Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина

• 30 008
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Да и а съм така, не мога много да ходя, половин час и ме заболява корема, сякаш не се стяга, но не се чувствам добре. Според мен си зависи от човека разходките и ходенето и ако не се чувстваш добре няма как да е препоръчително движението и многото разходки.

# 211
Здравейте момичета,
Да ви се представя и аз
Казвам се Мира  на 27 години съм и съм с термин 29 юли 😊 и очакваме момченце👶🏻💙 И аз като вас имам притеснения относно ритничетата на бебчо. До преди два дни го усещах много,сшлни ритничета,дори и корема ми се повдигаше леко при ритането,но от два дни е по слабичко.Усещам го ,но не е като преди

# 212
На мен също доста ми се стяга корема при движение, но все пак гледам и да се движа знам ли. А нощно време редовно ставам поне по 1 път до вц явно ми се притиска мехура и направо ме боли.  Ритниците и аз сякаш преди ги усещах по-силно, но и мисля че корема ми беше по-малък а сега сякаш има повече място.

# 213
В mothercare.com има намаления. Мисля да си поръчам помпа (спряла съм се на Medela swing, въпреки че миналият път малко съм ползвала помпа, а кърмих 10.5 месеца) от там и няколко други джунджурии.

Lorisita, аз ползвах тази помпа и мога много да я хваля, чудесен избор.

Перилни ползвах Тео бебе, доволна съм, а за къпане - Мустела, но не съм сигурна, че беше много добре, ще си преразгледам избора сега.

Относно Майчин дом - предишното детенце родих там, момичета, длъжна съм да ви предупредя, че лично за мен беше кошмарно изживяване. Обстановка, отношение, внимание и т.н. Само това ще кажа, всеки сам си решава.

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 16:41 от Gaggi

# 214
Имам един въпрос към вече раждалите - трябва ли предварително да се избере педиатър преди самото раждане?

# 215
Имам един въпрос към вече раждалите - трябва ли предварително да се избере педиатър преди самото раждане?
да,защото като се приберете с бебето трябва да го прегледа до 24 часа

# 216
И при мен е нещо подобно с ритничетата и усещанията. Мислех да пиша тук да питам как е при вас, но виждам, че сте ме изпреварили Blush
Вчера почти не усещах бебечето през деня, вечерта пак така, през нощта пък съвсем нищо, даже не можах да спя от притеснение. Тази сутрин пак нищо и след 10-11 ч. някъде се размърда, около обяд даже доста.
Не знам кое е нормално и кое не и се притеснявам така като не знам какво става.

# 217

Относно Майчин дом - предишното детенце родих там, момичета, длъжна съм да ви предупредя, че лично за мен беше кошмарно изживяване. Обстановка, отношение, внимание и т.н. Само това ще кажа, всеки сам си решава.

Съжалявам, че за теб този момент е бил кошмарен. Имаше ли уговорка с лекар или не? 

# 218
Здравейте,моля мамите от София да ми препоръчат добър специалист по фетална ехокардиография.Ще пътувам за един преглед в София и искам да се запиша и да видим сърчицето на бебка.
Благодаря предварително!
Аз ходих при д-р Евтимова, защото бебето беше със забавен пулс. Преглежда ме във Фемина, но знам, че преглежда и в Щерев. Прегледът продължи 1 час, беше много внимателна и старателна, и ми направи добро впечатление.

Колко пари беше прегледа,да съм подготвена все пак,ако успея да запиша час?

Последна редакция: вт, 19 мар 2019, 19:00 от Ani Morovqkova

# 219
Момичета, за следенето по ЗК има ли някакви изисквания през колко време да се ходи на прегледи и изследвания?
Аз се следя платено на друго място. Все пак се записах и при доктор по ЗК, но доста късно и засега съм ходила там само веднъж при самото записване.

# 220
@ Ani Morovqkova, аз бях при д-р Спасов, пак във Фемина. Много обстоен преглед, внимателен д-р. Мисля, че при който и кардиолог във Фемина да запишеш час, няма да сгрешиш.
@avlito, поръчах я от mamasandpapas.com. И кошчето за кола от там поръчах - Макси Кози. Имат оферти на половин цена за някои модели колички в момента. Аз се спрях на Sola 2. Видях я на живо в Малечко и ми допадна (там само шасито с 6+ седалката е над 1000лв Flushed ).

Колко парички ти взеха за прегледа при д-р Спасов?Утре мисля да звънна да видя дали ще могат да ме запишат при него или при другата докторка.

# 221
Момичета, за следенето по ЗК има ли някакви изисквания през колко време да се ходи на прегледи и изследвания?
Аз се следя платено на друго място. Все пак се записах и при доктор по ЗК, но доста късно и засега съм ходила там само веднъж при самото записване.
Мисля, че имаш по една ЖК на месец, ехографа по ЗК е 3 пъти, ако не се лъжа, изследвания би трябвало да се назначават всеки месец. Аз също ходих и все още ходя на частно и при лекаря по ЗК се записах в 5ти месец. Тогава ме гледа на ехограф, минахме ЖК, пусна ми изследвания и сега април месец пак.
Аз за педиатър поне не се тревожа, че моята лична е педиатър, при нея съм от 5-6 години вече, много съм доволна и бебо направо при нея ще си го запиша, макар кабинета й да не ни е супер близо.

# 222

Женската консултация включва 12 безплатни прегледа, по един до 7 г.м,по 2 прегледа през последните два месеца от бременността и преглед след раждането. Ехографските изследвания са 2 през цялата бременност. Кръвните изследванията са различни и се пускат през различните етапи от бременността. Но ПКК, глюкоза,желязо и урина се изследват при вписването,след което в 5 и 8 м.от бременността. Определянето на кръвна група,васерман,сифилис,спин,както и хепатит се изследват също при вписването.  При нужда имате и 2 изследвания на антитела. 😊

# 223
Благодаря ви за отговорите. А какво включват прегледите по ЗК всеки месец след като няма ехограф?

# 224
Благодаря ви за отговорите. А какво включват прегледите по ЗК всеки месец след като няма ехограф?

Мерене на обиколка на корем и кръвно налягане, а след 5-ти месец и слушане на тонове. Общо взето касата не покрива кой знае какво, затова и частните АГ просперират.

Общи условия

Активация на акаунт