Юли е на прага вече,как порастна МАРТЕНСКОТО ни човече!!!

• 12 770
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Благодаря за съветите, момичета. Имам едни пюренца на HIPP от морков и ще добавя утре към картофа да видим какво ще стане.
boriva, мерси миличка. Дано и вие да се подобрявате. Hug Heart Eyes
Честит рожден ден на SUNNYPOLLY!!!
И добре дошла на  tzzzd Simple Smile
А за захранването - всичко различно от кърма и АМ си Е захранване! И ако мислите, че тия от кърмаческия форум говорят неща дето са от щатите, си купете списанието 9 месеца, последния брой! Там има статия и е от български педиатър, слава богу и мойта е на това мнение. И Веси, мила, противоречиш си яко - хем пишеш, че детето ще си покаже дали и кога какво иска, хем си я насилвала да яде моркова със ЗАХАР?!!??! Ми като не иска морков, значи не ще. Това по всички книги го пише никаква сол, никаква захар до една година на детето! И също мисля, че са глупости това, че има връзка между това дали е злоядо детето, дали яде плодове и зеленчуци и това кога е захранено.

И аз знам че не е добре да се дава сол и захар и се чудя защо тогава още в родилното блъскат водата на бебетата със захар  newsm78
Май, за да се изчистват по бързо от жълтеницата, но не съм сигурна... newsm78

# 256
Благодаря за съветите, момичета. Имам едни пюренца на HIPP от морков и ще добавя утре към картофа да видим какво ще стане.
boriva, мерси миличка. Дано и вие да се подобрявате. Hug Heart Eyes
Честит рожден ден на SUNNYPOLLY!!!
И добре дошла на  tzzzd Simple Smile
А за захранването - всичко различно от кърма и АМ си Е захранване! И ако мислите, че тия от кърмаческия форум говорят неща дето са от щатите, си купете списанието 9 месеца, последния брой! Там има статия и е от български педиатър, слава богу и мойта е на това мнение. И Веси, мила, противоречиш си яко - хем пишеш, че детето ще си покаже дали и кога какво иска, хем си я насилвала да яде моркова със ЗАХАР?!!??! Ми като не иска морков, значи не ще. Това по всички книги го пише никаква сол, никаква захар до една година на детето! И също мисля, че са глупости това, че има връзка между това дали е злоядо детето, дали яде плодове и зеленчуци и това кога е захранено.

И аз знам че не е добре да се дава сол и захар и се чудя защо тогава още в родилното блъскат водата на бебетата със захар  newsm78
Май, за да се изчистват по бързо от жълтеницата, но не съм сигурна... newsm78

Аз слагагах глюкоза. Иначе наистина е заради жълтеницата.

# 257
.... И също мисля, че са глупости това, че има връзка между това дали е злоядо детето, дали яде плодове и зеленчуци и това кога е захранено.

И аз си мисля, че няма нищо общо. Аз съм захранена много рано, а съм била супер злояда и то до доста късна възраст...

# 258
[/quote]
И АЗ ТОВА СЕ ПИТАМ - според нашето педи, трябва да подслаждам водата на бебо до 6 месец, но аз спрях от 2-ри, струва ми се абсурдно  newsm78

# 259
И Веси, мила, противоречиш си яко - хем пишеш, че детето ще си покаже дали и кога какво иска, хем си я насилвала да яде моркова със ЗАХАР?!!??! Ми като не иска морков, значи не ще. Това по всички книги го пише никаква сол, никаква захар до една година на детето!

Ми аз за това пробвах 2-3 пъти, като всеки път намалявах количеството и вече спрях, карам си пак само с ябълка Grinning Явно и двете сме единодушни, че моркова не става за сок  Grinning Ще видим дали поне на пюре ще го яде. А захар сложих, защото ми казаха, че така можело и да й хареса повече, но не стана номера. Пък и в книгите, които гледам с рецепти за пюрета почти навсякъде има захар. За солта се казва, че не трябва да се слага, но захар си слагат и аз за това дадох newsm78 Даже гледах и книжката към сп. Моето бебе и аз, и там има захар. Освен това дават рецепти за пюрета за 6м с грах newsm78 Иначе и аз спрях захарта във водата към началото на 3-я месец.

А това за замразяването във формички за лед и аз го знам Grinning Много удобно ми изглежда и за това съм се заредила вече с форми. Казват, че е удобно и за замразяване на порцииките месо за пюретата, защото трябва съвсем малко.

# 260
Момичета, мислете новата темичка!!! Тася я няма, а тази е на "привършване" - ще трябва да изровим дълбоките си поетични заложби и ние.... Simple Smile)

ПРедложения?

# 261
Добре за жълтеницата съм съгласна но захарта във водата си се препоръчва от педиатрите по принцип  #Crazy

# 262
мики, тя се препоръчва, защото помага по-бързо да отмине жълтеницата
това е; след 1-я месец всички доктори, с които съм говорила, казват да се дава само чиста преварена водичка и така до 5-я...

не знам за друго да се "препоръчва" захарта...не че съм някакъв специалист, ама след като за нас като големи здрави хора е вредна, с какво ще е полезна на бебетата? не се заяждам - просто размишлявам..

Последна редакция: ср, 12 юли 2006, 23:58 от boriva

# 263
мики, тя се препоръчва, защото помага по-бързо да отмине жълтеницата
това е; след 1-я месец всички доктори, с които съм говорила, казват да се дава само чиста преварена водичка и така до 5-я...

не знам за друго да се "препоръчва" захарта...не че съм някакъв специалист, ама след като за нас като големи здрави хора е вредна, с какво ще е полезна на бебетата? не се заяждам - просто размишлявам..

интересно ми е защо повечето педиатри  препоръчват водата да си се пие със захар до 6-тия месец  #Crazy това ми е чудно , а за РОДИЛНОТО И ЖЪЛТЕНИЦАТА СТАНА ЯСНО ВЕЧЕ

# 264
интересно ми е защо повечето педиатри  препоръчват водата да си се пие със захар до 6-тия месец
Мики, ами не са повечето Simple Smile моите и двамата педиатри казват чиста чешмяна, филтрирана през каната и после преварена вода и то само, ако той я иска, защото кърмените бебета нямат нужда и отказват вода - такъв е и нашия случай Simple Smile

# 265
Е, я се спрете - нали от преди сме се разбрали, че няма грешен начин за гледане на деца - всеки сам си решава за неговото бебе и това е ПРАВИЛНИЯ начин. пак задълбахме в темата за захранването и доникъде няма да я докараме. Ако за мен правилно е на 3 месеца, за туити на 6, а за други мами на 40 дни това е! никой няма да убеди другия в правотата си, а дай боже да сме си заедно и след години и да си пишем и помагаме тогава ще видим какъв е резултата и ще разберем дали късно захранените са злояди или ранно захранените болнави.... Сега си говорим на празен ход...
Иначе и аз четах някакви рецепти за бебета ама като видях добавка масло  #Crazy и изхвърлих книжката - нещо не ме радва това... А и при толкова готови, които уж са с проверени съставки някак не ми се купуват нитрати зеленчуци и плодове от пазара / няма откъде да взема домашни/, че.... а и така ми е по-лесно - трябва сок - отварям шишето, трябва пюре - отварям бурканчето... А за захарта ако си спомняте водихме спор и като малките бяха на по 1 месец и май повечето педита тогава казаха, че не е ок, а да даваме гликоза ама може и на мен такива да са ми спомените не ме разбирайте погрешно и аз давах захар до месец - после малко гликоза и като направи 40 дни вече пиеше чиста

# 266
  • София
Добро утро!
Аз да ви се оплача, че няма на кого друг. От месец вече бях спряла да давам на Зори всякакви лекарства и повръщането си беше на едно ниво (каквото и с лекарствата преди това), даже ми се струваше, че намалява. Но вчера и днеска пак повръща по повече и се изнервя страшно. Не знам дали е период или пак ще трябва да почваме да се лекуваме. Ама ще се опитам да издържа до края на месеца и да почна с кашата с рожкови, дано тя да има някакъв ефект.

Hug  Hug  Hug и лек ден!

# 267
галя, не че разбирам ама защо не започнеш да и я даваш сега - нали кашите са за деца над 4 месеца, а малката е на 4 месеца и половина?

# 268
Добро утро!
Аз да ви се оплача, че няма на кого друг. От месец вече бях спряла да давам на Зори всякакви лекарства и повръщането си беше на едно ниво (каквото и с лекарствата преди това), даже ми се струваше, че намалява. Но вчера и днеска пак повръща по повече и се изнервя страшно. Не знам дали е период или пак ще трябва да почваме да се лекуваме. Ама ще се опитам да издържа до края на месеца и да почна с кашата с рожкови, дано тя да има някакъв ефект.

Hug  Hug  Hug и лек ден!
Аз не разбирам , защо ще чакаш до края на месеца  , за да вземешм мерки?
Защо не започнеш да и даваш кашата от сега ?
Имаше едни ампули, извинете , но не им помня името, които ги изписваше педито , за каката и  ги давах плюс Фризовома. Може да попиташ педито, но пък ти сигурно вече си знаеш......... Thinking
За съжаление повръщането на фонтан е много неприятно, опасно и докато не се израсте всеки лек има временен ефект ooooh!
Успех! Peace

# 269
  • София
То причината е леко комична, ама така сме се разбрали с баща й - да не захранвам преди 5 навършени месеца. А смешното е, че цялата информация, която той има и за ранно, и за късно захранване е каквото аз съм му преразказала. Да съм знаела, че ще стане такъв привърженик на кърменето от него, да си бях мълчала. Сто пъти му обясних, че като захраня това не означава, че ще спра да му кърмя детенцето, ама вече е късно.
Иначе сериозно - ако до 2-3 дни не се пооправи положението, и моите мисли клонят към почване на кашата. Пък на баща й ще предоставя избор - или кашата, или Фризовом - да реши неговите принципи кое ги нарушава по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт