Юли е на прага вече,как порастна МАРТЕНСКОТО ни човече!!!

• 12 827
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
И аз сока го държа в хладилника отворен до 48 часа - така ще правя и с пюретата... Днес майка ми трябва за пръв път да му е дала пюре т ябълка ама довечера ще разказва...
иначе Иван вчера разбра какво може да прави с ръце и крака във ваната и е толкова съсредоточен в изплискването на водата, че прилича на замислен професор  Laughing Вчера бях толкова мокра, че днес смятам да вляза гола в банята, че да са по-малко пораженията...

# 106
Алекс пък лапа всичко по реда си- ръце ,биба, играчки, лигавници абе нямаме пропуск.
В банята и при нас е голяма лудница рита яко  Joy и много се кефи
А на нашите пюрета пише ,че могат да се исползват до 24 часа след отварянето им.Аз вчера и днес му дадох от първото бурканче а останалото на Симона и хареса и го дояде, утре ще отвориме ново.
Ама вие май всички се готвите за второ през 2008-ма  Joy Ами аз освен с трето да се класирам... Crazy

# 107
  • Варна
Здравейте и от мен!
Радавм се, че адашчето ни и Елина са добре! Дано повече на никого да не случват такива неща! Praynig Praynig Praynig
И Преслав вече го вързвам като излизаме с количката.
Веси, ние имаме същата играчка. Преслав обожава змията. Постоянно си я гушка и целува. Joy
Аз снощи бях малко в живота. Колегите ми от летището празнуваха откриването на сезона и аз след като приспах Преслав отидох. Изкарах си много добре, всички много ми липсват и нямам търпение да дойде другото лято и да се върна на работа. В същото време се чудя как ще оставя Преслав в къщи. newsm78
За второ бебче и аз си мисля някъде към 2008-2009, но ще видим. Преди да забременея бях на хапчета и след като ми дойде сигурно отново ще започна.
Вчера му дадох пюре от сливи и много му хареса. И аз ги съхранявам 48 часа в хладилник. Ако нещо остане го изяждам.  hahahaПоне на мен на ХИПП ми харесват. Другата седмица ще му дам картоф.
Преслав пъха в устата каквото докопа, но палеца не си смуче. Понякога го засичам да смуче показалеца. Twisted Evil
Това е. Лека вечер на всички. Hug

# 108
Привет! Hug
За пюретата и аз знам,че са годни до 48 ч. след отварянето им,НО при положение,че отсипвате от тях в друг съд преди да храните бебчето...иначе става замърсяване с бактерии и не е желателно да се дава повече.На Янето оризовата кашичка и понася добре...аз се страхувах да не се запече,а тя дори започна да ака по-често. LaughingДнес й дадох морков.Купила съм й и пюре от круша,което е само в бойна готовност срещу евентуален запек.
Леле ,като ви чета как ви идват циклите..аз започвам малко да се притеснявам ThinkingОт вече повече от месец спрях да кърмя,а цикъл още няма...дори и признаци нямам. newsm78май ще се ходи на лекар....
Ох,и на моята сестричка терминът наближава...сега на 21...вече е с огромен корем и ми е мъчно за нея,като знам какво я очаква...но нали е за добро,всичко ще мине и тя ще си гушка бебче. HugНяма да пропусна да ви се похваля,когато стана леля. Joy

# 109
С ръцете май всички сме на един хал. И моята госпожица не ги изважда от устата, а като й ги махна аз започва много сериозно да се сърди. Бибата рядко я задържа в устата си, колкото и да настоявам аз.

За друго бебче съм винаги готова, ако знам, че ще имам като първата бременност и раждане  Joy Мога и 10 деца да родя така. Проблемът е в отглеждането им. Точно затова в момента за второ детенце не мислим, но да не стане някоя изненада  Embarassed Знам, че не е хубаво да е самичко детето - става егоист и т.н., но времената са трудни, а аз, както всяка друга майка, искам детето ми да не е лишено от нищо. Иначе чувството да имаш дете, както всички знаем е неописуемо и с удоволствие бих го изживяла отново.

От понеделник и ние сме на плодови пюренца. Аз давах ябълка и шипка, но не се запече от нея. Днес пробвах ябълка и морков, но него не го хареса много. Смятам утре да пробвам с банан.
На мойте пюренца пише, че след отваряне могат да се консумират до три дни при условие, че са съхранени в хладилник. Аз също не давам направо от бурканчето, а отсипвам в отделно съдче, заради бактериите.

