Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 35

• 44 511
  • 811
  •   1
Отговори
# 705
Скрит текст:
Има ново строителство про което може да си отделите кухня и да се забиете да си готвите там. Всичко е въпрос на пари. Не виждам недостатък.
Така е, но масовото НС е с тъмен бокс и без такава възможност, иначе с много пари може всичко.
Е как? От малка съм си мечтала да се омъжа и да се забия да готвя в някаква кутийка, докато другите си лафят в хола. Баба и мама така правеха, искам и аз  Peace
А те американците го правят само заради модата онова да смърди на манджи у дайнингрума  Naughty

Американците са друга вселена. Те са изборетили полуфабрикатната микровълнова вечеря, все пак - при нея нищо не смърди на манджи. За който харесва такава храна, е напълно ок, съгласна съм. За другите -търсят си решения.
Добре, аз не мога да си представя вече живота си в отделна кухня 9м2. Може ли да приемем, че света се развива? Има достатъчно панелки за любителите на старите разпределения. [/spoiler]
Панелните лесно се преустройват с холокухня, така че и в панел можеш да си я имаш, ако нямаш желание за 9 кв кухня.  Докато в масовото НС много по-трудно ще имаш отделна кухня, а зада имаш такава възможност, трябва да дадеш с едни 30-ина процента повече пари - защото масовото НС е с тъмен бокс на тясната страна на стаята,който не може да се отдели. Та по отношение на гъвкавостта на избора панелът печели пред НС. Не  защитавам нито едното, всеки си избира, просто това са обективни дадености. И в развития свят, който иска холокухня, може да си я направи в панела, а така и още една спалня даже ще спечели - бонус пред НС Wink

Между другото в типичния двустаен панел като усвоиш балкона в хола и го превърнеш в кухня се получава едно доста дълго и тясно пространство (въпросната холокухня) и холът става доста тъмен!

# 706
Доста снобски и саркастични изказвания в темата.
И пак моя бюджет се нищи с лек нюанс на снизхождение. Вашите бюджети неограничени ли бяха?
Може да си се напъхал в най-луксозния палат, но ако ти липсва човещина и толерантност не струваш нищо.

# 707
И пак моя бюджет се нищи с лек нюанс на снизхождение. Вашите бюджети неограничени ли бяха?
Може да си се напъхал в най-луксозния палат, но ако ти липсва човещина и толерантност не струваш нищо.

Всъщност ти се засягаш и виждаш обида където я няма. Казват ти "ограничен бюджет", а ти разбираш "бедна си". А всъщност човек си ограничава бюджета не само заради липса на пари, а и защото и да има, не му се дават повече от ...колкото е бюджетът. Не случайно апартаменти за милиони си седят некупени - не, че няма богати хора, просто тези хора не смятат факта, че могат да похарчат много пари, за достатъчно основание да го правят. А тук май битува мнението, че всеки е готов да даде всичките си пари за да си купи нещо по-нагоре в класацията по подразбиране на престижните имоти. Ми не е така, въпрос на приоритети е по-скоро.

# 708
Скрит текст:
Има ново строителство про което може да си отделите кухня и да се забиете да си готвите там. Всичко е въпрос на пари. Не виждам недостатък.
Така е, но масовото НС е с тъмен бокс и без такава възможност, иначе с много пари може всичко.
Е как? От малка съм си мечтала да се омъжа и да се забия да готвя в някаква кутийка, докато другите си лафят в хола. Баба и мама така правеха, искам и аз  Peace
А те американците го правят само заради модата онова да смърди на манджи у дайнингрума  Naughty

