Юли е на прага вече,как порастна МАРТЕНСКОТО ни човече!!!

• 12 821
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Терина много се радвам,че всичко е наред с бебката.Не се плаши.Моя Марти падна на два месеца-обьрна се с кошницата,та мога да си представя какво ти е било.И аз се чудих за захранването,но реших,че ако изчакам ще изпусна пресните плодове и зеленчуци и затова започнах.

# 76
Ох, Веси, да ви имам дупето сладко, тази снимка е за конкурс направо Joy

# 77
  • София
Здравейте!
На нашата кошарка разстоянието от матрачето до горния край на кошарката е около 25 см и не бързам да го свалям още.
Мами на вас преди ваксина педито изписва ли ви нещо за пиене? На Лия и изписаха calcium gluconicum и вит. С.
Терина, радвам се че вече сте добре и вие и бебчо.

# 78
Цитат
Мами на вас преди ваксина педито изписва ли ви нещо за пиене? На Лия и изписаха calcium gluconicum и вит. С.
Здравей emy_emy wavey
Нашата докторка ни е изписала панадол, като го приемаме четири пъти. Първият е непосредствено преди ваксинацията, другите два са през четири часа и последният прием е на другата сутрин. Това е в случаите като нашия - ваксинираме се около 13.30-14.00 часа. По този начин се избягвало качването на температура Ill

# 79
Здравейте ние днес също бяхме на консултация и резултата е 600гр.и 3 см. което определено е по добре от миналия месец /310 гр./ Та успяхме да искараме 4 месеца абсолютно само на кърма  от което съм много щастлива ,но мисля че вече му е време за захранване и реших да започна с пюре от морков стори ми се най добре защото хем е зеленчук хем има по сладък вкус и деиствително много му хареса днес на обад беше голямо мляскане и сравнително добре се справи с лъжичката ,но той все пак има тренинг защото така му давах и еспумизана преди.
terina радвам се че вече сте по спокоини и дано на никой повече да не се случват такива инциденти. Аз особено трябва да си взема поука защото съм много небрежна в това отношение може би защото Симона беше много кротко бебе и никога не е падала та сега Алекс все още не съм го връзвала нито в колата нито в количката и на повивалника в банята го оставям сам за по минутка абе въобще ще взема мерки за да не стане ,,след дъжд качулка,,
daizy благородно ти завиждам за концерта снощи въпреки ,че и аз намазах тъй като живея Надежда което е доста близо до стадион ,,Локомотив,, а и озвучаването беше доста добро и на балкона ни се чуваше перфектно. Аз тамън като никога бях решила да направя вечеря /беше ми дошла музата за спагети   chef едно от трите неща които мога да готвя/ и то пък взе че започна концерта и аз набързо упълномощих мъжа ми да довърши вечерята а аз си послуша музика и ми беше много готино пък представям си на живо какво е било  Crazy.

Последна редакция: вт, 04 юли 2006, 17:22 от miki3

# 80
Въпросът е, че никога не може да предвидиш всичко. Дори и с вериги да ги оковем за количките и креватчетата, това въобще не значи, че те ще си останат там. Но никой никога не може да е сигурен, че каквото и да направи за детето си, това няма да се случи и на него. Така, че Господ да ни пази дечицата и това е. Ние не сме всесилни, за да си въобразяваме, че може да защитим детето от всичко...
  202uu newsm10
Веси, страхотна снимка  Laughing

# 81
Мики за завиждане съм си, още се кефя и не мога да повярвам че Ерос беше току под носа ми, дойде ми като глътка свеж въздух между памперсите, оригването, дондуркането и пр.

Терина слава богу че е всичко е наред при вас Hug

# 82
Здравейте, момичета  Hug

Новите мартенички са пуснали тема  Simple Smile стана ми толкова мило  Heart Eyes като си спомня преди една година колко се вълнувах - разбрах, че съм бременна в деня на изборите  Simple Smile

Терина, радвам се, че всичко е наред  Hug

Neli iv, твоята бебка може да конкурира с косата си Ива на Галя и Бобчо на Прасенце  Joy Joy Joy

Явно всеки захранва различно. Аз започнах със сокчета, сега давам каша след 10 дни почвам с плодово пюре /ябълка и морков/.

