(Био) зеленчукова градина - нашето райско кътче (тема 38)

• 39 852
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Честито бебче,Ася!

аз съм заета с всичко друго,но не и с градината тия дни
само довърших едни метри от оградата с malaleuca,и то в адска жега миналата седмица-дано си струва усилието,че се умОрих страшноо
но, като минаха 3 дни, и се усетих как замислям да оградя и двора на животинките с нея  Rolling Eyes
инъче капковото напредва,но не по моя заслуга Wink

# 631
  • USA
Честито бебче, Ася! да ви е живо и здраво и все така спокойно!

При нас страшно много валя, големи наводнения и предполагам заради това, листата на чери доматите ни са пожълтели. Знаете ли какво се прави в такъв случай, с какво се пръска?
 Краставиците ни не поникнаха от семена, патладжанът и той, ще изчакаме още 2-3 дни и ако пак не са, ще посадим нещо друго или от корени.

# 632
  • София
Здравейте,

Някой дали може да познае каква е причината да се случва това и как да се боря с проблема?  Това е лист от чери домат, гледан в саксия на балкон. Засягат се някои листа само.

# 633
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
два въпроса:
има ли нещо под листото?
пулверизираш ли и с вода/или да поливаш върху растението?

седи на точки, би могло да е "боднато" от някаква буба, а след това да засъхва около боднатото.
но може да е слънчев пригор, ако върху листото е имало капка тя е като лупа и слънцето го е парнало.

# 634
  • София
два въпроса:
има ли нещо под листото?
пулверизираш ли и с вода/или да поливаш върху растението?

седи на точки, би могло да е "боднато" от някаква буба, а след това да засъхва около боднатото.
но може да е слънчев пригор, ако върху листото е имало капка тя е като лупа и слънцето го е парнало.

st.Dobri,

няма нищо под листата. гледам ги по два пъти на ден основно. поливам с шише в основата на растенията, не се пръскат с вода.

имам 2 саксии с черита - в едната е само растение, в другата са 2. раздалечени са една от друга. този ефект го има и в двете саксии.

пръсках ги 2 пъти вечерно - с разредено прясно мляко и втория път с отвара от чесън и течен сапун. продължава тук там да го има този ефект. гледах много картинки на болести - точно такова не видях.

# 635
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Днес берем черешите, следобед ще затварям компоти и ще правя сладко Flowers Cherries

# 636
Нашите череши чак сега започнаха да зреят, но от дъждовете повечето се напукаха . Имам един въпрос, казаха ми за някаква тиквичка която се режела половината и тя пак продължавала да расте, някой знае ли коя е тази тиквичка, тоест името на сорта. Честно казано, аз за първи път чувам за такава, нито съм виждал, нито съм чувал за такава досега .

# 637
Не знам как се казват, едни много дълги тиквички бяха.
Намерих http://www.semenabg.com/bg/product/dylga-rejeshta-se--126
Тати гледа по едно време, аз нещо не ги харесах...

# 638
Има такива тиквички, но защо ми се мотае в главата, че някъде бях чела, че са ГМО

# 639
  • София
Дългите тиквички не бяха ГМО,  за сега на знам. Отвратителни са, "дървени ", безвкусни. Отгледах миналата година и след втория плод я изкорених.

С разредено обезмаслено мляко се пръска тогава, че да го напече слънце, за да подейства. Не вечер.

# 640
И баба ги гледаше още по соц. време, тогава май ГМО-то не беше на мода.Simple Smile Пържеха ги, хапвала съм ги, нямам лоши спомени от тях. Бяха ми интересни, висяха от високо, мисля от лозата беше.

# 641
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Благодаря за пожеланията. Днес бяхме в градината за час и половина доста работа свършихме с детето. След първото раждане, седмица след това още не можех да вървя, сега бях на къра хахаха...
Царевицата е по- добре, явно й е било сухо. Как да я копая? На 2 реда по 3 корена е. Около всеки корен или да правя като бразда 🤔
Махнах две червени зелки, не вървяха. От бамята няма следа, както и от боба, който трябва да се катери по царевицата.
Доматите са с тъмни листа, все едно ги е прегоряло слънцето 🤔
Иначе мексиканската ми краставица е цъфнала, първата ще я оставя за семе. Доматите, които са посадени вкъщи да много по-големи, отколкото тези в полето. Явно тук нощем е по-защитено.

# 642
за дългата тиквичка и аз да се обадя- много млада трябв ада се бере, и става за всичко, но ако презрее си е точно дървена
а презрява много бързо,особено при сухо време
аз съм много зле откъм черита тази година,чак ми е тъжно
от пресен домат семе ще се хване ли? намерих био черен домат -много ароматен,като черита,много сладък и вкусен

# 643
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
хваща се.
от черита обикновено се получава същия, от другите домати си на кантар - може да е същия, може и да не е.
не е ли късно да се сее за разсади сега?

# 644
за дългата тиквичка и аз да се обадя- много млада трябв ада се бере, и става за всичко, но ако презрее си е точно дървена
а презрява много бързо,особено при сухо време
аз съм много зле откъм черита тази година,чак ми е тъжно
от пресен домат семе ще се хване ли? намерих био черен домат -много ароматен,като черита,много сладък и вкусен

Да, ще се хване. Но не е ли вече късно да се сее домат. Аз преди един два месеца засях едни такива пресни, в по предните страници съм писал, и сега поникна но е още малък, само три четири листенца, то няма време за кога да го садя в градината, а другите ни домати започват вече да цъфтят

Общи условия

Активация на акаунт