(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 38)

• 40 430
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Кръстосват се с джоджена. Аз имам едни, дето са средно м/у мента и джоджен, та им се чудих на какво приличат повече. Когато садих ментата и джоджена преди няколко години, не знаех, че има опасност да се кръстосат, и са на няма и метър разстояние едно от друго. Точно в тоя район сега никнат смесените, а джодженът към периферията в другия край си е чистокръвен джоджен Smile

# 301
Ох, и при мен е така. Нито рак, нито риба. Иначе джоджена си е джоджен. Явно 15м не са достатъчни, за да са “далеч един от друг”. Докато все още има истинска мента тук-там, да взема да я преместя? На какво разстояние според вас?

# 302
Аз бих я сложила в сандъче и възможно най-далече от джоджена. Макар, че опрашването е неизбежно...... Отдавна се примирих и махнах ментата за да имам поне читав джоджен.Въпрос на приоритет..

# 303
  • София
"Преди две години сяхме мента от разсад. "
Как сте взели семе от разсад, че да го засеете? Може би от разсадник?

На пазара цените на разсади домати, краставици и т.н. много високи - лев и половина!

# 304
От пазара купихме кофички разсад . Как са ги правили-не знам.

# 305
  • в полите на Балкана

"Преди две години сяхме мента от разсад. "
Как сте взели семе от разсад, че да го засеете? Може би от разсадник?

На пазара цените на разсади домати, краставици и т.н. много високи - лев и половина!
При нас миналата неделя беше 0,60лв.
От пазара купихме кофички разсад . Как са ги правили-не знам.

Сеят се семена, разсад се засажда! Може би това е чуденката на ЗаСлон.

# 306
Мхм. Моя грешка.

# 307
  • София
То че това е чуденката е вярно, обаче не е ясно как са го завъдили, защото една близка ми дойде на гости и ме помоли да си отчупи от моята мента (или джоджен, вече ме подлудиха и моите менто-джоджени Simple Smile  ).  Аз й казвам с корен да изтръгне - не, от стрък без корен щяло да стане развъждането Simple Smile

# 308
Предполагам е на принципа на джоджена. Когато купихме дворното място, свекър ми изтръгна от неговата градина коренища джоджен и така си го прихванахме.

# 309
  • в полите на Балкана
ЗаСлон за първи път чувам, че джоджен или мента може да се захваща така. Че е коренище коренище е, пък е и като плевел и едното и другото. Щом съседа ми го пръска две поредни години с отрови да го унищожи и не успя. Той просто се премести в срещуположния край на двора.

# 310
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
стръкче босилек, сложено във вода пуска корени и може да се поднови.
може би и джоджена може, но ако има цяла леха на разположение защо си играе с вкореняване? Sad

# 311
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
два вида Kohlrabi (как е на български?) растат добре.

алабаш  Peace
пъпешовото растение е като тиква, само листата са по-малки.

днес в полето намерих някаква мента и си откъснах няколко стръка.
смятам да я сложа във вода - пуска корени, расте като троскот.

аз имам мароканска мента, дива мента, мента за мохито.
джоджен нямам  Whistling
тази незнам каква е, просто мъжът ми паркира върху нея, замириса ми и я откъснах  Crazy

при нас денем е 26С, нощем 8-10С.
смятам да сея навън вече екзотичните краставици.

имам царевица за пуканки. тя на какви нощни температури издържа?

# 312
  • на пъпа на Златията
  На Балкана ментата е с издължени и по светли листа и е  като с мъх , на джоджена листата са по кръгли и по тъмни и не са мъхнати.
Ментата ми я докара камиона с въглища от Балкана . Дивото надделя , макар че се поизмени.Видът и е като джоджемн ,мирише на мента. 

# 313
Малко се завъртях в градината днес. Изкарах си наколко коренчета мента, докато я има още в опигинален вид Wink и я засях в една градинка, която е доста далеч от джоджена. Да видим колко години ще й трябват, за да се кръстоса пак Simple Smile

# 314
  • Русе
Днес денят позволи да се работи навън- даже по едно време си напече. Татко поряза лозето, позакъсняхме , но понеже не му разбирам, чакам на него Simple Smile
Аз сложих доматките в оранжерията, дано им е на късмет. ММ коси тревата, ливадката стана много красива и свежа. Изобщо днес денят си беше земеделски, едвам си стъпвам на краката...хахаха! Много се кефя на картофите, почти всички са избили, даже и тези в чувалите и счупените кофи. Абе друго си е като понепече слънчицето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт