Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 3

• 64 622
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Няма такова нещо, че ендометриалните полипи не рецидивирали. Рецидивират и още как. Аз имам 3 хистероскопии заради новопоявяващи се полипи.

# 526
Потвърждавам, преди 2 години правих хистероскопия за отстраняване на 2 ендометриални полипа, доки каза, че няма да ме лъже и че почти винаги рецидивират, особено като са били повече от един. В момента съм със съмнения за полип отново. След няколко дни съм на преглед, за да се потвърди. В този ред на мисли и с оглед на Ковид положението, правят ли се в момента хистероскопии?
Няма такова нещо, че ендометриалните полипи не рецидивирали. Рецидивират и още как. Аз имам 3 хистероскопии заради новопоявяващи се полипи.

# 527
Правят се. Възстановиха се плановите операции.

# 528
  • Пловдив
G_a_l_a_t_e_i_a, правих моите хистероскопии в Хирургиите при д-р Ямаков. Ден за манипулацията се записва на първия етаж в АГ кабинета, но не помня телефона. Едната беше с кюртаж, другата с по-дълбоко изрязване.

# 529
На мен ми обясноха, че когато полипът се намира в шийката на матката обикновено след биопсия е недоброкачествен и винаги после рецидивира, а когато е в матката след биопсия е доброкачествен и принципно не се появява отново.
Да се правят такива изявления, въобще не е сериозно. Два пъти са ми махали полипи от шийката на матката (с много дълъг промеждутък от време) и двата пъти бяха доброкачествени. Полипи редицидират и ако са и в самата матка. По данни от медицинската литература, много малък процент от полипите могат да са злокачествени, независимо дали са разположени в ендометриума на матката или в маточната шийка.

# 530
Това, което аз знам Галатея е, че полипите изчезват при липса на цикъл примерно в критическа, мисля съветът, че може да се махне защото бременността е период без цикъл е доста верен. Довери се на лекаря.
Доколкото на мен ми е обяснявано при полипите вероятността да са злокачествени е изключително ниска.

# 531
Рецидивират и докторката ми каза, че щом са били и повече от един задължително преглед преди инвитро ( в моя случай ). И 1 година след хистерото имам новопоявил се 4 мм. полип. Каза ми, че за момента не е необходимо да се маха, тъй като тези с клинично значение се смятали над 8 мм. При предишното хистеро имах доста.... А за критическата, може и да изчезват, знам че имат пряка връзка с естрогените.

# 532
Не знам дали изчезват полипите в критическата, логично би трябвало, обаче когато аз правих моята хистероскопия, се заговорих с една позната, която е в менопауза и и предстоеше второ махане на полип, и двата откакто е в менопауза. Това много ме притеснява, защото имам и 2 миоми, които казват, че са за операция и има възможност да се запази матката. Но си мисля от друга страна тези полипи ако рецидивират, за какво да си пазя матката и да давам една торба пари за робот Да Винчи сега, а след 4-5 години да се окаже, че трябва да ходя на поредица от хистероскопии.

# 533
Момичета на 2.06. ми премахнаха полип, кървенето продължи само няколко дни, след около 4,5 дни ми дойде цикъл, който беше нормален. След това нямах никакви оплаквания. Вчера вечерта ми дойде и цикълът е мн обилен, през час , два сменям превръзка. Чудя се дали е нормален процес на изчистване на лигавицата или пак да ходя по лекари.

# 534
На мен по принцип ми казаха да ида на контролен 1 месец след хистерото. Аз бих отишла на твое място.

# 535
И при мен беше по - обилен, но е строго индивидуално. Аз 10 дни след хистерото имах контролен. Отиди да те видят

# 536
Здравейте дами, ще правя скоро хистероскопия и чудейки се защо е толкова скъпо намерих това в сайта на  здравната каса. И на мен ми искат 520 лв в Пирогов защото лекаря ми работи и там.

С малко закъснение, но да си кажа. Февруари махах полип в Щерев с направление. Доплатих 900лв, като се водят избор на екип, но не може без тях. Знаех, че има по-евтини варианти, но държах да бъда при определен лекар.

# 537
Здравейте момичета. Правих офис хистероскопия след неуспешен трансфер (нямаше изобщо имплантация) преди 10 дни. Платих 390лв за процедурата в Надежда. Днес бях на контролен преглед - Д-ра каза, че леко е разширил кухината на матката защото съм с еднорога матка и канала защото имах труден трансфер. Днес ми е 15ти ден от МЦ и ми каза, че след около 3-4 дни ще съм в овулация и да "действаме" . Та надявам се пък да вземе да стане чудото... Иначе ми каза, че е нямало сраствания (имам секцио, кюртаж и лапароскопя) и че няма проблем за полови контакти и за море...

# 538
Да ви питам пия дуфастон след изчистване на полипи от 16 ден на цикъла. Преди два дни свърши и очаквах да ми дойде, още не ми е. Дали е ок? Много ми е ревливо отпаднало и зле,

# 539
Аз моя полип спрях вече да го мисля.Десетгодишен е.
Сега реших пак да опитам с лука, който беше помогнал на някои хора.
Пия го два пъти дневно.Слагам си вечер тампон с лук и мед.А в областта на матката настърган лук,поставен в марля.
Изобщо,лучена терапия.Вече не вярвам,че е възможно от нещо да се махне от самосебе си,но и след последните преживявания  за втора хистероскопия не искам и да чувам.Само мисълта за упойката ме ужасява.Като някаква фобия ми е.

Общи условия

Активация на акаунт