Американците са друга вселена. Те са изборетили полуфабрикатната микровълнова вечеря, все пак - при нея нищо не смърди на манджи. За който харесва такава храна, е напълно ок, съгласна съм. За другите -търсят си решения.
Добре, аз не мога да си представя вече живота си в отделна кухня 9м2. Може ли да приемем, че света се развива? Има достатъчно панелки за любителите на старите разпределения. [/spoiler]
Панелните лесно се преустройват с холокухня, така че и в панел можеш да си я имаш, ако нямаш желание за 9 кв кухня.  Докато в масовото НС много по-трудно ще имаш отделна кухня, а зада имаш такава възможност, трябва да дадеш с едни 30-ина процента повече пари - защото масовото НС е с тъмен бокс на тясната страна на стаята,който не може да се отдели. Та по отношение на гъвкавостта на избора панелът печели пред НС. Не  защитавам нито едното, всеки си избира, просто това са обективни дадености. И в развития свят, който иска холокухня, може да си я направи в панела, а така и още една спалня даже ще спечели - бонус пред НС Wink
[/spoiler]

Между другото в типичния двустаен панел като усвоиш балкона в хола и го превърнеш в кухня се получава едно доста дълго и тясно пространство (въпросната холокухня) и холът става доста тъмен!
Абсолютно е така - и получаваш същото, което и в масовото НС, но с една спалня повече. Но ако не искаш холокухня  с тъмен бокс, просто си оставяш наличната светла кухня и това е. Нали говорим за сравнение, в този случай не е в полза на НС.
Преустройството в повечето случаи е сравнително лесно без да се събарят стени и без да се нарушава устойчивост на балкона, а и масовото НС не е с 30-40 кв холокухня, а е с помещение, съпоставимо с панелен хол с балкон.. Иначе за много пари има и СС с 30-40 кв само хол, но тук говорим за масовото.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 12:40 от Анонимен

# 709

На всички са ни ограничени бюджетите. Моят със сигурност беше.
Но това не значи, че не мога да оценя качествата на хубавото ново строителство.
Когато давам оценка на НС не се ограничавам само до това, което мога да си позволя. Обсъждам това, което се предлага на пазара.
Ако тръгна да си търся кола за 20к и се спра на пример на Лексус, ще мога да си позволя само втора ръка и то по-старички или/и с по-бедни пакети. Ще мога да си взема и нова Дачия.
Това означава ли, че Лексусите са по-стари, по-амортизирани и гадни, а Дачиите са нови и лъскави.

Или пък по-добро сравнение е лексус и Тойота. За един и същ бюджет може да си купя “повече кола”, ако е Тойота и “по-малко” ако е Лексус. Но няма спор, коя от двете марки е по-добра!

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 12:42 от R-dna

# 710
Аз извън бюджета си не гледам нищо. Какъв е смисълът?
Не вярвам и някой в темата да го прави.

# 711
Да бе, колко оферти за скъпарски апартаменти сме разкостили тук Joy
Естествено е човек да гледа всичко, най-малко за да си оптимизира бюджета, или да открадне идея, или просто от любопитство.

# 712
За много пари, заделени за жилище ( специално уточнение за ЧС Simple Smile), могат да се вземат всякакви неща, за всеки вкус. Тук говорим за масовото НС и СС на аналогично място в масов квартал, и за мен крайният баланс не е в полза на НС, и понеже и други са го забелязали, затова и има такива обобщения. А е ясно, че има НС с перфектни характеристики, но за 400-500 К евро на сегашната конюнктура - който ги е заделил за жилище,  ще си вземе такова. А има и места, където НС просто няма. Но това са изключенията, а ние обсъждаме правилото.
Някой назад се интересуваше от моето жилище - ще кажа само, че сме се доближили максимално до своите критерии за жилище.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 12:54 от Анонимен

# 713
Ама това се опитваме да ви обясним, това че вие гледате такова НС, тъй като не стига бюджета, абсолютно не означава, че това е масата НС! Това може да се каже, че е масовото НС ограничено от вашия собствен бюджет. Сега ще ме извинявате, ама и аз ако имам 35к евро бюджет за двустаен апартамент ще гледам само най-големите и гадни коптори СС, но това не означава, че масата са чак толкова трагични... Просто пример давам.

# 714

Някой назад се интересуваше от моето жилище - ще кажа само, че сме се доближили максимално до своите критерии за жилище.
Ето това изречение обобщава всичко, няма нужда от спорове и заяждания кой къде се е "забил" и къде му е тъмно или пък коптор и т.н. То е ясно, че щом живеем там си го харесваме, иначе ще правим усилия да се преместим най-малкото.

# 715
Ама това се опитваме да ви обясним, това че вие гледате такова НС, тъй като не стига бюджета, абсолютно не означава, че това е масата НС! Това може да се каже, че е масовото НС ограничено от вашия собствен бюджет. Сега ще ме извинявате, ама и аз ако имам 35к евро бюджет за двустаен апартамент ще гледам само най-големите и гадни коптори СС, но това не означава, че масата са чак толкова трагични... Просто пример давам.
Точно масовото е такова, а читавите НС са изключенията за много пари. 35 К евро в момента в София е бюджет за гараж, не знам какво изобщо го спрягаш. А иначе и СС има за 400-500 К евро.
Интересно ти какво НС гледаш, което е масово, пък е без дефектите, споменати назад? Къде, какво, за колко пари, за да разберем дали е масово наистина?
Естествено е човек да гледа всичко, най-малко за да си оптимизира бюджета, или да открадне идея, или просто от любопитство.
Тук  е един анонимен фоуум, в който обсъждаме по картинки, които често пъти са много далеч от реалността. Врабчо говори за реални огледи и реална представа за имотите, и за  това е права, че човек, който наистина иска да купува (а не е просто "екскурзиант") не ходи на огледи за имоти над бюджета си, защото така само си губи времето, а и на отсрещната страна. Не че няма и такива.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 13:57 от Анонимен

# 716
За огледи е така. Но за дискусии във форума не. А общото между нас тук е, че дискутираме. Кой какво си прави в реала си е негова лична работа, но за дискусиите лимит е само небето  Joy

# 717
  • София, Bulgaria
Много ми е интересно на база, на какво използвате понятията "масово", и така смело и компетентно обобщавате.

Врабчо, понятието ограничен бюджет се използва за всяко ценово ниво, дори за милиони евро.

# 718
За огледи е така. Но за дискусии във форума не. А общото между нас тук е, че дискутираме. Кой какво си прави в реала си е негова лична работа, но за дискусиите лимит е само небето  Joy
Да, но Врабчо изрично написа, че говори от опит от реални огледи. Което за мен е далеч по-ценно от форумни лакърдии.
Томева, за мен масово е масово е, където е и преобладаващият жилищен фонд на София, и НС, и СС - това са  Младост, Люлин, Дружба, Надежда и т.н., плюс новите квартали от типа на МанЛи и Кръстова вада.
Ето едно НС, което е малко като размери, но не е масово, а е с добро разпределение, не е тип коридор:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15481421001803 … k=4hkbf5&f1=1

цена за около 80 кв -237 К евро, не е ясно с ДДС или без.

Подобно има и на Миджур - за около 250 К без ДДС. Има и на много други места, но не е масово, а и цената му не е за масовия купувач.

# 719
Скрит текст:
Точно масовото е такова, а читавите НС са изключенията за много пари. 35 К евро в момента в София е бюджет за гараж, не знам какво изобщо го спрягаш. А иначе и СС има за 400-500 К евро.
Интересно ти какво НС гледаш, което е масово, пък е без дефектите, споменати назад? Къде, какво, за колко пари, за да разберем дали е масово наистина?
Скрит текст:
Скрит текст:
Тук  е един анонимен фоуум, в който обсъждаме по картинки, които често пъти са много далеч от реалността. Врабчо говори за реални огледи и реална представа за имотите, и за  това е права, че човек, който наистина иска да купува (а не е просто "екскурзиант") не ходи на огледи за имоти над бюджета си, защото така само си губи времето, а и на отсрещната страна. Не че няма и такива.
Ами ето примери:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15429768980203 … k=4hkbm8&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15366605368738 … k=4hkbm8&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15433134755995 … k=4hkbm8&f1=1
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15535284727986 … k=4hkbm8&f1=1

С една дума - коптори, ама не означава, че абсолютно всички СС са такива.

Общи условия

Активация на акаунт