Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 3

• 64 663
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета, дано сте добре.
Исках да помоля за съвет. Предстои ми трансфер, още не знам кога, в Англия съм и клиниките още се бавят. Имам две ембриончета (благодаря на Господ), и сме решили да ги върнем двете заедно. При първия трансфер нещата не се получиха, нямах дори имплантация. Пробваме от 2,5 години, никога досега не съм виждала положителен тест. Бях решила да си правя само uNK тест, което ще е и надраскване, но сега започнах да мисля за диагностична хистероскопия също. Не знам дали имам основание, при положение, че не съм имала оперативни намеси и каквито и да е процедури, но все си мисля, че е хубаво да се види, дали няма полипи, сраствания. Имах раничка преди 10 год. и положителен ХПВ тест, но се лекувах и всичко се оправи още тогава. Имам редовен цикъл- обилен, и засичам Ову всеки месец. Нямам кисти или някакви забележими проблеми. Правиха ми цветна снимка миналата година, и двете тръби ми бяха ок, лявата по-бавно пропускаше.
Вие бихте ли направили хистероскопия, ако сте на мое място? Имам ли основание? Да не забравя да добавя цената- 1500 паунда заедно с биопсията, което си е доста...
Благодаря ви предварително.

# 451
За съжаление няма как да отидеш при личния и да кажеш искам хистероскопия на държавно. Дори и да се съгласи ще чакаш със месеци. Така че опасявам се единственият ти вариант е на частно.
Какво мисли лекаря който прави инвитрото ? Обсъждала ли си с него вариант за хистероскопия и дали изобщо има смисъл от нея. На първо време говори с него и обсъдете нещата.

# 452
  • au bout du monde
Исках да помоля за съвет. Предстои ми трансфер, още не знам кога, в Англия съм и клиниките още се бавят. Имам две ембриончета (благодаря на Господ), и сме решили да ги върнем двете заедно. При първия трансфер нещата не се получиха, нямах дори имплантация. Пробваме от 2,5 години, никога досега не съм виждала положителен тест. Бях решила да си правя само uNK тест, което ще е и надраскване, но сега започнах да мисля за диагностична хистероскопия също. Не знам дали имам основание, при положение, че не съм имала оперативни намеси и каквито и да е процедури, но все си мисля, че е хубаво да се види, дали няма полипи, сраствания. Имах раничка преди 10 год. и положителен ХПВ тест, но се лекувах и всичко се оправи още тогава. Имам редовен цикъл- обилен, и засичам Ову всеки месец. Нямам кисти или някакви забележими проблеми. Правиха ми цветна снимка миналата година, и двете тръби ми бяха ок, лявата по-бавно пропускаше.
Вие бихте ли направили хистероскопия, ако сте на мое място? Имам ли основание? Да не забравя да добавя цената- 1500 паунда заедно с биопсията, което си е доста...
Благодаря ви предварително.

Здравей, ако си препратена към репродуктивна клиника би трябвало те да ти насрочат хистероскопия.
При мен още на първия преглед ме видяха на ехограф и забелязаха полип. След това правих цветна снимка и  насрочиха хистероскопия.
Ако няма причина не бих правила.

# 453
Аз бих направила. Това, че нямаш интервенции нищо не означава.  Ще огледат,  ще направят надраскване и ще си спокойна, че всичко вътре е подготвено за опита.

# 454
Жената е в Англия, Та малко трудно ще убеди доктора в това какво са и казали в някой форум Simple Smile

# 455
Хайде да прочетем преди да се заяждаме:
Исках да помоля за съвет.

Междудругото,  ти инвитро парвила ли си ? Хистероскопия? Или просто така на въпреки вървим по всички теми.

# 456
Да правих в Англия, та от там знам какво можеш да очакваш ...
На държавно хистероскопия нама да и направят, само защото някой я е посъветвал в някой си форум Wink. На частно, варианта е да го обсъди с клиниката където прави инвитрото и евентуално там може!
Правилата тук са много по- различни и не можеш да отидеш в някоя клиника, била тя и частна и да кажеш искам да ми направите хистероскопия!

П/ с С две хистероскопии съм, едната на държавно, другата на частно Wink.

# 457
Здравейте, момичета. Чакам фертилити консултантът да ми се обади, за да го обсъдим. Има вариант на частно, без направление, просто ще ми вземат пари и за първичен преглед, вече съм намерила къде. Не знам дали в моята клиника биха ми направили, но ако цената е подобна, със сигурност ще е там. На държавно дори не съм помисляла, всички изследвания съм си правила на частно, защото чакането е брутално.
Благодаря ви, ще видя какво ще ме постветва лекарят ми.

# 458
Здравейте, другата седмица ми предстои хистероморсализация. И понеже съм страшна паника, вече не мога да спя и да ям, страхувам се от упойката, от болници, от коронавируса и да не лепна нещо, реших да пиша тук.
Имам два аборта по медицински причини чрез кюретажи и абразио за махане на полип. Но имам и две прекрасни деца, така че всичко си беше леко в сравнение с това, което другите жени преживяват.
Мога да кажа че това сега /новият полип/ е след много време - май ще станат 12 години, така че не се оплаквам а и предвид годините ми над 40, се надявам да не рецидивира защото вярвам и цикълът ми ще намалее, даже си намалява по малко.
Не мога да намеря обаче нищо за тая хистероморсализация, какво й е по различното от хистероскопията? По-тежка ли е ? По-бързо ли се възстановяваш? Абе всичко нужно, дето или ще ме успокои или уплаши съвсем и ще се треса от нерви още дни, докато определим датата - в понеделник лекарката обеща да ми даде ден, защото беше за днес свободно, но ми дойде в сряда и нямаше как.
Разбрах, че поне тест за коронавирус няма да ми искат, защото в някой клиники искали. Часът ми за днес беше за 15ч и просто не знам ако пак ми даде такъв - дали няма да лудна, досега все съм ги правила рано сутрин.
Тук пишете че чакате с часове - до 2 часа а аз съм една нервна, че трябва нещо успокоително да ми сложат иначе може и да си тръгна или избягам. Хаха.
Ще ми я правят в Плевен, но разбрах, че правят по много накуп. Влудява ме чакането, но знам, че няма как. Първо чаках тая карантина два месеца, после тамън я махнаха - пък ми дойде и сега вече от понеделник трябва да съм на линия.

# 459
И на мен ми стана любопитно и се разрових в интернет, според мен си е хистероскопия, само начина на отстраняване на полипа не е с резекция, а се разрушава тъканта с уред "hysteroscopic morcellator".

Ето една статия на английски, иска регистрация, за да се прочете цялата, има и видеа в youtube, не мисля, че процедурата ще е по-тежка, не се настройвай от сега (даже в статията пише, че се понася по-добре от електро-резекцията):
https://www.medscape.com/viewarticle/822371

# 460
Mersi Anisim търсих английския термин но безуспешно. Ще погледна пак.

# 461
Здравейте, момиченца. Знаете ли дали след процедурата се пият антибиотици? Благодаря

# 462
  • Пловдив
Аз и при двете хистероскопии пих Ципрофлоксацин - две или три хапчета, не цял курс 7 дни.
Хубаво е да се взима и пробиотик, защото често приемът му води до гъбички.

# 463
Мерси, Лили. Пия пробиотик нон-стоп, дано съм ок в такъв случай.

# 464
В много от случаите, дават антибиотик по време на самата операция.

Общи условия

Активация на акаунт