Юли е на прага вече,как порастна МАРТЕНСКОТО ни човече!!!

• 12 789
  • 281
  •   1
Отговори
# 60
Цеци направо сьс зеленчук захраних- с картоф.Другата седмица ще дам морковче.Обаче хич не му харесва тоз картоф.Днес пак се мьчихме-ужас ooooh!  Плюе,гади му се,плаче -ужас.

Добре дошли на новите мамчета welcome

# 61
Днес направо ме разби, станала е в 10 часа и заспа чак в 4.30 какво беше това бодуване от нея newsm78

Днес направо ме разби Бобко, бодувал е само 2 максимум 3 часа, а вече е 8.30, какъв е този сън не знам. Здравичък е, но се храни малко, направо започвам да се притеснявам... а и трябва да цоца...

Лека вечер   bouquet

# 62
Терина, дано бързичко се възстановите от шока и всичко да е наред! По този повод - смъкнали ли сте бебетата да спят по-ниско в креватчетата - Иван още спи на високата приставка на кошарата, но като съм сложила и матрака има реално 10-15 см стенички и ако реши да се завърти скоро може да го намеря по корем и направо на пода....
За мамите, които дават вече плодови пюрета - аз от 2 седмици давам сок от ябълка и ябълка и морков и ти приема добре -вече пие 40мл дневно, което е максимума според педито - смятам на края на седмицата да дам пюре ябълка или пюре ябълка и морком - вие с колко започнахте 1 л?
За завиването какво правите - при Иван е страшна драма - като го завия - рита в леглото докато не усети, че цялото одеало е на топка под краката му и така заспива - с навирени крачета... Като го сложа в ллятното чувалче и реве докато не му го махна  newsm78 Не знам какво да правя - като го облека повече за нощния сън се притеснявам да не се изпоти, като не го облека много и се притеснявам да не настине - изобщо угодия за мен няма, а малкия е супер хепи от това...  И вече май сънува кошмари, защто плаче насън и докато не го събудя не спира, а като се събуди и не знае къде е милия...

# 63
  • In the jungle out there..
Герчо, по повод височината на матрака писах в миналата тема точно за тия 10-15 см как се опитва да ги прескочи #Crazy Свалихме матрака преди 10-ина дни

Ето илюстрация на думите ми

Terina, всичко ще е наред с беба, ще видиш Peace И аз го преживях това притеснение, но слава богу, само с уплахата си останахме Heart Eyes

# 64
Еа се случва нещо - с колани, без колани ... Ива се преобърна с целия шезлонг.
Ти нали не го мислиш сериозно това? ooooh!
terina, кажи как е Елица, дано сте се разминали само с уплахата Praynig

# 65
здравейте,

Терина, дано всичко е наред с детенце, представям си какъв ужас сте изживели.

Герчо, аз Али я завивам по 100 пъти на нощ, понеже и тя много рита, но не ми е особен проблем, нали спи до мен.

Снощи бях на концерта на Ерос Рамацоти, направо полудях от кеф , бяхме точно до сцената, беше невероятно и екзалтиращо шоу. Само дето моето детенце ми уби половината от удоволствието. Малко преди да почне концерта, майка все още в истерия ме уведоми, че Али категорично е отказала да пие от шише, ревала е до посиняване и накрая и е давал млякото с лъжичка ooooh!Дигна ми скандал как мога да и давам да гледа детето при пожение, че не е научено да яде от биберон и ако искам и занапред да я гледа да съм я научела ooooh!

# 66
Здравейте, мамчета

Ние направихме едно пътуване до Велинград, но времето беше ужасно и не можахме да се възползваме пълноценно. И този път не пропуснахме да си покажем прелестите на центъра на града, но този път е документирано - http://images08.snimka.bg/000879999-big.jpg

Добре дошли на новите мамчета wavey

За падането на децата, това явно всички ще го преживеем. Децата падат и се нараняват и ние нищо не можем да направим освен да се постараем да сведем до минимум поводите и евентуалните поражения. Въпросът е, че никога не може да предвидиш всичко. Дори и с вериги да ги оковем за количките и креватчетата, това въобще не значи, че те ще си останат там. Нашето креватче не е на нива, а решетката е разделена на две и все още сме си с половинката, но скоро може и да си я сложим цялата. В количката не я връзвам, защото ние основно сме на легнало положение. В кошницата за кола също не я връзвам /когато не сме в колата естествено/, защото не обича да е омотана постоянно. Но тя си имаше едно падане още на няколко дни от дивана на пода. А тогава се води, че не могли да мърдат. Да, но тя се завъртя и от дивана се оказа на пода. И аз съм чувала какви ли не страховити истории за паднали и жестоко наранили се деца. Но никой никога не може да е сигурен, че каквото и да направи за детето си, това няма да се случи и на него. Така, че Господ да ни пази дечицата и това е. Ние не сме всесилни, за да си въобразяваме, че може да защитим детето от всичко...

За захранването - и мен ме очаква това след о/о месец. Аз мисля да захраня със зеленчуково, защото са ми казвали, че като им дадеш плодово и после по-трудно приемат зеленчуково. Също мисля и аз да си ги правя. Първо ще си спестя доста пари и второ ще си слагам това, което аз преценя и тока, което забележа, че тя обича. Е, ще й купувам по нещо за разнообразие. Сега събирам стерилни контейнерчета, за да има в какво да съхранявам пюретата, защото нямам нито едно бурканче. Вече се обзаведохме с паничка и един огромен лигавник от тези пластмасовите. Днес ще ми дойде и столчето за хранене и вече ще сме оборудвани за голямото Ядене Mr. Green

Дейзи, явно наистина е бил много хубав концерт. А за Али, то това с бибероните май няма научаване. Някои деца си ядат без проблем, други въобще не ги понасят. Какво да се прави

# 67
Герчо, нашето легло е на 3 нива и от 2 месеца го смъкнах на 2-ро, за да съм по - спокойна, а що се касае до връзването аз от 1-я момент в количката и колата не съм пропуснала да сложа колани, в шезлонга също е вързан непрекъснато, и да се дразни и да не му харесва така съм по-спокойна и е по-безопасно, а за колата съм категорична, той е вързан в самото столче и отгоре минава колана на задната седалка дори и аз да съм до него.
Аз вечер го обличам с боди с къс ръкав и отгоре с по-плътна пижамка с дълъг ръкав задължително, защото през повечето време се отвива, спим на отворен прозорец, а напоследък спя толкова дълбоко, че не мога през 15 мин да го проверявам.... Embarassed
по колко хранения на 24 часа имате, които сте на АМ  newsm78

# 68
Здравейте  Hug

Днес бяхме на консултация. Криси е порастнала с 3см и е наддала с 600г. Сега е 6000г и 62см. Близо сме до средната норма, така че било ОК. Оставаме си на кърма и почваме пюретата  Grinning
Сложиха й и ваксина ДТК и Полиомелит! Да я похваля - държа се мъжки  Hug Ревна само от убождането. Сега е сърдита, ама не е като предишният път  Wink То онова миналия месец едва ли може да се опише с думи...  Confused
Вече се обръща съвсем сама от гръб по корем. Мъчи се и да пълзи като си подлага крачетата под телцето и вирва дупе нагоре, след което се оттласква. Още не е много уверена, ама до 1-2 дена и това ще стане като гледам. Днес сутринта я хванах, че се мъчи да си напъха крака в устата  hahaha Не успява още, само го дърпа с все сила като го хваща за пръстите  Joy

Хубав и слънчев ден ви желаем на всички  Hug

# 69
Днес сутринта я хванах, че се мъчи да си напъха крака в устата  hahaha Не успява още, само го дърпа с все сила като го хваща за пръстите  Joy

Много са сладки, като почнат да си вирят крачетата така Laughing Ние още не сме разбрали, че имаме такива притурки Grinning

Ние вече сме на 5 яденета през о/о 4 часа. Яде 4*160мл и последно яде о/о 90мл. Но напоследък в тези жеги яде наполовина.

# 70

Ние вече сме на 5 яденета през о/о 4 часа. Яде 4*160мл и последно яде о/о 90мл. Но напоследък в тези жеги яде наполовина.
[/quote]

Ние също сме на 5 хранения през 4 часа , Правя и по 160-180гр мляко , но 2 от храненията яде само по 60-70гр. ,   тогава давам  40 гр. плодово пюре между храненията.Скоро мисля да включа зеленчуците , но не ми е ясно как ще ги възприеме след сладките плодове , затова сега съм и купила пюре от шипка да я подготвя Laughing

# 71
Момичета, а как точно захранихте с пюре. Днес педито каза преди едното сутрешно хранене да дам 1 или 2 л. плодово пюре и после да кърмя. После да увеличавам количеството постепенно.И че плодовото пюре не замества храненето, а е като добавка.След 1 седмица плодово пюре сутрин да въведа на обяд зеленчуково и пак по същия начин да процедирам с количеството. И че вече зеленчуковото постепенно ще замести обедното кърмене.

А какви бяха първите пюрета, които дадохте на децата си?

# 72
Цитат
Ние имаме минимум 6 главни хранения и помежду си няколко малки ако може изобщо да се каже, че яде защото просто иска да заспи на гърдата. Това е схема при нормално топли дни като днес например, но ако е горещо се буди нощем поне два пъти, а за през деня яде  breastfeeding през около 2 - 2 1/2часа. Това го казвам като имаш впредвид, че тя не пие вода

# 73
Деси, педито правилно ти е казал схемата. Плодовото пюре се дава вместо сока сутрин, може и между храненията, може и преди хранене. А зеленчуковото си е вече ядене. Но тези срокове дето ги дават педитата за 1 седмица да заместиш обяда с пюре много трудно се постигат. Обикновено трябва повече време. Освен това кърмените бебета май по-трудно се отказват изцяло от кърма при което и да е хранене.

Обикновено се започва с пюре от картоф, масло /ако искаш/ и се разрежда, докато стане гъсто, като боза или със зеленчуковия бульон, в който си варила картофите, или с кърма, или с АМ. После + картофа започват да се прибавят разни други работи - морков, тиквички, грах и т.н. в зависимост от възрастта. Но това ти говоря, ако ти си го правиш и си слагаш каквото си искаш. Купените не ги знам какви варианти има, но те са горе-долу стандартни.

# 74
здравейте!
Днес Елина е добре. Смее се, играе си с играчките. Малко се поуспокоихме и ние.
Аз още няма да захранвам, въпреки че ми се иска донякъде. но докато наддава добре от кърмата ще сме на нея
Хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт