Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 25

• 100 032
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Много интересна ниша. Според мен добре си се насочила, да ги пускаш като втора употреба, особено ако са модели на уреди от марки, които вече не се произвеждат. Много пъти производителите ъпгрейдват уреди и това не се харесва на потребителя и си търси старото, което си е харесал/харесвал някога. 
Мисля си също за Емаг, които продават "разопаковани" уреди на по-ниска цена. Или Виденов, които продават "мостри" на по-ниска цена. Хората купуват.

# 541
  • Mediterraneo
Това с палетите е кьорфишек. Двама човека познавам, които пробваха и не успяха. На единия двата му палета бяха с парцали от Лидл, Алди и Кауфланд, някой друг електроуред и други дребни боклуци. Непродаваемо. Другият имаше малко повече късмет със стоката в палета, но така и не успя да пласира нищо, освен десетина уреда на познати.
Хората купуват, но от познати места, на които гаранцията си е гаранция. И втора употреба да е, продавано от магазин, трябва да има гаранция някаква мисля.

# 542
Единият вариант е да свържем директно с човек в Германия например и сами да си внесем стоката, така поне ще знаем каква е. Проблемът е, че в България вече си пробутват само скапаните уреди. Хората нямат много възможности и всеки търси евтиното. Особено, ако са хубави марки, които няма как да си позволиш нови от магазина, ще си доволен и на уред с нарушена опаковка, но на много по-ниска цена. Относно китайския внос, не мисля че може да се сравнява. Все пак едно е немски уред с драскотина, а друго е евтин китайски. Трудното ще е вносът, качеството на стоките и тяхната продажба.

# 543
  • Бургас
Защо си мислите, че палета е опакован и не можете да видите стоките вътре? Защото веднага ще видите що за боклуци са. Не се хващайте. Я успеете да продадете 30% от стоката, я не. Обикновено в тези палети слагат непродадени стоки от веригите като Кауфланд, Лидъл и др. В нашите вериги отдавна се продават вече същите неща като в Германия и хората си ги купуват от там.
Немските уреди отдавна не са това, което бяха. Вече всички са китайски.

# 544
Моите наблюдения са,че хората вече си купуват качествени неща и с лесна за обслужване гаранция!Зависи пак от клиента,но е хубаво да се поразходите из магазините за техника и да наблюдавате хората към какви уреди имат интерес!
60% от клиентите си тръгват без уред и си го поръчват онлайн!(това са си мои наблюдения)

# 545
Хората си купуват, ако имат възможност, нови по нашите вериги. Разликата е, че тези стоки са по-евтини, без гаранция или с дефект. В нашия квартал има подобно магазинче и върви много добре. Не знам обаче от къде взимат стоките.

# 546
Искреното ми мнение е, че за всичко има пазар. Стига да може да се презентира добре и да има доза късмет, нещата тръгват. Иначе нищо не разбирам от втора употреба стоки.

# 547
Аз, честно казано, не разбирам защо хората си купуват дрехи втора употреба и как този бизнес толкова процъфтя в нашата държавица. Толкова текстил идва от Китай... Толкова шивашки фирми има в бг шият за евро брандове. Как няма една бг марка дрехи, която да се продава в цяла Бг?

# 548
За дрехите, причината е, че са евтини и доста по-качествени от китайските. Като ползването им не личи, аз лично съм си взимала дрехи от втора употреба, които по нищо не отстъпват на нови такива. В случая обаче аз нямам предвид дрехи втора употреба.

# 549
Какво значи по-качествени? Текстил. В текстила какво качество да търсиш? Плат и конец. И вкъщи можеш да си ушиеш дрехи. В дрехите се търси разнообразие, а не качество. Виж, за уредите е обратното, но качеството се изразява във функционалност вече, а не в издръжливост, както беше едно време. Понеже нали всичко се произвежда в Китай. Като се прецака, се купува ново, по-функционално.

# 550
  • Бургас
От текстил до текстил има огромна разлика. Едно е тениска, която колкото и да я переш си остава същата, съвсем друго е такава, която след две пранета се свива, избледнява и  шевовете се усукват настрани. Едно е дреха от естествен памук, друго е да е с нискокачествен акрил и да те спарва. Или пък такава, която след две носения шевовете й се разшиват. В дрехите, както и при уредите има много нива на качество.

# 551
  • Бургас
Не може изобщо да се сравнява.Аз не съм фен на ВУ, поне докато мога да си позволявам нови дрехи с прилично качество, но ако не мога бих предпочела ВУ пред откровени боклуци за същите цени.Има и също един момент, че на една и съща марка е възможно произведено за чужд и наш пазар да има разлика в качеството, доста марки го занижиха, но наистина хубавата дреха може да издържи години и години, докато боклучавата няма такъв живот.

# 552
  • Mediterraneo
Аз от втора употреба имам невероятни попадения буквално за стотинки. И не е да не съм имала възможност да си купувам дрехи, тръпката е да откриеш нещо, което е запазено, на ниска цена и ще те отличава. Не знам защо пазаруването от ВУ се свързва с нямането на възможности за нови дрехи.

# 553
Не знам, мен никога не ме е привличало. Може да си купя каквото и да е, но трябва да е ново. За ел. уред втора употреба - никога не бих си взела, но знам, че си вървят по принцип и имат фенове.

Дали дреха ще издържи с години не ме вълнува. За 1-2 сезона носене изхвърлям или подарявам. С години може да стои у нас само някоя връхна дреха официална, която се носи рядко.

# 554
  • пустинята Гоби
От 20+ години пазарувам дрехи втора употреба. Всичко хора, които познавам и го правят са с възможности. Изобщо не бих купила какво да е, само да е ново и определено разнообразието и качеството са водещи, наравно с цената естествено. Вече нямам време да ходя в реални магазини, но пък има онлайн такива. За уреди нямам мнение, не съм купувала.

Относно идеята за бизнес. В доста по-малки населени места има такива магазини - продават всичко втора употреба (мебели, дрехи, техника, играчки) и според мен вървят. Аз съм ходила няколко пъти, нищо не ми е харесвало, но вероятно трябва редовно да се наобикалят, когато има зареждания особено. Свекърва ми е голям фен на подобни магазини, има няколко в нейния град, посещава ги постоянно.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 16:19 от 🌹 Mimi Rose 🌹

Общи условия

Активация на акаунт