Юли е на прага вече,как порастна МАРТЕНСКОТО ни човече!!!

• 12 825
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
Дейзи, да не вземеш де ни изненадаш набързо  Mr. Green Joy Crazy
А аз питах педито за смукането и тя ми каза, че всички бебета минавали през този период и не било страшно. Аз гледам да й махам ръката от устата от време на време, като си налапа палеца. Като си смуче цялата ръка, според мен, не е толкова страшно. Предполагам, че като се научат да хващат по-сериозно, ще заменят ръката с гризалките.

# 91
Дейзи, и Криси си смуче палеца. След като разбра че юмрука до китката трудно ще си го вкара в устата, почна да експериментира с по 1-2 пръста. Палеца й е любим...  #Cussing out Давам й силиконови гризалки, разни гумени играчки. Успява да се залъже с тях май. Ама като няма нищо друго под ръка и пръста е в устата моментално  Thinking

# 92
Добро утро и от нас!
И аз надникнах при Мартенските майчета 2007 Embarassed, но видях , че доста от вас вече са им писали и викам , айде аз наум ще им пожелая успех, стискам им плаци Peace

# 93
  • София
Преди време някои мами бяха писали, че бебчетата им започнали да се будят пак през нощта, някъде началото на 3-я месец на бебоците - колко време продължи този период?

Веси, при Зори буденето нощем в началото на 3-тия месец продължи седмица и малко. Лошото е, че сега - в началото на 5-тия пак е в такъв период Sad Снощи съм ставала 2 пъти, за да давам залъгалка и 2 пъти, за да я храня (като храненето в 6:30 си го броя за нощно Wink). Този новия период започна преди повече от седмица и не изглежда да върви към свършване. Ама все някога и това ще мине...

За смученето на палците - и аз мисля, че докато е цялата ръка или който и да е пръст или играчка, няма страшно. Смучат всичко подред, за да го опознаят. Това, което става навик е смученето за успокоение. Аз упорито се опитвам да пробутам залъгалката за тази цел и засега успявам (най-вече, защото Зори още не е усетила какточно да го захапе само палчето).

Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes на Елина и на Преслав и  Hug на терина и на борива!

# 94
Поздрави и целувки от Мила и Бобочо, чувстват се добре, а на Бобчето му расте зъбче  Heart Eyes
Борива много се радвам, стискаме палци Преско бързо да се възстанови и да забравите за тези тревоги    Praynig  Praynig  Praynig
daizy, моя син си изяде ръкавите  Shocked когато е с дълъг ръкав те са непрекъснато мокри от смукане, а когато е по къс започва от лактите и стига до 4-5 пръста едновременно в устата, биба почти не търпи избутва с език и ми се хили като пак слага ръце в устата  hahaha
Ние второ бебе планираме за пролетта и лятото на 2008 да поработим над него  Heart Eyes и началото на пролетта на 2009 живот и здраве да гушкаме бебоче ... някоя мама почнала ли е противозачатъчни или сложила ли е вече спирала... аз мисля за хапчета  newsm78 след около седмица чакам трета менструация след раждането и мисля да ги започвам мисля, че хормоните са ми балансирани вече  newsm78

# 95
Добро утро, момичета!

Нали, ви бях споделила, че днес ще ходя при педито да преслуша гърдичките на малкия, понеже от време на време (обикновено сутрин) покашля малко, та да ви се оплача - чаках 1 час и 15 минути (за наша консултация не ми се е налагало да висна толкоз), накрая си хванах пътя и си заминах, добре че ни е наблизо, ей подивях ви казвам. Тази помни колкото маймуните, звъннах и към 8, в 9 също да и кажа че съм пред кабинета за консултация (започват от 10 консултациите, уговорката ни беше да сме преди 10 там), тя ми казва то е много рано консултациите са от 10... след което след нас дойдоха поне още трима пациенти, кой за бележки, кой за прегледи и всички прегледа, само ние виснем като прани гащи, много се ядосах значи newsm61
Извинете ме, но ми олекна някак си като ви споделих...
Да са ни живи и здрави дечицата  newsm17, че е ходене по мъките в тази смотана държава!
Сбързих се и купих за нощта лятно чувалче, че да не се отвива бебо и така...
 Hug

# 96
Искам и да ви питам друго. Преди време някои мами бяха писали, че бебчетата им започнали да се будят пак през нощта, някъде началото на 3-я месец на бебоците - колко време продължи този период? Маги вече втора нощ се буди към 4 Tired Това се е случвало само 3-4 пъти и то супер инцидентно. Дадох и 100мл вода, помрънка малко и заспа. Въпросът е, че още спи /вече е 9/, а още не е яла от вчера в 9 и режима ни отеди на кино ooooh!
При нас още не е свършил ,дори се влоши,тази нощ например се събуди в 2 часа,после в 5,след това от 6 до 7 си играеше самичък Shocked,после се събуди още веднъж в 8 и окончателно се надигнахме в 10:30 часа  smile3511.На всичкото отгоре биби не признава,вода не пие Rolling Eyes,явно при нас не е период. smile3506

# 97
Кате, аз от този месец започнах с хапчетата. Но направих грешката да си взема хапчета на своя глава, без да се консултирам с гинеколожката ми и сега си трая последиците. Преди да забременея 5 год пих Логест и понеже нямах никакви проблеми с него реших и сега да си взема от него. Да, но цикъла ми продължи 2 седмици и не спираше. Обадих се на гинеколожката ми да я питам какво става и тя ми се накара, че не съм й се обадила преди да почна да взимам хапчета. Логеста бил много ниско хормонален и не бил подходящ за ползване толкова скоро след раждането. Така, че сега пия по 2 хапчета, за да кача нивото на хормоните и за 4-5 дни започна да ми намалява. Но, като гледам, въобще няма да ми двърши до следващият цикъл. Другата седмица ще ходя да ми изпише какви хапчета да взимам сега. Така, че се консултирай с гинеколога си преди да купуваш каквото и да е.
А иначе и ние мислим да пробваме за второ бебе лятото на 2008 Grinning Живи и здрави, може и с вторите да си бременеем заедно Grinning

Аз да ви се похваля от вчерашните ни придобивки:

Това са ни приборите за хранене навън  Grinning - http://www.bgphoto.net/photos/12040/o632877079625937500.JPG Шарените купички ги взех от Хита. Там са отворили доста голям щанд с бебешки глезотии и играчки. Маги я обзаведохме с някоя и друга дранкулка + тези купички за съхранение. Хубавото е, че могат да се ползват и в микровълнова, а и един комплект от 3 бр е 2 лв, на Бертони са.

Това е играчката на Чиполино за легло - http://images08.snimka.bg/000886171-big.jpg Един път да видя това дете да се заиграе с някаква играчка Grinning

А това ни е столчето за хранене -
http://images08.snimka.bg/000886173-big.jpg
http://images08.snimka.bg/000886176-big.jpg
http://images08.snimka.bg/000886190-big.jpg
http://images08.snimka.bg/000886193-big.jpg
Този месец ще го ползваме само за сокчетата, за да свиква със столчето. Но от другия месец ще го експлоатираме съвсем пълноценно.

# 98
здравейте!
Благодаря ви за подкрепата! Аз също мисля, че в нашият случай ние сме виновни за падането. По-точно мъжът ми, но както и да е, станало е вече и ще му е като обица на ухото. Надявам се да няма повече инциденти с никое бебче, защото е кошмарно.
Аз също мисля да започна да захранвам, въпреки че педито иска да карам само на кърма до 6тия месец. Но мисля, че Елина е вече голяма и може да хапва пюренца. Пък и аз направо се измъчвам, изляза на разходка, но знам, че след три часа трябва да я кърмя и ще трябва да се прибера. А ако съм някъде другаде се чудя къде да я храня и най-често е в колата, където е адски неудобно. Хубаво е, че имам кърма, но мисля да захраня вече.

Веси, много е хубаво всичко, особено ми хареса играчката

# 99
Здравейте!
Лапането на ръцете е съвсем нормален и естествен период от развитието на бебето. Това е начинът, по който то опознава и взаимодейства със света около себе си. Притеснително е когато си смуче палеца, но аз не мисля, че и това е огромен проблем. Аз лично съм "щастлива", че Катерина си смуче палеца, защото това е нещото, което я успокоява и залъгва нощем, пък и денем (тя не ще и да чуе за залъгалка).
Веси, честити придобивки, със здраве да ги ползвате!
Sunnypolly, това което ви се е случило е за #2gunfire. Как е възможно при положение че лекарят е предупреден да ви кара да чакате?!?
EkaterinaM, поздрави Мила и Бобчо и от нас! Heart Eyes
Лека вечер на всички!  Hug

# 100
Sunnypolly, това което ви се е случило е за #2gunfire. Как е възможно при положение че лекарят е предупреден да ви кара да чакате?!?

Плаче, за смяна... (а нямах оплаквания, до събота когато звънях и и бе изключен джи ес ема и днес беше върха на айсберга).

# 101
Sunnypolly, мисля, че е крайно време лекарите да разберат, че на пациентите си дължат заплатите и да почнат да се държат по-човешки. Аз съм се сблъсквала с такива абсурди пред кабинета на моята лична лекарка, докато бях бременна, че направо  #2gunfire

Аз да се похваля! Днес в 10.00 дадох пюренце от ябълки и моркови на Криси. Хапна си го с кеф и, което беше по-странното, нямаше големи поражения (даже и по лигавника).  Hug

Момичета, да ви питам. Вие като отворите едно пюре и дадете няколко лъжички от него, после запазвате ли го в хладилника за следващия ден или не? Аз взех на Хип и на обратната страна на етикета пише, че може да се консумира до 3 дни след отварянето му, като се държи в хладилник. Но познавам други майки, които не дават на децата сиведнъж отворено пюре.

# 102
Здравейте  Laughing
Относно лапането на ръцете при нас е някакъв кошмар smile3511. Малката дори се крие, за да си набута ръката в устата, та ще пробваме с ръкавички. Дано се отучи Praynig
 За противозачатъчни или спирала ми е още рано, защото не ми е дошъл цикъла, но само да ми дойде ще си слагам спирала. Първото дете ми беше по план и за второто се надявам да е така, но чак към 2008-2009, т.е. когото когато Али е поне но 2-2 1/2год.
 Sunnypolly направо търси нов лекар

# 103
Благодаря за съчувствието, момичета.  Hug
Ние също имаме планове за второ дете, но не по-рано от 2, даже 3 години.
Боби днес си хваща бибата и си я слага и вади от устенцата, хваща играчки и умира от кеф да се боричка с възглавница, пищи и се радва като не виждал...
 newsm53

# 104
А иначе и ние мислим да пробваме за второ бебе лятото на 2008 Grinning Живи и здрави, може и с вторите да си бременеем заедно Grinning

Дано тогава пак си бременеем заедно  Wink

Веси, добре сте се обзавели за голямото ЯДЕНЕ  Joy Joy Joy

DessyM, аз държа сокчета на Хип в хладилника и давам до 3тия ден. Смятам така да направя и с пюретата.

Sunnypolly, точно заради такива неща смених педиатъра  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт