OКТОМВРИйски мами 2019 - Tема 2

• 28 993
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
На мен ми помагат овесени ядки с кисело мляко Simple Smile

# 601
Момичета,минаха първите кръвни изследвания ранната фм и бхс влизам в 14 седмица от тук нататък какво следва?ясно ми е че лекаря ще ме насочва но ми се искаше който е минал по този път да ме осветли малко Simple Smile

# 602
Мина и моят преглед всичко е наред и видяхме пола..💙💙💙😊

# 603
Охх една по една минаваме. Аз съм в сряда и направо ми се е свило сърцето.
Моля се само всичко да е наред.
Според мен следва прегледи веднъж месечно и кръвни и после втора феталана.

# 604
Съжалявам, че така бурно и възмутено се изразявам по темата за стажантките , но когато си с 5 години опити за бебе и една загуба зад гърба си...едва ли ще ти е все едно кой те преглежда и дали се учат върху тебе...
Разбира се, че опит се трупа с практика, но смятам, че са длъжни да искат съгласието на пациента особено , когато си на частен , платен преглед, а не на държавна безплатна консултация.
Хем са алчни да вземат 150лв за преглед, хем и да се учат върху мен, съжалявам, но продължавам да смятам, че плащам с парите си , за да бъда прегледана от избран от мен специалист.

И за теб, и за бебето ще е по-добре ако не се ядосваш за такива неща. Все пак е просто един ехографски преглед, не е кой знае какво според мен 🙂 А и съм сигурна, че лекарят за който си платила ще те прегледа обстойно в последствие, няма да остави нещата така 🙂

И аз мисля, че след ФМ следват прегледи веднъж в месеца, по спомен имаме по една ПКК и една микробиология на триместър 🙂 И аз нямам търпение за моя преглед, все за това си мисля 💗

# 605
Да ви питам, эа всяко посещение при гинеколога ли трябва да вэимам направление от личния лекар? След като веднъж ми е дал направление эа регистрация на бременноста и първо посещение, после какво...

# 606
Да ви питам, эа всяко посещение при гинеколога ли трябва да вэимам направление от личния лекар? След като веднъж ми е дал направление эа регистрация на бременноста и първо посещение, после какво...
Мисля, че ще ти кажат когато трябва да носиш следващото направление. Поне аз отидох веднъж с направление, минаха няколко прегледа и тогава ми каза да си взема следващото направление. Може би важи за месец🤔

# 607
Мимичета, някоя от вас правила ли е този пренатест "nifty pro" и какво е мнението ви? Също ще съм благодарна, ако ме посъветвате за какъвто и да е пренатест, понеже не съм на ясно, а ни предстои да направим такъв.

# 608
Направих си nifty pro миналата седмица Simple Smile пълен пакет в Геника. Резултатите излязоха за 3 работни дни, бяха ми казали до 10 работни дни най-много, но стана много бързо. Кръвта се изпраща до Хонг Конг. Тестът дава 99,8%. Има и застраховка и в двата случая - грешно положителен и грешно отрицателен, не дсй Боже да се случват. Вече знаем и пол Simple Smile ако има нещо по-конкретно, което те интересува, питай и ще ти разкажа. Мога да ти изпратя и пълния списък на всички синдроми, болести и т.н., които тестът открива, ако те интересува.

# 609
Направих си nifty pro миналата седмица Simple Smile пълен пакет в Геника. Резултатите излязоха за 3 работни дни, бяха ми казали до 10 работни дни най-много, но стана много бързо. Кръвта се изпраща до Хонг Конг. Тестът дава 99,8%. Има и застраховка и в двата случая - грешно положителен и грешно отрицателен, не дсй Боже да се случват. Вече знаем и пол Simple Smile ако има нещо по-конкретно, което те интересува, питай и ще ти разкажа. Мога да ти изпратя и пълния списък на всички синдроми, болести и т.н., които тестът открива, ако те интересува.

Колко струва теста и за кои болести и синдроми се отнася? В коя седмица се прави?

# 610
Мимичета, някоя от вас правила ли е този пренатест "nifty pro" и какво е мнението ви? Също ще съм благодарна, ако ме посъветвате за какъвто и да е пренатест, понеже не съм на ясно, а ни предстои да направим такъв.

doniolx - обикновено гинеколозите препоръчват, но то е и относително, защото едни препоръчват скъпи, други се съобразяват с бюджета на хората. Аз правих Tranquillity на Genoma. Пробата се праща в Швейцария и излезе за пет работни дни, като казаха, че се чака до 10 работни дни по принцип. Все пак е ДНК тест и изисква време.

# 611
Тестът е 1 300лв, но аз попитах за отстъпка и ми направиха веднага.
Отнася се за даун, едуардс, патау + 84 други най-често срещани.
Аз го правих в 11+ 4 дни, мисля, че след 10та седмица се прави. Но ако резултатът излезе преди края на 12та, няма да ви кажат пол.

# 612

doniolx - обикновено гинеколозите препоръчват, но то е и относително, защото едни препоръчват скъпи, други се съобразяват с бюджета на хората. Аз правих Tranquillity на Genoma. Пробата се праща в Швейцария и излезе за пет работни дни, като казаха, че се чака до 10 работни дни по принцип. Все пак е ДНК тест и изисква време.

Каква беше цената? И какво включваше теста?

# 613
Аз вчера си правих Пренатест Стандарт - Даун,Патау и Едуардс,както и още един нов тест - от миналата година е навлязъл при нас,пак в официалния сайт на Пренатест го намерих-казва се Джийн Сейф.Пише възрастов фактор,но всъщност рядко има общо с възрастта на бащата.Пращам Линк,за да видите за какво става дума - епилепсия,аутизъм и още 44 синдрома. Цената само но Пренатеста е 1360,на Джийн Сейф 1900-в пакет излизат 2570 лв.https://prenatest.bg/genesae-vuzrastov-risk/

# 614
Мисля, че ще ти кажат когато трябва да носиш следващото направление. Поне аз отидох веднъж с направление, минаха няколко прегледа и тогава ми каза да си взема следващото направление. Може би важи за месец🤔
За женска консултация се носи веднъж направление. Ако си сменяте гинеколога, имате право на още едно направление за смяна на гинеколог до края на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт