Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 56

• 37 528
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
аз и с б12 не мога да се оправя...пих подезични таблетки метилкобаламин, но ми става лошо на стомаха от тях, сега съм взела хидроксикобалмин на капки и пак ми става зле на стомаха...ще мина към инжекции май, а витамин Д не съм изследвала, другата седмица ще отида да го пусна, ако се сещате за нещо друго което да изследвам моля дайте идеи.

# 211
Момичета, с какво пречи касеинът при Хашимото? Аз много обичам извара, която овкусяваме със стафиди, канела и кокос, вместо сладки лакомства.

# 212
аз и с б12 не мога да се оправя...пих подезични таблетки метилкобаламин, но ми става лошо на стомаха от тях, сега съм взела хидроксикобалмин на капки и пак ми става зле на стомаха...ще мина към инжекции май, а витамин Д не съм изследвала, другата седмица ще отида да го пусна, ако се сещате за нещо друго което да изследвам моля дайте идеи.
Как така "пих" и лошо на стомаха? Като ги сложиш под езика леко гъделичка... и това е, усвоява се по кръвен път от лигавицата, не през стомаха Thinking Аз първите пъти като взех... такова сърцебиене, зачервих бузите... имах чувството че ми боцка на върха на пръстите Rolling Eyes Но пък ми светна и изчезна "мозъчната мъгла". Питах личната лекарка, тя ми каза, че при дефицит, такова е усещането, като се понавакса, вече няма да усещам така приема... Да, вече не усещам това след прием.
Майка ми беше на инжекции, описваше ми същото, но цял ден след инжекция... и й направиха страшни "буци" на мястото на инжектиране, явно не са го слагали плавно Rolling Eyes (и тя е с Хашимото, установено преди почти 20 години... от около 10 е на еутирокс 75мг)

# 213
имам предвид че го слагах под езика, но след това започва да ми се гади... става ми и замаяно, още повече отколкото ми е...това за наваксването не го знаех, хематолога при който ходих каза, че явно не ми понася и това е...колко време след това започват да изчезват тези симптоми, може би при мен не изчезват, защото не го пия всеки ден и не мога да наваксам.

# 214
При мен след седмица (редовен) прием, не го усещах... Но като се разсея и се сетя пак след седмица - пак същото... личната каза, че не съм го наваксала... но не мога да стигна да си пусна пак...
ПП: Виж в темата за В12, може да дадат идея момичетата за схеми на прием...

# 215
ето този б12 е много добър замества инжекциите https://aloha.bg/hydroxocobalamin-b12.html

# 216
ето този б12 е много добър замества инжекциите https://aloha.bg/hydroxocobalamin-b12.html
Точно такъв вие ползвате ли?
Питам, защото купих на баща ми и му го изпратих в провинцията. Обаче той се оплаква, че не може да ги слага. Много трудно излизала дори едната капка... и така. Мисля си в баща ми ли е проблема или има нещо в капките?!?! Уж ги разклащал преди да ги слага..

# 217
По погреша в аптеката са ми дали L thyroxin, вместо Eutirox. След малко излитам от Бг и се чудя дали мога да го пия за месец?? В другата държава сигурно няма да ми дадат без рецепта.

# 218
# 219
Те са с едно и също съдържание: levothyroxine sodium. Това са ми написали на мен:

Т.е. може.

# 220
Точно такъв вие ползвате ли?
Питам, защото купих на баща ми и му го изпратих в провинцията. Обаче той се оплаква, че не може да ги слага. Много трудно излизала дори едната капка... и така. Мисля си в баща ми ли е проблема или има нещо в капките?!?! Уж ги разклащал преди да ги слага..
Аз слагах такива капки на малкия без проблем.

# 221
  • София
"Синево" читава лаборатория ли е? Само там намирам да изследват Холотранскобаламин...
От миналата година, след препоръка се пренасочих към нея и съм доволна.

# 222
Не знам как да скрия снимката, за което се извинявам. Поставиха ми през ноември диагноза хашимото, вчера си самоназначих изследванията които ще кача. Освен ТАТ и МАТ, другото сякаш е в норма, а мисля...За останалите стойности какво мислите, уж са в долните граници вит. Д,  В 12,  феретин.
Моля за мнение ако има запознати, вероятно личният ще каже че всичко ми е наред. А аз се съмнявах за анемия, защото съм с миома и обилни кръвоизливи.

# 223
  • София
Мацки, днес по прочетох за желязото и витамин Б12 и сега си разсъждавам възможно ли е високото желязо при мен да се дължи на умерения дефицит на витамин Б12 ?

# 224
Възможно е да падне, като почнеш приема на витамин б12
За причините не знам

Общи условия

Активация на акаунт