната  себестойност (не само строителството) да е по-висока от цената, на която са продали на политиците, това са 5-6 апартамента от стотици и тази разлика спокойно се компенсира от цената, която ще вземат от останалите. Като чета, обаче, са доста глупави в обясненията си, но предполагам, че нямат друг полезен ход в момента, другото е да признаят, че подкупват политици, за да си реализират проектите - което е публична тайна, но явно не искат да си го признаят в прав текст.
Именно! Обаче нали се сещате, че подкупите се дават обикновено, за да се спестят повече пари. Т.е. ако някой във форума си мисли, че себестойността е нормално да е от порядъка на 1000 евро / квадрат, гледайки обяви в интернет, то като правиш бизнес с политици и един вид ги подкупваш, за да спестиш от тази себестойност какво излиза? Аз не бих давал подкуп, което носи доста рискове, ако това не би ми спестило доста пари. Т.е. не разбирам защо се учудвате, че като себестойност може да им излизат от порядъка на 500 евро / квадрат сградите, с всичките подкупи дето се хвърлят?

# 238
  • София
От тази история три неща накрая:
-Мирянова се излага с глупаво интервю и обяснения в дира днес, и това жена с претенции за бизнес дама
-Клиентите на Артекс, които вероятно не са случайни хора и са плащали дебели цени, задават въпроса: вие ли ни лъжете или ние сме тъпи
-ГЕРБ ще е доста надолу в % в изборите и ги губят ...заради 3 апартамента и глупостите на физкултурника Цецо (който още преди години още трябваше да си отиде) !
Честито на Корнелия ! Замислено е да е точно преди изборите...

# 239
Скрит текст:

Фък, напълно е възможно пълната  себестойност (не само строителството) да е по-висока от цената, на която са продали на политиците, това са 5-6 апартамента от стотици и тази разлика спокойно се компенсира от цената, която ще вземат от останалите. Като чета, обаче, са доста глупави в обясненията си, но предполагам, че нямат друг полезен ход в момента, другото е да признаят, че подкупват политици, за да си реализират проектите - което е публична тайна, но явно не искат да си го признаят в прав текст.
Именно! Обаче нали се сещате, че подкупите се дават обикновено, за да се спестят повече пари. Т.е. ако някой във форума си мисли, че себестойността е нормално да е от порядъка на 1000 евро / квадрат, гледайки обяви в интернет, то като правиш бизнес с политици и един вид ги подкупваш, за да спестиш от тази себестойност какво излиза? Аз не бих давал подкуп, което носи доста рискове, ако това не би ми спестило доста пари. Т.е. не разбирам защо се учудвате, че като себестойност може да им излизат от порядъка на 500 евро / квадрат сградите, с всичките подкупи дето се хвърлят?
В такъв случай себестойността зависи от размера на подкупите, ако приемем строителната компонента за фиксирана на 500 е/кв, примерно. Та ако това е толкова важно за теб, може да си поиграеш да сметнеш при 500 е/кв строителна себестойност и при подкупи в размер на 5 апартамента по 200 кв по тяхна пазарна цена 3000 е/кв, каква е стойността само на подкупите, и като я разделиш на РЗП на сградата им, да видиш колко е пълната себестойност. Това при положение, че земята е общинска и е с право на строеж, за което Артекс не са платили и 1 стотинка, а им е отстъпено безвъзмездно (което аз не знам дали е така, все пак).
За мен такова упражнение е напълно безсмислено, защото ако искам НС в Изток и не съм висш политик, нямам избор, освен да платя исканата от Артекс цена. Ако не я платя, просто няма да живея в НС в Изток, което също е вариант, но сметката на себестойността на Артекс с нищо не ми помага в моя личен казус.

Общи условия

Активация на акаунт