Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1 485
Това не е рекламна тема, а за споделяне на личен и семеен опит.

Започвам с бронлес. Слабоизвестно е, но се оказа най-доброто за кашлица, на което сме попадали! Личната на майка го изписа по време на свинския грип заедно с панцеф и резултатът беше впечатляващ! Аз реших също да го вземам(без лекарско предписание е), защото и мен ме сполетя кашлица. Харесваше ми медосепт, но отдавна спряха вноса му. Като че ли бронлес е още по-добър. Аптекарките ми посочиха сиропа флудитек, който личната ми е изписвала, но без резултат. Обясниха ми, че съставката му била същата. Но резултатът не е. От него полза нямах.

Продължавам с габровския калций с витамин Д. След няколкогодишно приемане, моята майка се оказа на долната граница на вит.Д. Веднага го заменихме с американски и започнахме с вигантол. Предписа го известна ревматоложка. До този момент не знаехме, че витамин Д може да се приема с храната и да се изследва лабораторно. В у-ще ни обясняваха, че само Слънцето го осигурявало.......

Сега за ампулите алмирал. Оказаха се напълно безполезни, както за мен, така и за майка. Моята лична и известен ортопед ги похвалиха като много добри. Чудя се дали има доволни от тях.....Съдържат диклофенак, но въпросът е колко, защото и диклопрам го съдържа и ми помогна, но не трайно, а ден за ден. Личната предполагаше, че алмирал  ще помогне повече от диклопрам! Чудя се дали да настоявам агенцията по лекарствата да направи проверка на съдържанието на алмирал.

Сега за тритико. Някога създадох специална тема за отзиви по отношение на него. Отзиви почти или съвсем нямаше. Оказа се най-отвратителния АД, който са ми изписвали! А невроложката от ИСУЛ, която ми го предписа, ме убеждаваше, че помагал на всички и на мен също щял да помогне!

Ако, темата ви вълнува, микрофонът е ваш. Тя може да послужи и за питания и отговори кой от кое е доволен и от кое не е. Тоест някой пита и очаква хора с опит да му отговорят в темата. Ясно е, че не е възможно от дадено лекарство всички да са доволни, но колко % са доволните и колко % недоволните също е информация.

Сетих се и за омега 3 и омега прим. Напразно се опитвахме с тях да намалим лошия холестерол. Отначало подобрение, а после сериозно влошаване. Моя близка кардиоложка от ИСУЛ каза, че и нейният клиничен опит е такъв. Предписа розувастатин(независимо кой-розвера, заранта, росукарт или др.) и резултатът е добър. Но, ако се спре, холестеролът се вдига отново. Тоест трябва непрекъснато да се приема. Така го обясни тя, така се получи.  

Забравих нещо особено важно-липсата на капките за катаракта квинакс. Майка вече 6,5г. ги използва и сега свършва последната резерва. Задържаха пердетата, но за съжаление Алкон спря производството им и аналог не откривам!

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 15:22 от vl

# 1
  • Мнения: 146
Това не е рекламна тема, а за споделяне на личен и семеен опит.

... Сетих се и за омега 3 и омега прим. Напразно се опитвахме с тях да намалим лошия холестерол. Отначало подобрение, а после сериозно влошаване. Моя близка кардиоложка от ИСУЛ каза, че и нейният клиничен опит е такъв. Предписа розувастатин(независимо кой-розвера, заранта, росукарт или др.) и резултатът е добър. Но, ако се спре, холестеролът се вдига отново. Тоест трябва непрекъснато да се приема. Така го обясни тя, така се получи.  
...
Омега 3 наистина стваля лошия холестерол и като цяло подпомага сърдечната дейност. Но трябва да се приема редовно. Омега 3 са ненаситени мастни киселини, от които тялото се нуждае ежедневно. И трябва да си ги набавяме или с храната, или с хранителни добавки - редовно Като под храна се има предвид дневно да изяждаме 150г сьомга, или риба тон или 20 яйца!!! За един ден е ок, но за редовен прием? Затова са хранителните добавки с омега 3 киселини. Вече въпроса опира до качеството и количеството на есенциалните мастни киселини в капсулките.

# 2
  • Мнения: 1 485
Не, нашият семеен опит не го показа. След 6месеца прием резултатите бяха лоши. А сега с розвера са добри.

# 3
  • Мнения: 146
Не е влошаване, просто лошия холестерол се изхвърля по-бавно и е нормално след няколко месечна употреба, той да е повишен, вместо да намалее. Това означава, че тялото се освобождава от него. Когато е с хранителни добавки, резултатите идвам по-бавно, при някои хора доста по-бавно.
Не се заяждам, не искам и да споря с вас. Всеки организъм наистина е индивидуален.
Лекарствата за намаляване на холестерола, помагат само на него, а изчерпват доста други вещества в организма.

# 4
  • Мнения: 1 485
И с години ли трябва да чакаме положителен резултат? А дали ще бъде положителен?

Ние семейно не направихме този избор и не съжаляваме.

Досега полза от хранителни добавки не сме видели, както и от хомеопатия......

Общи условия

Активация на акаунт