Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 3

• 64 636
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Аз мисля, че тези въпроси е правилно да се зададат на лекаря,а не по форуми. То тук всичко могат да ви кажат, което не означава,че ще е правилно. На мен лекарят ми беше казал около седмица или докато спре кървенето без секс,басейни и т.н.  Лично на мен, 1 седмица ми се вижда кратко. Но както сме коментирали, зависи какво е правено по време на хистероскопията. Аз бих се обадила да попитам лекаря си.

# 511
  • Пловдив
Точно така, аз също бих питала лекаря си. На мен ми беше казал поне 1-2 месеца без басейни и море, понеже след хистероскопия  каналът не може да се затвори веднага и има голяма опасност от зарази, бактерии и т.н

# 512
Благодаря, момичета.
На мен ми предстои премахване на полип и естествено ще попитам лекаря, но исках ориентировъчно да знам как е било при вас. Като цяло съм се подготвила месец след това да планирам влизане във водата.
В този ред на мисли, по принцип не би ли било по-добре да се извърши манипулацията след лятото, за да се избегнат всякакви замърсявания, инфекции и т.н.?

Последна редакция: ср, 24 юни 2020, 10:36 от *Тhe*Butterfly*

# 513
Ако спазваш препоръките относно влизане във вода, секс, басейни и тн., не мисля, че има някаква по-голяма опасност лятото.

# 514
Е аз след консултация та днес ми казаха, че щом спре кървенето/зацапването няма проблем за море, секс и т..н., но при мен засега се планира да бъде диагностична (освен ако няма нещо за махане и тогава ще премине в оперативна)...

# 515
Здравейте, някой скоро да е правил диагностична хистероскопия в Тутракан, може ли да каже как дали се остава в болница повече от ден два, понеже не съм от града, да мога да планувам отсъствието ми от работа. Съжалявам ако вече е обсъждано.

# 516
  • София
Здравейте дами, ще правя скоро хистероскопия и чудейки се защо е толкова скъпо намерих това в сайта на  здравната каса. И на мен ми искат 520 лв в Пирогов защото лекаря ми работи и там.

# 517
Сигурно за избор на екип.
520 са направо нищо. Не мисля, че някъде, ще намериш безплатна. Ама то не е това идеята, а да намериш читав лекар.

# 518
  • Пловдив
Как да няма безплатна? В Пловдив и двете хистероскопии ми бяха направени абсолютно безплатно като съм си избрала лекаря,при който да ги правя. Платила съм си само за 3 дни престой по 5лв., нищо, че стоях само един ден.
В частната клиника ми казаха 600лв.

# 519
Супер,  честито.

# 520
В Тутракан заплатих за хистероскопия - премахнат миомен възел и полип - само за 2 нощувки по 4.80лв и 100 лева консуматив/хистероскопия- към дата 4 март 2020г.

Последна редакция: сб, 27 юни 2020, 23:48 от Anelia Dimitrova 649961

# 521
  • София
Всички сте прави за цените, но има разлика как точно се прави хистероскопията. Едната е с кюретаж след нея възстановяването е по дълго и се нарушава лигавицата на матката, а другата е с лазер и се води по щадяща при нея не се нарушава лигавицата и може още на другия цикъл да се стартира процедура - съответно е и по-скъпа.

# 522
Да зависи от вида, аз правих например хистероморселация с най-нова и щадяща техника, правила съм и абразио и кюретаж. Кюретажът беше абсолютно безплатен, абразиото го правих частно и платих всичко. А сега хистероморселацията платих частично защото явно здравната каса поема някаква сума като което позволява ми ги пуснаха по каса, другото си го платих, но грам не съжалявам - нямах никакви болки след интервенцията, дори и леки, течението беше слабо, изобщо наистина много щадящо беше. Контролтият ми преглед не съм плащала - дадох 780 лв. Изобщо си струва на 100% кюретажът не е удачен при моя вид полипи, те са на широка основа, така че това бе най-доброто.

# 523
Здравейте, имах полип на шийката на матката и на 07.01.2020 г. го отстраниха с кюретаж. Обаче, точно по време на извънредното положение, забременях за втори път. Имам момченце на 5 г. Оказа се, че бебето се е имплантирало там, където е бил полипът, в шийката и естествено го махнаха, с вакуум на 10. 04. Бях този месец и пак имам 8 мм. полип, но този път в матката. Лекарят каза, че на 9 ден от цикъла съм в овулация и че може пак да пробваме да забременея и че ако стане полипът ще изчезне от бременността. Според Вас може ли да изчезне от бременност и случвало ли се е на някоя от Вас? Уплаших се, че ендометриалните полипи може и да са злокачествени! Anguished

Как да няма безплатна? В Пловдив и двете хистероскопии ми бяха направени абсолютно безплатно като съм си избрала лекаря,при който да ги правя. Платила съм си само за 3 дни престой по 5лв., нищо, че стоях само един ден.
В частната клиника ми казаха 600лв.
Здравейте, къде в Пловдив хистероскопиите са безплатни? На мен в УМБАЛ ми направиха хистероскопия, но с цял кюретаж.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 10:05 от Tatti

# 524
  • София
На мен ми обясноха, че когато полипът се намира в шийката на матката обикновено след биопсия е недоброкачествен и винаги после рецидивира, а когато е в матката след биопсия е доброкачествен и принципно не се появява отново. Зависи обаче къде точно се намира, моят беше се захванал под тръбите и ми казаха, че с него няма как да забременея, защото играе роля на спирала.

Общи условия

Активация на акаунт