Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 56

• 37 221
  • 776
  •   1
Отговори
# 60
Бръм на мен ендокринолога ми държеше ТСХ между 0,5-1 и t4 и t3 почти на горни граници, според мен не е момента да експериментираш сама с дозата и е препоръчително да си пускаш изследвания всеки месец

# 61
Ами аз отидох с направление при Лазарова, първо се разприказвахме и ми се стори добра, но така се случи, че ме довърши Начев, а той като робот. Каза да си пия хапчето и да си живея както досега. Ама как ще живея както досега, ако е било правилно, нямаше да се стигне до тук. Та по същество, взех си  L- селенометионин (мисля да пия по 200мкг 6 месеца); тип мултивитамини - съдържат А, Е, Zn,...D3; Магнезий (Бременните не пиеха ли магнезий?); Омега 3; C; B-комплекс; пробиотик. Не съм решила кое, как, кога ще пия.

# 62
Пуснах и т4 беше по средата, околи 16.9. Благодаря ви много.

# 63
rovaru , за съжаление лекарите неглижират  нещата. Аз исках т3 и Т4, но ендокринолога ми се намръщи и каза, че не били важни. Сама не мога да ги пусна, не съм в БГ и тук трябва да ги изпише лекар. Добавки си поръчвам по Интернет. Чета тук в темата и се уча малко по малко. Иначе витамини, антителата и други такива неща няма проблем да изследва, но т3 и Т4 не ще. Ще го сменям май, ама не знам къде ще попадна, че този ми го препоръчват всички.

# 64
  • София
Rovaru, за добавките са важни формите, комбинациите между тях, също и дозите. Комбинираните МВ рядко съдържат елементи в адекватни дози и форми, но сигурно има и подходящи продукти, дано твоят е такъв. А за селена е важно преди да се започне да се изследва. Защото за 6 месеца съвсем спокойно може да се предозира, аз сериозно надвиших горната граница само за 5 месеца на 200 мгр Селенометионин. Помисли дали да не направиш и почивка след 2-3 месеца и да изследваш пак контролно преди да продължиш. Hands V

# 65
veseto5775, благодаря!
Аз питах тук за количествата, но... Simple Smile. Само за селена имах информация. Тези, които съм ги взела сега ще ги пия, пък ще потърся информация и за останалите. Цял един оставащ живот ще съм с диагнозата, като всички тук.

# 66
Аз селен никога не съм изследвала но от това което съм чела трябва да се пие едва ли не непрекъснато до нормализиране на антителата и че тази доза не може да предизвика токсичност. Аз съм го пила сигурно година без прекъсване и не съм имала проблем. Тези референтни граници на лабораториите не знам дали се меродавни ето примерно за б12 има едни референтни стойности а новите изследвания препоръчват стойности много над тях може да е така и за селена особенно при автоимунно заболяване. Някой ако има повече инфо  да сподели.

# 67
  • София
Здравейте, излезе резултатът на Селена 817 при референтни стойности 423-1120. От месец и половина не приемам селен 200. Да продължавам ли да го пия?

# 68
И аз с въпрос за селена  Grinning
Зимата пия комбинирана добавка за косата и ноктите + остеокер за костите, та приемам си уж всички групи минерали и витамини.
Но сега приключвам с приема до следващата зима и не знам за доброто усвояване на селена дали е необходимо да се пие в комбинация с други витамини.
Може ли да ме посъветвате и да ми препоръчате някакви комбинирани витамини.
В момента пия само селен, пробиотици и витамин Д.

# 69
Добавих и старите резултати.
Оставих 60+ лв в аптеката за добавки, като повечето са най-обикновени и евтини. Ако трябваше да си купя от най-хубавите, трябваше да оставя 200+. Ще се наложи да си сменя работата Grinning.

Да не те разочаровам, ама 60 лв. за хора с Хашимото са нищо. То са изследвания, посещения при лекари, скъпи добавки... Аз май вече съм дала хиляди покрай заболяванията си. Laughing

# 70
Добавих и старите резултати.
Оставих 60+ лв в аптеката за добавки, като повечето са най-обикновени и евтини. Ако трябваше да си купя от най-хубавите, трябваше да оставя 200+. Ще се наложи да си сменя работата Grinning.

Да не те разочаровам, ама 60 лв. за хора с Хашимото са нищо. То са изследвания, посещения при лекари, скъпи добавки... Аз май вече съм дала хиляди покрай заболяванията си. Laughing
Добре де. Това Хашимото няма ли как само с хранене да се оправи?
Аз онзи ден се чух с ендото - продължавам с еутирокса от 25 мкг, изследвания след 6 месеца каза, ама нещо много ми се струва времето, и след 1 година при нея. Май ще търся друг лекар следващия път.

# 71
Г-ца Д., миналата година горе долу по това време имах подобен проблем. Както си гледам, и погледът ми се замъгляваше. Почнах капки за овлажняване на очите, но нямаше кой знае какъв ефект, след което добавих омега 3 и по-висока доза вит Д (10 капки). Буквално в рамките на седмица погледът се избистри до степен, че имах усещането, че виждам по-надалеч от преди и замъгляването изчезна. Не знам каква е връзката с омегата, но определено имаше учудващо голям ефект при мен. Даже и сега като започна да го пия ( защото го спирам отвреме навреме) зрението като цяло ми се подобрява и изостря. 🙂

По повод антителата. При мен започнаха да влизат в реф граници, когато нормализирах чернодробните ензими и триглицеридите, т.е. когато започнах да отслабвам и контролирам ир. Преди време ви мрънках, че отслабвам незнайно как, но нещата се стопираха и съм ок. Явно е било ефект от метфогаммата, както и задействането на метаболизма на база изчистване на черния дроб от мазнини и токсини (пак благодарение на хапчето и гимнема силвестре - отново за контрол на ир). 🙂

# 72
Моята ендокриноложка е категорично против да пия селен. Вие какво смятате, удачен ли е при кърмене?
Моето Хашимото се е отключило след първото раждане. И тогава физически не ми беше добре, а мислех, че е от недоспиването. Сега, правейки сравнение, с Тсх 1.59, се чувствам изключително добре. Даже и кг започнах да свалям.

# 73
Аз за това писах аптеката, то даже са били повече. Тези за изследванията и прегледите не ги броя, не се и опитах да ги смятам, да не ми се влоши повече функцията на ЩЖ, от стреса който ще преживея като видя крайната сума Grinning.
Вчера следобед започнах с добавките, снощи си приготвих хапчето, събудих се към 4:30 сутринта, изпих го и пак си заспах. Сутринта бях почти като преродена, явно доста ме е мъчило това Хашимото. Не знам кое и какво ми е повлияло толкова бързо, но днес съм супер, даже ми се спортува, а иначе с много усилия правих някакви елементарни упражнения, сега искам да тичам Grinning.
Не знам, не ги харесвам тези лекари, все попадам на такива, на които само пари имам чувството че са им в главата. Сякаш не искат да сме здрави, защото няма да има кой да им плаща. Ясно е, че и те имат нужда от пари, ама да не го показват, да мислят малко и за пациентите. Та... защо им е да пием добавки, да се храним като изключваме/ включваме храни, ако те ще ни помогнат. Може и да греша за добавки/ хранене, но като експериментирам със себе си, ще видя.

# 74
Момичета, може ли мнение върху моите резултати:

https://cdn.bg-mamma.com/6bCl/0GoIn.png

Най-вече ме интересува тълкуване стойностите на Кортизола, Калия и Натрия. Останалите неща са ясни.
Кръвната проба е взета в 8.30 сутринта. Тази стойност на Кортизола от 465.7 висока ли е за това време на деня? Четох, че тогава този хормон физиологично е най-висок, но все пак...

И друго - как мога да проверя дали нямам Синдром на Кушинг? За съжаление, отговарям на всички оплаквания. Също, как бих могла да проуча състоянието на надбъбречните си жлези? Кой е пълният набор от изследвания за целта? Хормони, томография? Нужно ли е първо да мина през ендокринолог?

Общи условия

Активация на акаунт