Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 3

• 64 587
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте, някой правил ли е хистероскопия при д-р Еленчев в Надежда? Много го харесвам като диагностик, но дали има лека ръка и може ли да разчитам, че ще направи операцията щадящо? Опитваме за второ дете, въпреки преклонната ми възраст от 40 години😊 и не ми се иска да се обърка нещо.
Прочетох горе-долу темата, но не открих отговор на въпроса си- към какви изследвания ви насочиха, като евентуална причина за появата на пилипи? Ясно, че може би вече навлизам в пременопауза и хормоните ми вероятно не са прекрасни, но освен тях какво друго?
Полипът ми е под 1см, но от два месеца започна леко зацапване около 10-ти ден от цикъла. Този месец е по-продължително и започвам да се притеснявам до колко е нормално. Тази година ми е много тежка в личен план и ме е страх да не се окаже нещо злокачествено. Д-р Еленчев не изрази подобни съмнения, но нищо не се знае, докато не го махнат.

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 13:27 от BettyBoop

# 616
Причината сигурно е тази, за кояго споменавате и вие. На тази възраст започват хормоналните проблеми. Естрогенът не е балансиран поради намаляващия прогестерон и следствие на това лигавицата на маткатасе разраства неправомерно, така се получават полипите. За съжаление докато не се преодолее дизбаланса, рецидивите на полипи са много вероятни. При мен се наложи два пъти да ги махам с хистеро. Сега от година съм с хормонална спирала и нямам такива проблеми. Но при вас това не е рещение, след като имате желание за дете.
Зацапването е от полипа също.

# 617
Здравейте,къде Ви беше полипа и колко голям беше?[quote author=Bobchita [video][/video]link=topic=1100007.msg41198092#msg41198092 date=1597052440]
Бобчита, забелязвам напоследък, че доста се практикува хистеро без упойка. В Надежда го водят офис хистераскопия, примерно за надпаскване, само за оглед или за малък полип. Ако е за нещо малко, защо не?!
Малък полип имах и го резнаха с ножичка,на следващия цикъл имах ембриоттрансфер,който беше успешен.
[/quote]

# 618
Точно този беше близо до тръбата в ляво

# 619
Причината сигурно е тази, за кояго споменавате и вие. На тази възраст започват хормоналните проблеми. Естрогенът не е балансиран поради намаляващия прогестерон и следствие на това лигавицата на маткатасе разраства неправомерно, така се получават полипите. За съжаление докато не се преодолее дизбаланса, рецидивите на полипи са много вероятни. При мен се наложи два пъти да ги махам с хистеро. Сега от година съм с хормонална спирала и нямам такива проблеми. Но при вас това не е рещение, след като имате желание за дете.
В тази връзка мисля да си пусна един прогестерон този месец, за да видя как са нещата. В началото на годината имах доста притеснения покрай майка ми, след това тази тъпотия с ковида.. Определено забелязах промяна в цикъла ми и вероятно тогава се е образувал полипа. Последните два месеца, като се поуспокоих, като че ли се нормализираха нещата(имах си овулация, добра лутеална фаза и БТ), но това зацапване ме ужасява. Искрено се надявам да не е нещо лошо и да имам още малко време за още едно дете.

# 620
Здравейте, някой правил ли е хистероскопия при д-р Еленчев в Надежда? Много го харесвам като диагностик, но дали има лека ръка и може ли да разчитам, че ще направи операцията щадящо?

Аз си правих при него хистероскопията, определено ми спечели доверието като внимателен и компетентен лекар. Дали има лека ръка не мога да кажа, при мен беше с пълна упойка интервенцията, но имах нормално възстановяване.

# 621

Здравейте sparki7 ! На мен също ми предтои да си сложа хормонална спирала, може ли да споделиш как се чувстваш. Имам обилен цикъл, декември 2019 ми магнаха полип, но продължава цикълът да е обилен при това и хемоглобина ми е нисък. Докторът ми каза, че имам малък миомен възел на задната стена на матката и ендометриоза. Препоръча ми да ми сложи хормонална спирала, като счита, че проблема с обилния цикъл ще се оправи. Моля те да споделиш и предварително благодаря. Ако някой други имат хормонална спирала ще се радвам да споделят и те. Благодаря, предварително!

