Професионални серии за коса - тема 125

• 59 430
  • 768
  •   1
Отговори
# 510
deninnka1, аз също съм с тънка коса и кератиновите и протеиновите продукти ми действат добре, но засега ползвам на Напура кератина и съм доволна. Може ли да ми снимаш състава на Афоджи, защото някъде бях чела, че е с парабени и се отказах.
Иначе за плътност любимата ми домашна маска е яйце, кисело мляко и лъжичка зеленчуков протеин, косата ми след измиване е страхотна.

# 511
Заповядайте! Water (Aqua, Eau), Glycerin, Cetyl Alcohol, Stearalkonium Chloride, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum, Huile Minerale), Cetearyl Alcohol, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Mauritia Flexuosa Fruit Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Hydrolyzed Keratin, Phytantriol, Petrolatum, Polysorbate 60, Amodimethicone, Stearyl Alcohol, Polyquaternium-10, Hydroxyethylcellulose, Trideceth-12, Cetrimonium Chloride, Collagen Amino Acids, Squalane, Hydrolyzed Glycosaminoglycans, Linoleic Acid, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Trimethylsiloxyamodimethicone, C11-15 Pareth-7, C12-16 Pareth-9, Linolenic Acid, Citric Acid, DMDM Hydantoin, Disodium EDTA, Fragrance (Parfum), Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate.

# 512
Момичета, кое от двете ще ми препоръчате за уплътняване на косата - ампулите денсифик или концентрата и бустерите за уплътняване? Каква е разликата в действието им?

# 513
  • София
Deninnka1, благодаря, че сподели. Чета от известно време в темата, но още се ориентирам и не мога да реша какво да си купя за моята коса. С тънък косъм, мазна основа и суха по дължина, боядисана. В момента ползвам шампоан на Филип Кингсли за мазна основа и сухи краища, измива добре, но не мога да нацеля след него кой шампоан или маска да ползвам, така че да остави чиста и немазна косата в основата и същевременно да я направи по-тежка, обемна и лигава по дължината. Пробвах балсам на Макадамия от серията за тънка коса, ароматът е уникален, но по дължина косата ми пак си е суха, няма блясък. Сега взех няколко мостри на балсами на Lakme, Teknia и ги тествам една по една. Шампоанът, който ползваш, как влияе на омазняването на скалпа, може би от него е обема? Реконструктурът на Афоджи колко често се ползва? Серумът на Маракеш и термозащитата на Напура нанасяш едно върху друго, нали?
Момичета, като лаик да питам, мазна в основата коса и суха по дължина от хидратация или от протеин се нуждае? И има ли парфюм, който наподобява миризмата на Макадамия?

# 514
.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 19:10 от Анонимен

# 515
Така... Чудих се, чудих се какъв шампоан да си взема-Lakme BioArgan  oil или хидратираш Aphogee. В крайна сметка се сетих че има магазинче за проф. козметика за коса близо до нас и си взех Maccadamia, (класическия). Доволна съм, но не е нещо особено. Аз обаче сериозно се пристрастявам.MaskЧета всяка свободна минута. Сега понеже маската ми за коса (eprouvage) е на привършване се колебая дали да не взема Lalga. От както прочетох за нея вече я сънувам. Stuck Out Tongue Winking EyeИли Lanza, или Maccadamia. Честно тотално се  обърках.

# 516
Здравейте Simple Smile
Мога ли според вас да съчетая изглаждащия шампоан на Епруваж с възстановяващия балсам същата марка?
Ползвах изглаждащия шампоан с възстановяващата маска, но балсама сякаш е само протеини и се чудя дали ще бъде ок. Имам и възстановяващия шампоан, но сякаш не ми се иска да го отварям сега, че много станаха отворените, иначе с него съм пробвала и беше много добре.

# 517
  • Варна
 Пробвай,не мисля,че ще е зле. В интерес на истината и аз не съм тествала тая комбинация като се замисля  newsm78. Шампоанът си има протеини в него тъй,че би следвало да се комбинират добре.

# 518
Дълбоко хидратиращата  маска на Маракеш много странно  ми заплете косата. Краищата стоят сухи и на клечки. Но ще й дам  още един шанс.
Ужасно суха ми прави косата. Пробвах с обикновени неангажирани дрогерийни шампоани. Ужасен ефект. Никакво олио не спасява положението.
А серумът за цъфнали краища на същата марка  е прекрасен.

# 519
Моля ви за препоръка относно ефикасен продукт за изправяне на косата с четка и преса.Досега съм използвала и приключвам Керастаз-Нектар термик./Суха и руса коса/.Като сложа малко не е ефикасно изправянето и след първия ден започва да се чупи.При по-голямо количество обемът съвсем го няма и косата дори се омазнява и клепва.Изглежда не е моят продукт, въпреки суперлативите.Нямам ограничение за бюджета, защото това не е нещо, което свършва бързо. newsm78Благодаря! bouquet

# 520
  • Някъде там
Имам нови неща ,но ще дам отзив за тях след като ги пробвам.Не са профи продукти обаче Simple Smile състава и

# 521
Теодора Вълкова, използвала съм доста профи неща, но винаги заради омазняването не съм натрупвала толкова продукти. Еластисайзъра само първия път го държах цяла нощ после 10-20 мин. Шампоана въпреки, че е за нормална коса доста коментари за него бяха, че изсушава и за това заложих на него доволна съм за момента. Реконструктора на Афоджи ми замества маската и балсама използвам при всяко миене. Подсушавам, мажа Напурата, суша със сешоар, минавам с преса и за финиш серума на Маракеш. То и заради това третиране косата ми е на това положение. Подстригвам се при фризьор, който не реже, а прави така нареченото полиране на коса и благодарение на нея успях да пусна малко по-дълга коса. Косата ми издържа три дни изглеждаща добре, на четвъртия спокойно мога да я вържа и пак да се покажа сред хора без проблем как изглеждам. Чудя се на този продукт, някой ако го е пробвал моля за мнение

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 21:50 от deninnka1

# 522
  • София
Deninnka1, благодаря! Финишът на Маракеш го бях набелязала и ще взема да го пробвам, както и другите продукти като свърша моите. Дано ми дадат мостри. 3-4 дни без да си миеш косата, това е супер, аз я мия през ден, а лятото всеки ден и това при положение, че често я връзвам. По принцип предпочитам да измия вместо да слагам сух шампоан.
Кремът на Лореал съм го ползвала преди 2-3 години, аз го слагах след измиване на косата без отмиване, по краищата. Лек е, не омазнява и не утежнява, разплита, улеснява разресването, краищата не са толкова сухи, но обем не съм забелязала, както и ефект уау- не ми е стояла тежка или лигава косата, по-скоро мека. Като ефект ми прилича на Макадамия балсамът за тънка коса- средна работа за мен. Но все пак има термозащита. Не ми е предотвратил цъфтежа, но моята коса като си стигне определена дължина и си цъфти. На друг може да помага.

# 523
  • Добрич
Аз от крема 3в1 не видях полза, дори ми утежняваше. С нетърпение го разкарах.

А хидратиращата маска на Маракеш ми се отразява добре на моята коса, но аз мисля, че малко понатрупах протеинови продукти, или пък моята коса харесва хидратация, защото и се отразява много добре. А аромата е страхотен 😍

# 524
Deninnka1, може ли инфо на лично какво е това полиране, заместващо подстригването?

Общи условия

Активация на акаунт