# 110
Днес Иван става на 4 месеца!!!! Ех, как минава времетоооооооооо - миналата година на 4 юли разбрах, че чакам бебе - един ден преди очаквания ми тогава цикъл се появиха 2те чертички... А само година по-късно вече гушкам малкото съкровище и то вече си е човече - общува, опитва да пълзи, кара се.... Направо не мога да повярвам, че толкова бързо мина това време.
Като чета колко често давате нова храна и направо май съм много страхлива  newsm78. Владимира, ти всеки ден ли даваш нещо ново? Аз на по-малко от седмица не смея да му въвеждам ново пюре, че ...  А и не знам какво пише на вашите пюрета, ама при мен на крушата пише, че е нормализираща  #Crazy Единственото разхлабващ, което знам е сока от сливи и имам едно шише за спешни случаи. Иначе моркова страшно запича - та внимавайте... Затова го дават заедно с ябълката в пюретата за "нашата" възраст... Това го знам от педито - като имаше една седмица разтройство /като беше на месец/ и педито каза, че ако не се оправи от оризовата вода ще трябва да пасирам морков - тоест от там си вадя изводите, че моркова даже запича повече от ориза, ама знам ли... Иван вчера геройски се е справил с 2 лъжици пюре от ябълка с оризово нишесте. Иначе споделете какви марки пюрета предпочитате да купувате.... Аз се бях хвърлила а Хип, ама продавачката много дълго ме убеждаваше, че семпер са по-добри... Та в момента имам над 15 шишета сок и над 15 пюрета  - да пробвам и двата чешита... Ама кат гледам как бавно се престрашавам да давам нова храна май тези запаси ще ни стигнат докато педито почне да мрънка да му давам месо  Grinning Иначе за къпането Иван отдавна рита във ваничката, но от два дни е толкова съсредоточен в това упражнение, че рита на равни интервали първо с едното краче, после с другото, а двете ръчички пляскат всеки път - е таква вълнение прави във ваничката, че май от днес ще го къпя на земята, че ме е страх да не вземе да се обърне ваничката...
И сега пак на жилищната тематика - сега на дневен ред е ремонт на баня и тоалетна - тъпите ми съседи най-накрая се навиха да сменим тръбите за топла и студена вода и мръсните канали и следващата седмица започва голямото разбиване. Та... като разбиваме така или иначе се чудя дали да не преместя тръбите в банята в ъгъла и да сложа душ кабина - та въпроса ми е - някоя от вас има ли и каква - гледах кабини от 300 до 1300... Цените на последните не ме кефят особено, но път тези от 300 са правени все едно по трудово от деца, а и ремонт на баня няма да правя всяка година та ако ще е гаргга да е рошава... Та пишете ми на лични кви са ви впечатленията, кои магазини да посетя, че нещо нещата се развиха много бързо и нямам време за празни обиколки, а ако ще местя тръбите няма как да остана без душ повече от седмица-две - тоест детето за това време да го оставя при нашите и там да ползваме и баня като ходим вечер... Ако знаете някъде големи шоу-руми точно за обзавеждане за баня ще съм благодарна много.
Азпак се отплеснах в писането ама..... Хайде - приятен ден от мен!

# 111
Добро утро на всички!
Герчо, да е жив и здрав Иван и да стане голям юнак!   bouquet
Ех, Герчо, и аз всеки ден напоследък си припомням за емоциите и чувствата, които ме владееха миналата година по това време.... Simple Smile Joy Sick newsm78  Sickbaby_neutral SickSick

# 112
Добро утро на всички!

Ger4o, да ви е жив и здрав малкия юнак и само да ви радва! А относно новата храна - нашата педиатърка ни каза, че мога на първо време да давам пюренца, на които в състава им влиза ябълката. Ама това за Кристина, защото тя до сега основно сок от ябълка е пила. После да разнообразявам с разни други плодове. Много ме учудва това, че крушата я водят "нормализираща".
Аз до сега само Хип съм взела. Ама аз купих 4 пюренца всичко на всичко, за да видим как ще тръгне захранването. А и на етикетите на останалите марки, които имаше в тоя магазин, пишеше след 6месеца. Та това доста ограничи избора.

Ние също мислим да правим ремонт това лято. Ще преграждаме хола+трапезарията (сега са едно голямо помещение), за да направим всекидневна и детска. Спалнята ни е много удобна за детска стая, ама има тераса и за сега ще си остане спалня.

Мислим и ние за 2-ро детенце, ама по-нататък. Съгласна съм с Гер4о за трудностите по отглеждането. И отначало си мислехме да нямаме друго дете. Ама като се роди малката принцеска и .... Абе ще ми се още веднъж да изпитам онова чувство  Heart Eyes

...и аз всеки ден напоследък си припомням за емоциите и чувствата, които ме владееха миналата година по това време.... Simple Smile Joy Sick newsm78  Sickbaby_neutral SickSick

И аз, и аз  Peace  Heart Eyes

# 113
  • София
Честит 4-ти месец на Иван! Голям юнак да порасне!

Аз още си правя оглушки със захранването, че не ми се ще да пера петна от повърнати пюрета. Но като навърши 5 месеца девойката ще почна да й давам оризова каша с рожкови - дано първо да се справим с повръщането и после да се мажем с пюретата.