# 622
Дойде ми цикъла след хистероскопията. Днес е ден 8 , тече ми кафяво вече едвам еднам , даже зацапване. Почвам да се притеснявам пак ,че това истмоцеле не е изрязано и нещо се събира.
И преди имах леко кафяво течение в края, та минавам да ви се оплача Sad

# 623
Момичета, извинете, ако вече е коментирано, но трябва бърза да взема решение и успях само донякъде да изчета трите теми. Исках да попитам на някоя от вас правили ли са й хистероскопия в Бургасмед? Каква е крайната сума, която сте заплатили? Аз много се шашнах, защото ходих при доктор Недялков в Бургас и той видя някакво образувание на ехето. Каза,че не може да е сигурен какво е и трябва да се направи тази манипулация. На 31 год. съм, не съм раждала и с приятеля ми от известно време се опитваме за бебче, но засега не се получава. Притеснявам се да не е някакъв полип или нещо много сериозно. От друга страна не знам дали доктор Недялков не ме шашка заради парите за процедурата и да не е нужно да се прави. Притеснявам се да не стане някакъв проблем и после да съжалявам и за пръв път ми е трудно да взема решение. Моля, ако някоя се е подлагала на това при него и в Бургасмед, да сподели.

# 624
Момичета, извинете, ако вече е коментирано, но трябва бърза да взема решение и успях само донякъде да изчета трите теми. Исках да попитам на някоя от вас правили ли са й хистероскопия в Бургасмед? Каква е крайната сума, която сте заплатили? Аз много се шашнах, защото ходих при доктор Недялков в Бургас и той видя някакво образувание на ехето. Каза,че не може да е сигурен какво е и трябва да се направи тази манипулация. На 31 год. съм, не съм раждала и с приятеля ми от известно време се опитваме за бебче, но засега не се получава. Притеснявам се да не е някакъв полип или нещо много сериозно. От друга страна не знам дали доктор Недялков не ме шашка заради парите за процедурата и да не е нужно да се прави. Притеснявам се да не стане някакъв проблем и после да съжалявам и за пръв път ми е трудно да взема решение. Моля, ако някоя се е подлагала на това при него и в Бургасмед, да сподели.
В Бургас почти няма читави лекари. Не го познавам този доктор и не съм го и чувала но имам горчив опит с доста лекари в Бургас. Щом опитвате и за дете не губете време и потърсете друго мнение и то извън Бургас. Единствено д-р Гамишев ми каза точната диагноза, а сега ходя при д-р Костова, която преглежда в кабинета на д-р Мануелян. Хистерото го правих преди два месеца в Селена Пловдив, 450лв по здравна каса ми излезе. Успех!

# 625
Здравейте, моля соделете дали сте имали зацапване между циклите при полип и леки болки, като спазми? Направо ще се побъркам да не направя някакво възпаление, докато дойде време за хистероскопията.

# 626
Здравейте а Вие полип ли имахте?link=topic=1100007.msg41274991#msg41274991 date=1598326195]
В Бургас почти няма читави лекари. Не го познавам този доктор и не съм го и чувала но имам горчив опит с доста лекари в Бургас. Щом опитвате и за дете не губете време и потърсете друго мнение и то извън Бургас. Единствено д-р Гамишев ми каза точната диагноза, а сега ходя при д-р Костова, която преглежда в кабинета на д-р Мануелян. Хистерото го правих преди два месеца в Селена Пловдив, 450лв по здравна каса ми излезе. Успех!
[/quote]

# 627
Два полипа ми махнаха. На мен ми излязоха от стимулацията покрай инвитрото но знам, че ако имаш зацапване е симптом на полип. Отидете на второ мнение и решете тогава какво ще правите. Душепеев ми каза, че имам два миомни възела, а се оказа, че няма такова нещо, просто имам аденомиозна структура. Този лекар въобще не го препоръчвам. А и наистина повечето процедури са за пари, разбира се.

# 628
Мисля, че няма смисъл да губя време за второ мнение. Щом кърви, значи наистина има проблем. Докторът ми го показа, имам и снимка. Но това зацапване ме побърква:( Винаги започвам да мисля за най-лошото.
Аденомиозните полипи не са ли с потенциал да се изродят?

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 09:41 от BettyBoop

# 629
Аденомиозата е ендометриоза вътре в матката.

Аз имах малко ендометриоза и няколко аденомизни огнища в матка, които махнаха при ТВЛ.

Общи условия

Активация на акаунт