Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 56

• 37 571
  • 776
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте. Може ли стягането в гърлото да е симптом, че ми е ниска дозата? На 25 мкг съм. Последно преди месец пусках изследвания.

# 301
Бебок, може да е симптом и на ниска, и на висока доза. Трябва да направиш изследване, за да видиш как е при теб.

# 302
Аз искам да питам има ли някоя от вас с диагноза Синдром на раздразненото дебело черво и какъв режим на хранене прилага. На мен един ендо преди години който всъщност ми откри Хашимото ми сложи тази диагноза обаче не се заех сериозно с темата. Минах на безглутенови диета и ми намаляха оплакванията но не изчезнаха напълно. Сега обаче е някакъв ад корема и червата са пълни с газове даже и от вода като пия направо е ад незнам какво да ям. Днес почнах да чета за Fodmap диетата и исках да видя има ли някоя от вас на такава диета и как и се е отразило.

За детокс вземам ензимни продукти, което повлиява и този проблем. Пикантните храни напълно се изключват до нормализиране на червата. Пробвала съм с Хитозан, Жирозитал и Протеолитични ензими на Буров. Редувала съм ги, комбинирала съм ги с оглед подобряване на метаболизма. След изпиване на една опаковка от един от трите цитирани, трайно въвеждам куркума във вечерята. Тъй като ензимите продължавам да ги проучвам и ще ми станат трайна добавка, смятам всеки преход от сезон в сезон да приемам поне за 10 дни протеолитични ензими +Омега3 + витД за по добро стравяне със синдрома на системното възпаление, детокс и за анти ейдж ефект  Simple Smile И трите вида продукти, които споделих ми отпадна необходимостта от пробиотик. Възможно е някога да ги заменя със 7 или 10 дневен режим на сокове и сурови плодове и зеленчуци. За сега имам само позитивни резултати от приема им, подобряване на стойности Т3 и Т4 , ТСХ също се понижава при прием, спирам и пушенето,  нежелано окосмяване спира, поради снижване на кортизола.   

# 303
Тсх 1,36, но фт4 паднал до 10,15(9-19), вие бихте ли запазили дозата или бихте я вдигнали

# 304
  • София
Някой правил ли си е теста с йод на ръката? Доколко може да се разчита на достоверност? Май и преди съм споделяла че вече 2 поредни години чувствам най-голямо подобрение август, когато съм на море, при все че тогава зарязвам и режими и спорт. И отслабвам значително, като през останалото време ми е много трудно, а полагам големи усилия. Мислех че е заради слънце, почивка, вит. Д, но ето цяла зима пия вит.Д, попълнила съм липсите, но проблема си остава. И си мисля да не е заради липса на йод. Чудя се също дали са не си пусна кръвен тест, но чета че не били точни в БГ.
Според мен имам проблем с конверсията на т4 в т3, затова не отслабвам (за 5 кг става въпрос). От както съм на Лтироксин т4 ми се вдигна от 9 на 14, но т3 си стои горе долу на едно ниво - от 2,69 на 2,62. Има ли смисъл да пускам рт3, или нещата са си ясни. Каква информация повече може да даде рт3?

# 305
♥ HAPPY ♥, ще я вдигна.

# 306
Ако е фт3, нека другите кажат, но той дава представа дългосрочно как е жлезата и бавно се мени стойността. Гледа се само заедно с другите показатели

# 307
  • София
Реверсивен Т3 имам предвид.

# 308
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
вчера бях да ми взимат кръв за изследвания и чак към 11. си взех хормона. бях супер уморена, легнах си в 19.30ч. пребита. не съм правила кой знае какво...
днес вдигнах дозата, пуснаха ми и феритин.

забелязах, че ми се е появила двойна брадичка.
от ЩЖ ли е или от килограмите (качих вече 13кг  Rolling Eyes и продължавам да плюскам  Crossing Arms)?
докторката каза, че е от килограмите, но каза, че след раждането ще ме погледне на ехограф, сега нямало смисъл  newsm78

# 309
Тя жлезата е доста по-ниско от брадичката Wink
През последната бременност и аз бях направила такава двойна, изчезна с малко след като приключих кърменето и си върнах формата... но 10 години по-късно, пак почва да се появява...

# 310
Аз си имам двойна брадичка, без да съм с излишни килограми- винаги съм си я имала, май си е ген. Голям комплекс ми е... дори по едно време си мислех да пробвам от тези инжекции за стопяване на мазнините. Ама ме хвана страх...И аз съм си мислела, че може да има нещо общо с жлезата.

# 311
Сутрин като ставам са ми заглъхнали ушите и се чувствам много странно. Така се чувствам, когато имам температура, сякаш ако стана и ще падна, но не е точно да ми се вие свят, а ми е замаяно, не знам как да го обясня. После ми минава. Хапчето го пия, когато се събуждам през нощта, но по към сутринта, както дойде, та като ставам вече е минало време от приема му. От него е, сигурна съм, но в повече ли ми, по-малко ли е Thinking. Нормално ли е това?

# 312
За феритин на долна граница днес пак питах друг лекар, ми не било проблем
Ами на долна долна граница е. Не ми се струва ок, но не смея на своя глава желязо.

# 313
Момичета, възможно ли е за малко повече от месец ТСХ да се е стопило...? Преди около 40 дена беше 1.030 mIU/l [0.300 - 4.200], a днешният резултат е: 0.055 mIU/l [0.300 - 4.200]. Бременна съм в 8 г.с + 3 дена, не приемам хормони.

Скрит текст:

# 314
Здравейте, незнам дали има връзка с Хашимото,  но изследвах вит. В6 и В12. Резултата ми за вит. В6 (91ug/l при реф. граници 5-30). Има ли някой, който си го е изследвал и на какво може да се дължи?

Общи условия

Активация на акаунт