Професионални серии за коса - тема 125

• 59 547
  • 768
  •   1
Отговори
# 330
  • Варна
 Хмммм с Епруваж са горе долу на кантар като сила. И двете са възстановяващи. Маракеш не съм пробвала имам тяхната маска чудо и много я харесвам. Керастаз за дълга коса също я имам,но я ползвам рядко. Прекалено хидратираща и омекотяваща ми идва. Малее ми протеина в нея,а моята руса чума си иска протеини. Laughing

# 331
Моята руса коса също най-обича протеин и не знам наистина коя маска да си взема

# 332
  • София
Взех си балсам на Алтерна - хайверената серия - и е с уникален ефект върху дължините. Много ми харесва! Само че - каква е тая цена в рибата (почти 80 лева?!?)...

# 333
Може ли да ми обясните разликата в действието колорплекс, олаплекс и протеиновата терапия афоджи?

Олаплекс си правя. На Афоджи имам еднократна терапия от 1 година и не смея да си я направя, че не знам да не ми пресуши косата.. Виждам сега, че Колорплекс е намалена в рибите и понеже отворихте дума.. да се поинтересувам Simple Smile

# 334
  • пловдив
Момичета, аз пък искам да попитам за отзиви   на боята Вела Колестон.
Боядисвам се (последно с боя Пермес)  в тъмно кафяво-трети номер, но ми се иска един два тона да изветля. Харесах цвят 4.17  който е средно кафяво пепелно, тъй като не искам червен отенък.

# 335
  • Някъде там
Интересувам се от шампоана Kerastase Bain Extentioniste ? Дали е агресивен към скалпа и дали ще дразни чувствителен скалп.Обикновено повечето шампоани на Керастаз ме побъркват и влудяват , но заради този коментар :
Цитат
Kerastase Resistance Bain Extentioniste - 250 ml. цена: 35-37 лв.
Продължавам със серията Resistance на Kerastase. Тя не е типична серия против косопад. Предназначена е за заздравяване на дългата коса и справяне с най-честите проблеми свързани с дългата коса (според мен с всяка коса) а именно цъфтящите крайща и накъсването на косата. При мен обаче имаше ефект върху това да започне да ми расте нова коса и то в доста големи размери, дори в един момент е доста неприятно, защото е пълно с бебешки косички, които хвърчат навсякъде. От 4-те шампоана серията Extentioniste ми допада най-много. Косата ми расте, скалпът е много добре почистен. Има приятен свеж аромат. Мисля да напиша отделно ревю на цялата серия, така че спирам за сега за Kerastace.
от блога на snejanaatanasov , и го поръчах .

# 336
Маската чудо протеинова ли ?

# 337
А аз много се чудя на GROW GORGEOUS-даже в количката съм ги подготвила,заедно и интензивния серум за скалп .....

Ползвах техния измивен балсам и интензивния серум. За серума нищо не мога да кажа конкретно, мирише супер, ама дали ми засили растежа на косата идея нямам. Измивният балсам обаче беше супер за тогавашната ми коса, не премиваше, а я направи жива и лъскава. Не е икономичен обаче, отива доста за едно измиване. Това е от когато още бяха собственост на Deciem, дали са променили формули от тогава, не знам.

# 338
Kerastase Bain Extentioniste ползвам от скоро и още не се е случило чудо с косата ми. Честно казано очаквах повече, а краищата ми са странно по-сухи от обикновенно. Към мен не е агресивен, а маската разплита и омекотява косата Simple Smile Още съм 50на50 за серията.

# 339
Купих си маската на Loreal Professionel Source Essentiele, ще я пробвам с шампоана Аура Ботаника. Надявам се да не ми утежни косата.

# 340
  • София
Здравейте, купих си тези неща на Alfaparf, но не съм сигурна как да ги ползвам. Може малко глупаво да прозвуча, за което се извинявам. Мия си косата два пъти седмично, всичките в един ден ли да ги ползвам. Шампоан-маска-лосион-олио? Или да редувам? Много ще съм благодарна, ако някой ми даде насоки ☺

# 341
Тези ги гледах днес, но чакам едни български продукти и на Davines, та ще видя дали да поръчам и Алфапарф. Видях, че са без сулфати сега но никъде не намирам състав. Ползвала съм я серията преди бая години, но и тогава косата ми не беше толкова измъчена
Едит: в parfimo мини комплектът olaplex 1 и 2 e с много добра цена. Някой да е поръчвал от там?

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 21:25 от gevestra

# 342
  • Варна
Може ли да ми обясните разликата в действието колорплекс, олаплекс и протеиновата терапия афоджи?

Олаплекс си правя. На Афоджи имам еднократна терапия от 1 година и не смея да си я направя, че не знам да не ми пресуши косата.. Виждам сега, че Колорплекс е намалена в рибите и понеже отворихте дума.. да се поинтересувам Simple Smile

Ще сравня Олаплекс и Колорплекс,Афроджи и аз не съм ползвала никога.
   При Олаплекс няма видим ефект след терапия освен ако косата не е супер зле. Козметичния ефект там идва от Маската,която се нанася за финал на терапията. С времето ефекта обаче е видим. Косата се държи и изглежда все едно никога не е боядисвана. Остава си абсолютно балансирана и не се налага ползването на други хард терапии.
   При Колорплекс козметичния ефект е видим. Косата ми става буквално двойна,плътна,бляскава,жива.....Обожавам финиш балсама и аромата му  Heart Eyes.
  При боядисване и от двете системи съм доволна,но и двете пазят само до някъде. Ако системно се издевателства над косата с блондори и 40-ка оксидант и то не правилно изгорената коса е сигурна.

gevestra

ОК е Олаплекс в парфимо.

Fluttershy силно съм скептична към тая препоръка на Kerastase Resistance за засилване на растежа. Я бързичко сподели какво друго ползваш като грижа за скалп  Laughing Hug. Шампоаните на Керасатаз са си силнички. Extentioniste не съм ползвала,но имам и Архитект и терапист....С Архитект се докарах до чувствителен пресушен скалп,който се белеше на люспи все едно е изгорял от слънцето/а нямам чувствителен скалп по поринцип/,терапист също не е от щадящите.  Предпочитам да не рискувам и ги ползвам за дължините и двата. Там са наистина добри и са тежка артилерия,която помага за правилното отглеждане на дълга коса..

# 343
Вече за втори път ми се бави поръчка от ЗР...

# 344

gevestra

ОК е Олаплекс в парфимо.

prinzesata, мерси за отговора, притесни ме цената. При официалният вносител е 222лв мини комплектът, а в парфимо е 164лв. Четох доста мнения за фалшиви даже от Амазон.

Направих миналата седмица балеяж (по-скоро стана фолеяж или високо вдигнато омбре, защото дължините ми са изцяло руси). Косата ми е много тънка и правя веднъж годишно. Този път отидох при различен фризьор, той работи с продукти на Ланза и ми направи и някаква терапия. Но след това косата ми е изключително суха, като прекарам пръсти по нея се чува шум, като хартия все едно. До сега никога не е била така.
Купих си кокосово масло за преуош, безсулфатни шампоани, маски... Чудя се сега дали имам нужда и от Олаплекс. Косата ми не е накъсана, само адски суха. Не знам дали това значи изтощена, все пак е обезцветена.

Общи условия

Активация на акаунт