OКТОМВРИйски мами 2019 - Tема 2

• 29 047
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
И аз бях с термин октомври, но бременността прекъсна в 5 г.с. Сега съм в съседната тема с термин ноември, но си ви следя и вас от началото Simple Smile

Включвам се по повод последното мнение. Понеже и аз съм заинтересована от такъв тест, изчетох цялата тема за пренатални тестове и там попаднах на мнение, че все пак е добре да се направи и БХС, мисля че заради дефектите на невралната тръба като спина бифида, които генетичните тестове не могат да хванат. Не знам до колко е вярно, просто споделям за информация, да се има предвид

Аз знам, че малформации, като спина бифида и т.н. се виждат на ехограф, а не чрез БХС...Говорете с лекар преди да правите каквото и да е било, това е според мен.

# 421
Може, нямам представа, просто споделям какво съм прочела Simple Smile Иначе с лекар не мисля да обсъждам пренаталния тест. Просто отивам и го правя. БХС също мисля да правя, най-малкото от любопитство Simple Smile

# 422
Здравейте,
Днес бях на преглед, всичко е наред! Simple Smile Бебчето расте, отговаря на "почти 12-та седмица", а по изчисления съм 10гс4д. Видях го да мърда, даже доста шаваше, док едвам го премери. Simple Smile Чудя се вече дали да не казваме на близките и по-специално на сина ни. Той е доста умен и се е притеснил, че както казва "На мама все нещо не й е добре" (На 7год е почти). Днес ме чакаха пред болницата с татко му и само се чуди какво става, а ние си измисляме какво да му обясняваме и ми е гадно, че един вид го лъжа, но пък кажем ли на него- всички веднага ще разберат и само за това ще говори до октомври Grinning. За работата ще изчакам още 10 дни до ФМ (а и никак не ми се води този разговор).
BG_US, Вие казахте на баткото вече, нали? Той на колко години е и как реагира?
Nadincho04, Много добре си направила, че си потърсила второ мнение. Аз на твое място бих се доверила на втория лекар и не бих пила никакви лекарства щом се чувствам добре. Хубаво, казали са ти, "че си склонна", ще си следиш кръвното и при проблем веднага можеш да вземеш мерки. Simple Smile
А иначе за ЖК ме заведоха още към 8-ма седмица, така че явно навсякъде е различно.

# 423
  • София
Моя син е на 10г. и му казах още след първия преглед. Той си мълча, докато не казахме и на останалите. Много се зарадва и дори се разплака от вълнение ❤

# 424
Здравейте,
Днес бях на преглед, всичко е наред! Simple Smile Бебчето расте, отговаря на "почти 12-та седмица", а по изчисления съм 10гс4д. Видях го да мърда, даже доста шаваше, док едвам го премери. Simple Smile Чудя се вече дали да не казваме на близките и по-специално на сина ни. Той е доста умен и се е притеснил, че както казва "На мама все нещо не й е добре" (На 7год е почти). Днес ме чакаха пред болницата с татко му и само се чуди какво става, а ние си измисляме какво да му обясняваме и ми е гадно, че един вид го лъжа, но пък кажем ли на него- всички веднага ще разберат и само за това ще говори до октомври Grinning. За работата ще изчакам още 10 дни до ФМ (а и никак не ми се води този разговор).
BG_US, Вие казахте на баткото вече, нали? Той на колко години е и как реагира?
Nadincho04, Много добре си направила, че си потърсила второ мнение. Аз на твое място бих се доверила на втория лекар и не бих пила никакви лекарства щом се чувствам добре. Хубаво, казали са ти, "че си склонна", ще си следиш кръвното и при проблем веднага можеш да вземеш мерки. Simple Smile
А иначе за ЖК ме заведоха още към 8-ма седмица, така че явно навсякъде е различно.
ARmaCH, казахме на баткото! Той е без крайно щастлив!  Единствената причина поради, която се притеснявах беше , че имах 1 предишна загуба / доста по-рано ,в 7 г.с/ , която той изживя болезнено.Сега вярвам в добрия развой на нещата , Всичко върви по ноти , така че вече и той споделя нашите вълнения.Като цяло освен нашите родители, детето и семейството на брат ми , други не знаят ☺

# 425
И аз сега се връщам от преглед...10 г.с, сега ме записаха и за Жк. Всичко изглежда нормално, на ехографа ясно се видя как си мърда ръчичките и краченцата.... много ми стана мило.
Дадоха ми направление за кръв и урина и утре ще си ги направя и тях.
Другата седмица имам час за ФМ Heart Eyes

# 426
Аз другата седмица съм на преглед и на ФМ, сега влизам в 11 седмица.
От вчера обаче съм с ужасно главоболие и кръвното ми беше ниско, но вече е в по нормални граници. Но главата продължава да ме боли,  и цял ден съм като парцал, едва се вдигнах към обяд от леглото. Някакви идеи какво може да ми помогне, знам, че хапчета не е препоръчително да се вземат.

# 427
Аз другата седмица съм на преглед и на ФМ, сега влизам в 11 седмица.
От вчера обаче съм с ужасно главоболие и кръвното ми беше ниско, но вече е в по нормални граници. Но главата продължава да ме боли,  и цял ден съм като парцал, едва се вдигнах към обяд от леглото. Някакви идеи какво може да ми помогне, знам, че хапчета не е препоръчително да се вземат.

На мен ми казаха при болки - само парацетамол. Пих 2-3 пъти за главоболие и ми минаваше.

# 428
Парацетамола е повече за температура и то при нужда. Мен също ме боли главата, от ниското кръвно е, пия айрян със сол, можеш и шоколадче да хапнеш. Също знам и че магнезия помага при умора и е добре за възстановяване на организма. Още не съм го започнала, защото искам да питам лекарката за някакви комбинирани витамини и минерали, иначе част от момичетата от форума пият и имаш избор какво да си вземеш.

# 429
Какви витамини пиете? На мен ми предписаха много скъпи витамини, които дори и за месец не стигат...Прегнакеър плюс

# 430
Femibion 1,Inofolic Combi,Biozin Mama (последното е за засилване на имунитета) Simple Smile

# 431
За главоболието може да пробвате със спазмалгон. Мисля, че става за бременни, защото с предишната бременност са ми го изписвали. Ако искате питайте лекар за по-сигурно.
Аз не пия витамини, само фолиева киселина.

# 432
Огестан ми бяха изписали, но го спрях заради щитовидната жлеза.

# 433
Моята лекарка ми позволява беналгин, течен аналгин и парацетамол, но аз търпя Simple Smile не смея да пия Simple Smile

# 434
  • София
Здравейте, момичета 😊
Аз да питам -как сте с килограмите ? 😁
Аз бях на БХС на 23.03 и там ме претеглиха, в 12г.с + 5 д. съм (+4кг)...

Общи условия

Активация на акаунт