(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 38)

• 39 858
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
щамбови рози.
от всеки разсадник, от пазара, от градините на веригите Баумакс, хоум макс, бриколаж ...

https://www.mr-bricolage.bg/bg/search/?text=%D1%89%D0%B0%D0%BC%D … D0%BE%D0%B7%D0%B0

https://florov.com/produkt-kategoriya/%D1%89%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D … 0%BE%D0%B7%D0%B8/

Simple Smile  оказа се, че има и в оЛХ

https://www.olx.bg/ads/q-%D1%89%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0 … 0%BE%D0%B7%D0%B8/

# 616
  • Русе
И аз много ги харесвам тези рози..Обачееее миналата година съседк аси купи 4 ..по2лв бройката. Дотук всичко ок, хванаха се, тя си ги гледа хубаво, но едната не цъфна роза , ами шипка. Пак е е красиво, естествено.

# 617
  • София
Как кършите листата на тиквичките?
Прочетох, че при бране трябва да се премахва листа ПОД тиквичката. Но не пише как.
Стеблото е цилиндрично и при срез с ножица остава гигантска дупка, каквата в природата няма как да стане. Не вярвам на растението да му е добре. Когато почистваме от заболели листа е още по-важен въпроса.

На краставиците с нокът ги прекъсвам, като станат много - с ножица. А при тях как е най-правилно?

# 618
Как кършите листата на тиквичките?
Прочетох, че при бране трябва да се премахва листа ПОД тиквичката. Но не пише как.
Стеблото е цилиндрично и при срез с ножица остава гигантска дупка, каквата в природата няма как да стане. Не вярвам на растението да му е добре. Когато почистваме от заболели листа е още по-важен въпроса.

На краставиците с нокът ги прекъсвам, като станат много - с ножица. А при тях как е най-правилно?

Ние нашите тиквички не ги кършим, но и досега никога не сме имали заболели листа. Всяка година берем по много тиквички, миналата година имаше много постоянно раздавахме, и листата и стеблата бяха огромни. Когато късам тиквичката , хващам я и късам с въртеливи движения, като внимавам да не скъсам стебло или листо. Краставиците по същия начин.

# 619
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вчера бях в градината след седмица в болницата 🤐
Загуби няма. Валя два дена, очаквах повече да са прорастнали растенията. Царевицата жълтее. Някой да има идея защо? Полях я добре. За колко време покарва пащърнака? Репичките са изкласили и ще ги махам.

# 620
Здравейте. Препоръчайте ми нещо за брашнеста мана, в градината с цветята има две големи стари сили, те имат брашнеста мана, но от тях пада и по розите, орловия нокът и др.

# 621
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бебето засега е кротко, сина ми беше ревлак и няколко месеца ни побърка. Дамата за сега е мирна, не достига децибелите на брат си 😁
В болницата храната беше зле и оттам директно в градината за салата 🤣
Репичките са дървени и наядени. Втора година не стават.
Кажете за царевицата. За пуканки е и детето я чака с нетърпение...
Патладжаните също не вървят, ще трябва да торя с коприва, тъкмо стана😏

# 622
  • София
Ася, честито! Да расте в мирно и безгрижно детство! Да носи радост на света!
Честито и на нас био-зеленчуково бебе Simple Smile

# 623
Честита ти щерка, Ася!

Царевицата и на мен не ми върви. Не знам защо, поливам и мястото е слънчево и хубаво. На 2 педи от нея смилянския боб расте като луд.

Краставиците от мои семена не щат да растат. Тия от купения разсад вече ги берем. Патладжаните също така. Моя разсад не върви.

Преполовихме лука, много ни се услажда. Днес ще хапнем първите сарми от листата на кръмното цвекло. Касиса взел да червенее, след седмица ще има и черешки, дечинята ще ядат от дървото.

# 624
Ася, чудесна новина! Да е здрава и много да ви радва малката шушулка!

При мен царевицата не върви. Боб и тикви изобщо не са покълнали, а са сети преди три седмици. Въпреки валежите, земята беше с пет сантиметрови пукнатини. 

# 625
  • Русе
Ася, честито бебче! Много радост да ви носи.😙
Моите 6 царевички вървят прилично,  но боба дето трябваше да се вие по тях ги разминава, та ще трябва да им мисля подпори.

Аз пък имам кубинска мана на краставицата в оранжерията,  за поредна година. Сега обаче ще пръскам, пък да видим...

# 626
Честито бебенце и от мен, Ася! Живи и здрави! Flowers Hibiscus
Пролетта реших да си правя разсад на пащърнак. Бях си насяла сигурно около десетина чашки. Само едно семе поникна като хората и си стана хубав стрък с пет шест листа, миналата седмица го насадих в двора. Сега пак съм си посяла няколко, като за около една седмица се появиха няколко стръкчета

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 12:28 от Bo Bo Va

# 627
  • Перник
Честито бебче, Ася! Да сте живи и здрави цялото семейство!

Нямам кой знае какво за споделяне покрай градината. За първа година сях спанак и го нападнаха някакви дребни черни гадинки, които се заселват от долната страна на листата Sad
Насадих домати и краставици, чакам разсадът на майка ми за пипер да стане, че да насадя и това Simple Smile

# 628
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
земна бълха? май я коментирахме и миналата година.
Sad но не помня каква беше борбата с нея.
при всички положения няма как и да го пръскаш и да го ядеш после.

от друга страна - вече стана топло, спанакът ще изкара цветоноси и ще горчи. Wink остави го на бълхата да си го яде и да не ходи по другите зеленчуци.

# 629
  • Перник
земна бълха? май я коментирахме и миналата година.
Sad но не помня каква беше борбата с нея.
при всички положения няма как и да го пръскаш и да го ядеш после.

от друга страна - вече стана топло, спанакът ще изкара цветоноси и ще горчи. Wink остави го на бълхата да си го яде и да не ходи по другите зеленчуци.

Освен със сапунена вода, с нищо друго не пръскам. Явно гадинката си живее в тази част на двора - преди руколата ми беше там и беше цялата нагризана, сега спанакът... Руколата ми е на друго място тази година и си е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт