(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 38)

• 40 457
  • 765
  •   1
Отговори
# 375
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Конкретно: пръскам вече 4 пъти срещу листни въшки. Три пъти разтвор сода + био препарат за миене, няма никакво подобрение!!!

слагам вода в шише с пръскалка, слагам олио, да покрие водата, добавям няколко капки веро.
раздрусвам и пръскам.
умират.
олиото им запушва дихателния апарат. верото е за прилепване. Peace

след като при нас беше по цветница около 27С, следващите дни го дават да вали сняг...

# 376
  • София
Ася,  добре, ще го направя,  но да ти кажа - вчера садя цвекло, клеча във вадите, мотам се с всякакви навеждания и приклякания и си мисля за тебе. Ти си уникат!!!

# 377
Аз като бременна бях слон. Африкански слон!
Не мога да си представя с оня корем да се юрна в градината
Но пък,сега съм дебела като  нормално бременна, около 5-6м, и хич не е леко...
Само че аз не се навеждам- прежалила съм един панталон за ,,градинарски,, и си наколенчвам с кеф Joy

# 378
Ася,  добре, ще го направя,  но да ти кажа - вчера садя цвекло, клеча във вадите, мотам се с всякакви навеждания и приклякания и си мисля за тебе. Ти си уникат!!!

хаххаа, аз не мога да се навеждам, да клеча също не мога, че събирам вода в краката.
и аз на колене  Joy
взела съм си една степенка от стиропор, около 10см. висока и с нея.  Whistling
детето върви след мен и полива.

днес обаче влезнах в на детето парника, там на 4 крака, защото е нисък. бая попсувах мъжа ми, къде ли не се ударих.
после накарах детето да довърши работата...

едно време баба ми разказваше как имало жени и то не малко, които са раждали на полето.
тогава не й вярвах, ама сега може и мен да ме застигне  Joy

# 379
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не питате това, но да споделя Simple Smile
има наколенки от някаква пяна, не чак мемори, но мека, не като тези за скейтбордовете и ролерите.
чудна работа вършат Wink

# 380

Динята започна вече да никне, диня шугър бейби. Но тиквите и пъпеша още не искат да поникнат. А краставиците големите след два месеца, чак сега една поникна

# 381

Такава възглавница ползвам в градината, много е удобна. Ще трябва да набавя още няколко, че дечинята ми я крадат.

# 382
Точно преди да се роди Пипи бързах да прекопая и да изчистя градината, успях няколко дни преди раждането. Защото, нали, никой не може да копае толкова хубаво като мене  Mr. Green
И моите краставици ги няма, сложих и нови семена, и тях ги няма... А никна един зелен боб, който много харесах на снимката на пакетчето, ама като се прибрах, прочетох етикета по-подробно, за зрял боб било... Сега ме е яд, ама няма да го изровя. Заех си малкото място с глупости, а истинският зелен боб се бави и не пониква още.

# 383
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
с онези можеш да се придвижваш насам-натам, без да ставаш и местиш подложката.
Simple Smile май стана като във вица: "оти копаш седнал? Я пробвах и легнал, ама не може."

# 384
Точно преди да се роди Пипи бързах да прекопая и да изчистя градината, успях няколко дни преди раждането. Защото, нали, никой не може да копае толкова хубаво като мене  Mr. Green
И моите краставици ги няма, сложих и нови семена, и тях ги няма... А никна един зелен боб, който много харесах на снимката на пакетчето, ама като се прибрах, прочетох етикета по-подробно, за зрял боб било... Сега ме е яд, ама няма да го изровя. Заех си малкото място с глупости, а истинският зелен боб се бави и не пониква още.

Зеления боб е лоди, и аз уж да купя от него но все нямах време да отидаи то вече май стана късно за садене на боб. Иначе всяка година си садим капитано, и тази година също, доволни сме от него . Вече започнахме да садим само безколови сортове, защото вече трудно се намират бобовини, пък и не ни се занимава

# 385
  • Русе
Не знам дали е късно за зелен боб, аз снощи сложих 5 гнезда от сорт, който става висок Венецианско нещо-си, мисля  ще ще се получат нещата, то и без това досега беше много студено.
В събота мислех да слагам доматки за на открито..но сега много се чудя, нали го дават студено 2 дни от другата седмица....

# 386
Мисля, че не е късно за зелен боб. Аз също щях да слагам пипер и домати в градината. Може да изчакат и другата седмица, щом казваш, че ще е студено. Аз все забравям да видя времето.

# 387
Нашите домати са пикирани в градината, но винаги ги расаждаме след гергьовден. Те розовия блян, и рио гранде вече ще цъфтят станаха големи. Добре че риото се стабилизира след чупенето от котките. Нашият пипер, чак сега започна да никне, но охлювите много го пасат. Но боб май няма да садим още, защото няма повече място, другото цялото ще бъде с корнишони, запяхме преди няколко дни алтай ф1, сега ще засеем и корвета и ира, и ако остане място може да се сложи и малко зелен боб, аз не обичам зелен но мама го обича. Другите краставици трябваше да сме ги засяли вече, но времето все не позволява.

# 388
с онези можеш да се придвижваш насам-натам, без да ставаш и местиш подложката.
Simple Smile май стана като във вица: "оти копаш седнал? Я пробвах и легнал, ама не може."

и аз мислех за такива, ама трудно ще ги слагам (не мога много да се сгъвам....).
а и моята степенка става и за столче  Flutter
иначе такива съм дала на баща ми. Peace

оффф, при нас много ще падат температурите, засяла съм слънчогледа, вече е 10 см, чудя се дали няма да се гътне?!
всички друго ще прибера в оранжерията или ще покрия с нещо. Rolling Eyes

боб още не съм сяла, чакам да засея царевицата и тогава до нея ще садя боба, иначе той ще я изпревари...

# 389
Царевицата ми се показа.  Боба ще го сея по-късно с едно наум.  Смилянски боб, дали изобщо ще го бъде, но ще пробвам.
Тия идващите студове тия дни ме изнервят. Крайно време е да засаждам чушките. Листни въшки видях на разсада, ще трябва да пръскам.

Общи условия

Активация на акаунт