# 114
  • In the jungle out there..
Честит 4-ти месец на Иван! Голям юнак да порасне!

..ще почна да й давам оризова каша с рожкови ...

А какво е рожкови newsm78

# 115
Добро утро и от нас  Hug
Честит мини рожден ден на Иван   bouquet с пожелание да е все така сладък и послушен  Hug
Герчо аз също скоро се бях замислила за душ кабина и се сещам няколко магазина ,но незнам точно как да ти ги обясня затова като стане мъжа ми ще го питам за нещо като адреси и ще ти пиша на лс а нямате ли място за вана или не ти харесва? Защото аз преди когато правихме ремонта на банята реших ,че не е много практично и сега съжалявам защото като гледам какви готини приспособления има за бебоци като столчета разни интересни играчки закачащи се на вана и започвам да се настройвам за нов ремонт въпреки че това го мразя най много от всичко  Sick
Иначе за пюретата аз от Италия накупих на плазмон там се води най хубавата марка бебешки храни и като цени са съвсем малко по ефтини от хип тука. А на плазмон тука вкарват едни бисквитки за бебета които се разтварят в мляко и са много вкусни. Взела съм и каши и сокчета и супички а пюрета гледах от всички видове да взема но мисля да поразгледам на хип ако има нещо по разнообразно да взема ,че не ми се иска да свиква с една марка и после ако нещо свършат запасите да си имаме проблеми /че съ Симона като бебе имах такива приключения/
а нови храни мисля да въвеждам през 2-3 дена онзи ден и вчера давах морков хареса му и добре го понесе а от днес до неделя мисля картоф да му дам а другата седмица смесени картоф и морков.

# 116
  • Варна
Честит мини-рожден ден на Иван!Да е жив и здрав!
Герчо, и аз съм много предпазлива като давам нова храна. Започвам винаги само с един нов плод и въвеждам следващия минимум след 5 дни, та дори повече. Първо, за да не се натоварва стомахчето и второ, ако направи алергична реакция да знам от какво е. Това по съвет на педито.
За душкабините-ние имаме от 4 години, но преди няколко месеца се продъни Close (може би от моите килограми по време на бременността Joy, аз май бях най-тежка от всички в къщи newsm78) Свекърва ми беше дала за нея 650 лв., испанска, от реномиран магазин във Варна, но резултата е налице. Иначе е много практично. Доколкото знам долната част може да се сменя, но още не сме я докарали дотам. Сега ще слагаме климатик и ще правим ремонт на спалнята. Та и ние започваме ремонт. ooooh!
Между другото и аз разбрах със сигурност, че съм бременна на 4-ти юли (7 дни след закъснението) Simple Smile

# 117
Честит мини рожден ден на Иван    bouquet   bouquet   bouquet
Герчо, аз нямах намерение да слагам душ кабина, защото банята ни е 4кв/м и ми се струваше много тясно, но тъпите майстори ми наредили плочките в едната половина с обратен наклон  #2gunfire #2gunfire #2gunfire бях откачила  #Cussing out, един съвет преди да платите излейте една кофа вода на пода в банята и вижте какво става...та обикалях в последствие за душ кабини - цени от 200 до 10000лв  #Crazy на бул.България има магазин само за бани и кабини , но цените са   #Crazy , а на другите места всичко под 500 лв. беше както казваш от час по трудово...затова взехме малка ваничка и около нея се иззида с плочките които бяха хартисали, а отгоре сложихме релса със завеса , която често сменяме цените на завесите са от 5 до 30 лв, та това нещо ми струваше около 300 лв общо с труда, ваничките в практикер са около 90-120 лв.
Да ви кажа как напоих Михаил със сок от банани на хип...казах на майка да му даде 100 гр. вчера вместо пюре, като си мислех че щом от 2 месеца пие сокове, а и пюре от 1 седмица давам, 100гр са ок...тази сутрин му дадох остатъка и разлепих етикета, на който пишеше по няколко лъжички в млякото или във водата  Shocked аз съм луда жена  Shocked ама той как си го дръпна за секунди, много обича банани и понеже ми направи впечатление, че на пюрето ябълка и банан на хип се радваше най - много му купих и сокче от банан ама го попредозирах  Blush нали съм голяма разбирачка  Blush...иначе аз засега съм купувала само хип плодови и ги държа по 48 часа, като не се храним директно от бурканчето, а отсипвам.

# 118
# 119
  • София
Здравейте и от нас! Hug
 Честит мини рожден ден на Иван!Да е жив и здрав!
И Дани още е само на мамино млекце,мисля да започнем захранването след един месец,като навърши 5 месеца.Пробвах,3 дена му давах сок от черешка по идея на педито,но започна пак да го боли коремчето и го спрях.Тъй,че не бързам,детето си се развива и наддава много добре,значи кърмата ми му е достатъчна за сега.Като ви чета как папкат мъниците и на мен ми се приисква да му дам пюренце...ама ще изчакам още един месец. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт