Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 56

• 37 224
  • 776
  •   1
Отговори
# 690
Честото Ася Hug не си се похвалила и при нас... Здрави да сте с бебчето!

# 691
Честито и от мен! Щастливо и спокойно майчинство!

# 692
Честито, Ася! Живо и здраво да е човечето!

А йодът е изключително важен за мозъка на бебето, затова и витамините за бременни винаги го съдържат.

# 693
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Благодаря ви!
Раждането мина безпроблемно, макар да ми го предизвикаха. Странното беше, че хапчетата за предизвикване не подействаха ( три дена ги взимах), обаче и болкоуспокояващите не действаха 🙄
Накрая родих с мои контракции и упойка, която ме успа, но не намали болките. Пда отказах.
Сега се опитвам да си напасна еутирокса. Леко го намалих, следобед съм много уморена. Незнам дали дозата е ниска или е още слабост от раждането ( осем дена минаха)...
Контрола имам след две седмици.

Иначе е мома 😀, засега е кротка и супер лакома.

# 694
Здравейте, сега откривам тази тема. Разбрах, че съм с Хашимото след като реших да пусна контролни изследвания за ТСХ, но реших на своя глава да проверя и антителата, тъй като ендокринолога не сметна това за нужно. На ехографа жлезата ми изглеждаше нормално според него. Ето ги изследванията:
Скрит текст:
FT4      16.29   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      3.56   mkIU/ml   0.27 - 4.20

Глюкоза Серумна ( GLU S )      5.13   mmol/L   2.78 - 6.11
Пикочна киселина UA      206.11   mkmol/L   137.00 - 363.00

FT3      5.07   pmol/L   3.10 - 6.80
Anti - Tg   ↑   501.40   IU/mL   До 115.00
Anti - TPO   ↑   311.36   IU/mL   До 34.00

От миналото лято съм на Еутирокс 25 мг, тогава стойността на ТСХ беше същата, зимата беше намаляла до 3 и сега хоп изненада пак е 3.5 Sad От вашата тема разбрах, че трябва да се оставя поне 1-2 часа след хапчето и тогава да се закусва/пие кафе. Аз до сега оставях 30 мин, дали ако пробвам да увелича това време би имало ефект? Търсих инфо какво трябва да бъде съотношението на FT3 и FT4, но не намерих, може ли да коментирате тях? Освен това и ТАТ и МАТ са ми доста завишени, при тях има ли някаква зависимост с другите показатели? Благодаря!

# 695
asyalein , честито бебче! Успех с напасването на дозата Simple Smile

# 696
Туристка, разлика между 3 и 3,5 на практика няма. Ако го беше намалила от 3,5 на 0,5 или дори на 1,5, щеше да се говори за успех, но така все едно нищо не правиш. Явно дозата ти е ниска.

# 697
Туристка, мисля, че половин час между хапчето и кафето е малко. Лично аз си пия хормона вечер като си лягам точно защото сутрин бързам да пия кафе. Но не те съветвам да сменяш сутрешния прием с вечерен. Провери ако можеш нивата на витамини Б12 и Д. Вероятно ще са ниски.

# 698
Да, половин час е малко, въпреки че всички лекари казват така. Поне един час трябва.

# 699
Здравейте, моля за съвет, бременна съм в 19 г.с., днес пуснах контрола на тсх и т4, приемам еутирокс 62.5
Т4.  15.03   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH   1.970   mIU/L   0.300 - 4.200
Има ли нужда да вдигам дозата? Чувствам се добре, нямам сърцебиене или проблем със съня за сега.

# 700
Момичета, мога ли да ви помоля за мнение относно резултатите? Пуснах ТАТ и МАТ, за да съм сигурна, че всичко е проверено.

Иначе TSH си беше в промоционалния пакет. Не знам дали сте ползвали Офертомед, но там има доста диагностични пакети от различни лаборатории, които са сравнително евтини. Мисля че в цяла България могат да се ползват ваучерите от сайта.

# 701
Здравейте ! Лошо ми стана като ви чета с тези ниски стойности, моята на тсх е доста висока.
За протокола - нямам оплаквания, освен един, два килограма нагоре (тях ги дължа по-скоро на наблягането на въглехидратите - спрях месото преди половин година), нямам сърцебиене, лесна умора, нетипично изпотяване или проблем със съня. Целулита ми се увеличи в последните 2 години, но пак го свързвам с други фактори.
Предполагам с резултатите към ендокринолога.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 12:58 от Анонимен

# 702
Момичета, на вас вдигнаха ли ви веднага дозата след като забременяхте или изчакахте малко?

# 703
Здравейте, след 8 месеца, в които пиех Кордарон за сърцето, ми се увреди щитовидната жлеза, TSH- 21 . Сега съм на елтироксин. След един месец ще правя други изследвания, когато се изчисти Кордарона от тялото ми. Тогава ще определят и точното ми лечение. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем. Ендокринолога, който посетих е др.Бостанджиева  в поликлиниката на ВМА Пловдив, някой има ли мнение за нея. Ако може и препоръки за добър ендокринолог. За първи път се сблъсквам с такъв проблем и много неща  не са ми ясни. Благодаря !

# 704
Момичета, на вас вдигнаха ли ви веднага дозата след като забременяхте или изчакахте малко?
Пуснахме кръвно изследване обаче май бешв около 9 седмица, нещякъде там, оказа се че тсх беше скочил на 4.3 и тогава беше първия път, когато увеличих дозата. След това, след около месец пуснах комтрола, тсх бешв спаднало, и трябваше след два месеца пак да пускам контрола, но сама си пуснах след месец защото започнаха проблеми със съня, сърцебиене и подуване на очите сутрин. Тсх се беше вдигнало почти на 3 при което аз се стреснах, докато ендокриноложката ми не отрази нищо. Сама си вдигнах дозата, а тя ми каза.... Добре, айде ще я вдигнеш. И така, сега, месец по късно, реших да не се занимавам с ендокриноложката, а да си следя сама показателите.

Общи условия

Активация на акаунт