Да похваля докторката на Лора. Аз смених предната и от тази съм направо очарована. Днес сестрата като би ваксината на Лора й пееше някаква весела песничка за котенце и детето изобщо не разбра, че й биха ваксина и изобщо не проплака  Simple Smile

Някоя от вас дава ли Зимафлуор?

# 83
Здравейте, момичета!

Първо на новите: добре дошли.

Аз този път съм с малко по-"светли" новини: терапията започва полека да ни действа - Преско вече вдига главичка и я задържа за по няколко секунди, което е доста по-добре от миналата седмица, когато лежеше безпомощно като дроб. Реахбилитаторката каза, че ако вървим така най-много за месец-два ще навакса. Не смея много да се радвам преди прегледа от докторката другата седмица, но све пак знаете как скача сърцето, като чуете нещо хубаво за детенцето си  Party

За пюретата: ние от 3 дни след АМ ядем 2-3 пъти на ден по 1 ч.л. морков+картоф (купешко на Хип). Много ни харесва - особено ефекта от "брррррр" с пълна с пюре уста  Laughing
След 1 седмица мисля да дам и ябълката на Хип - вече съм я купила.

Обаче като цяло ние си стоим на 6 хранения през 3 ч - като по часовник. Ядем по ок. 140 мл АМ. С кърмата май няма да я бъде - ще ми я спират. Но се успокоявам, че имам достатъчно много замръзена и ще си получи полезните й съставки рано или по-късно.

И да ви се похваля- днес си купихме лятна количка на Нео Нато - супер лека - 6 кг само. Даже е по-лека от бебо и супер компактна, когато се сгъне, а пък не е тип "чадър", които се чупят доста лесно. Просто ми омръзна да влача нашия 16-килограмов танк в жегите и да не мога да го вкарам в колата. И сега всички сме много доволни.  Laughing

Целувки на всички!

# 84
Добър вечер и от нас!

Борива, много се радваме че напредвате, с вас сме! newsm10

Моят Боби леко покашля от няколко дни и утре ще звъня на педито, да отидем да го преслуша, че ми е притеснено... предполагам е от отвиването в жегите, затова ще купим лятно чувалче.

Дейзи, радвам се че си се насладила на страхотния Ерос, направо супер, аз изпуснах концертите, но... ще си слушаме сд-тата и това е.

Аз също се сещам преди година за трепетите около бременността и форумчето, много хубави спомени ей, както и първите мигове в болницата след раждането...

До утре (че плачкаме)  Cry

# 85
  • София
Привет,милички! Hug
Илианче,и на мен ми стана много мило,като каза за новите мартенички!Как лети времето,все едно беше вчера като си споделяхме бременните вълнения,а вече слънчицата ни са на по 4 месеца!Да са ни живи и здрави!Разчувствах се...
Борива, браво на Преско!Ще навакса бързо юнака!Цункай го от мен и Дани! Heart Eyes
Дейзи, и аз ти завиждам (благородно) за страхотното изживяване на концерта.И на мен ми се ходеше и на Депеш ,и на Ерос,ама няма на кой да връча малкия,пък и не смея още да го оставя на никой,че той не е лесен.
Веси,много готина снимка на Маги!Ама не е ли студена тая вода от чешмата,или вие така я калявате? Laughing

# 86
terina радвам се , че Елина е добре Hug Дано никога и на никого повече не се случва Peace Съгласна съм , че не можем да опазим децата от всичко, но поне това което зависи от нас можем да направим Peace
За захранването , аз давам сокчета от ябълка, ябълка+морков или само морков и на Катерина доста и харесват, а и лъжичката вече си я познава и започват едни крясъци само като я види Joy
Мисля от 13-14 да включа плодово пюренце, следващия месец зеленчуково и така до месото, пък да видим Wink
Веси много сладка снимка   Joy
boriva, ние сме с вас и ви стискаме палци Praynig, сигурна съм , че Преслав бързо ще настигна, а дай боже, и надмине връстниците си Praynig
Дейзи завиждам ти благородно за емоцията. Аз бях на Depechе и знам, че такова изживяване си заслужава (щом си оставих и двете деца заради концерта)
Лека нощ от нашето семейство и сладки сънища на всички Heart Eyes

# 87
За носленцето и ние сме със Стеримар и действа много добре. Всяка сутрин пръскам издърпвам с помпичката и цял ден сме наред. Вечерта след баня пак така.

И ние се захранихме в понеделник с ябълка и шипка и й хареса. Преди това бях давала сок от ябълка, ябълка и морков, круша, а също и от череши. Иначе ние ядем по 6 пъти - сутрин и вечер по 120мл., а през другото време по 90мл. Знам, че е малко, но тя повече не иска. Просто стиска уста и това е. Дано поне да наддава както трябва.

Случаят на Терина, а преди това и на Калаза ме накара много да се замисля. Трябва наистина много до внимаваме. Вярно, че не зависи само от нас, но до голяма степен зависи от нас. И не искам никой да се чувства виновен, но според мен е така.

Борива, дано скоро всичко да се оправи. Иска се само упорство и вяра. Ние пък месец и половина бяхме с гашички на павлик, защото имахме локсация, която никак не беше лека. През това време не си позволих нито веднъж да ги сваля, освен за къпане и не ме интересуваше, когато хората гледаха любопитно. Правехме си и упражненията редовно и на прегледа дори докторът трудно повярва, че толкова бързо сме се възстановили.
Моят съвет е да дадеш всичко от себеси, да правиш каквото ти казват доктори те и вярвам, че възможно най-бързо всичко ще се оправи.

Лека нощ!
 Hug

# 88
Борива, добре е, че вече имате напредък с малкия Grinning Дано скоро пак да се похвалиш

Веси,много готина снимка на Маги!Ама не е ли студена тая вода от чешмата,или вие така я калявате? Laughing

Тася, това е снимка от Велинград. Там почти всички чешми по улицата са с топла минерална вода Grinning

Мами, като давате пюрета от шипка не се ли запикат бебоците newsm78 Аз моного се чудя дали да пробвам да й дам, точно поради тази причина.

Искам и да ви питам друго. Преди време някои мами бяха писали, че бебчетата им започнали да се будят пак през нощта, някъде началото на 3-я месец на бебоците - колко време продължи този период? Маги вече втора нощ се буди към 4 Tired Това се е случвало само 3-4 пъти и то супер инцидентно. Дадох и 100мл вода, помрънка малко и заспа. Въпросът е, че още спи /вече е 9/, а още не е яла от вчера в 9 и режима ни отеди на кино ooooh!

Ей, наистина ли вече има мартенички 2007 Grinning Страхотно. Да ви кажа честно, като гледам сега бремеени жени по улицата и ми се иска да си направим още едно бебче Crazy Е, определено няма да е сега, но след година-две може да се позамислим пак по въпроса Mr. Green

Илиянче, аз пих Зимафлоур па време на бременността, но за сега още не давам на Маги. Все се каня да питам педито и забравям. Има много противоречиви мнения по този повод и се чудя. Ти даваш ли?

# 89
браво, Борива, много се радвам, че така бързо се оправя Преско Hug

Момичета да ви  питам, бебоците ви като си ядат ръцете, какво правите. предполагам, че давате залъгалка, ама моето джереме неще и това е. Писна ми да давам цица, за да престане, а майка ще ми проглуши ушите, как после ще си смуче палеца и ще си изкриви захапката. Напоследък и давам да хване някоя играчка и тя директно я бута в устата пък нея, направо вече съм Crazy

Веси, и мъж ми ме обработва вече за второ Rolling Eyesи на мен от една страна ми се иска, но няма да се справя толкова скоро, даже след 1-2 месеца ще си сложа спирала за по-сигурно и без това съм изтрещяла напоследък що не ми идва и що ми е все лошо и отпаднало Crazy/да не взема да се присъединя и аз към новите мартенички Laughing/, даже днес ще ходя да си взема тест за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт