Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 3

• 64 606
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Не мисля, че това е резултата.
И на края са ти написали да се консултираш с лекаря си, така че го питай.

# 556
  • Пловдив
Не мисля, че това е резултата.
И на края са ти написали да се консултираш с лекаря си, така че го питай.
Това е резултатът, точно по този начин е записан и в епикризата. А това за консултацията с лекар го пишат в края на всяко изследване (дори при едно обикновено ПКК).
Разбира се, че се консултирах и с лекарката, която направи интервенцията,  но не получих адекватно обяснение: "били фрагменти от полип и затова не е отчело" - пълни глупости, затова и искам преглед при друг АГ да видя какво е "сътворено" и не смятам да се примиря с абсурдните обяснения.

# 557
Ами не е глупост. Съвсем възможно е да е просто фрагменти.
По принцип полипите са рискови ако не се махнат. След като е бил малък едва ли е бил проблемен.
Дори да отидеш на друг лекар, не мисля че биха могли д ти кажат каквото и да било.

# 558
  • Пловдив
Ами не е глупост. Съвсем възможно е да е просто фрагменти.
По принцип полипите са рискови ако не се махнат. След като е бил малък едва ли е бил проблемен.
Дори да отидеш на друг лекар, не мисля че биха могли д ти кажат каквото и да било.
Може да си права, но поне да проверя дали е махнат, защото взех да се съмнявам, че може още да си е там.

# 559
  • София
Дами, ходих на второ мнение за да ми потвърдят дали се налага хистероскопия  при онко-гинеколог в онкото в дървеница. За съжаление със симптомите които имам потвърдиха, но ми предлагат да вземат проба с абразио ( каза, че е манипулация  като при аборт) защото нямат такъв уред. Знаете ли дали ще покаже без да гледат с камера или е по-добре хистероскопия?

# 560
На твое място не бих правила кюретаж на сляпо. Намери място където да ти направят хистероскопия и ако нещо трябва да се маха, поне ще видят къде е, а не да те стържат на сляпо.

# 561
Момичета каква кръв ви тече след хистероскопия. Първите дни беше ярко червена както като се порежеш. Сега е 10-ти ден и е една кафеникаво зацапване от време на време с някоя нишка. Питах доктора , каза че може и 15 дни да ми тече. Обаче се притеснявам. Иначе нямам нито болки , нищо.

# 562
100% по-добре хистеро с камера.

След абразио можеш да си докараш други проблеми.

# 563
Няма “хистеро” без камера Stuck Out Tongue Winking Eye
Хистероскопия идва от гръцките думи хистеро, което означава матка и скопео, което означава да погледна!
И какви са проблемите, които може да си докара след кюретаж?

Станислава зависи какво ти е правено. С две хистероскопии съм но не съм имала силно кървене, нито пък е продължило дълго. И щом лекаря ти казва, че няма нищо обезпокоително, не знам защо си пълниш главата с глупости Simple Smile.

# 564
Ами доста са. Аз имам няколко, например, които после трябваше да поправям с ТВЛ. Трябва ли да ти ги изброявам? Темата въобще не е за това, а ти като мед лице би следвало да ги знаеш.

# 565
По твоята логика всяка жена правила някаква гинекологична манипулация, трябва да има усложнения.
Жената няма нужда от плашене, а от смислен съвет.

# 566
Ти въобще не четеш какво се пише, ама никога.
Има рискове при стъргането на сляпо. Преживяла съм усложнения след абразио, преживяла съм и друго без.
Да твърдиш обаче, че няма е глупаво.

Никъде обаче не съм казвала и категоризирала, и обобщавала за всички аг манипулации, така че не ми изопачавай думите.

# 567
Нямам навика да чета хора, които препоръчват “хистеро” с камера.

# 568
Като не четеш, не коментирай.

Иначе аз от такива медицински лица, като теб, бягам далеч и заради такива хората са се хванали за главата и търсят съвети по форуми.

# 569
Няма “хистеро” без камера Stuck Out Tongue Winking Eye
Хистероскопия идва от гръцките думи хистеро, което означава матка и скопео, което означава да погледна!
И какви са проблемите, които може да си докара след кюретаж?

Станислава зависи какво ти е правено. С две хистероскопии съм но не съм имала силно кървене, нито пък е продължило дълго. И щом лекаря ти казва, че няма нищо обезпокоително, не знам защо си пълниш главата с глупости Simple Smile.
Не е силно, просто като зацапване, Ами махаха ми миомен възел и ми изрязваха истмоцеле. Ами не се опитвам да си пълня главата с глупости, просто ми е притеснено. Мислех че ще имам кръв 4-5 дни, а вече станаха 11. Исках да видя дали при някой е продължило толкова дълго.

Общи условия

Активация на акаунт