Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 25

• 100 005
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • пустинята Гоби
Магазин за перилни препарати, памперси, козметика и т.н. Оригинален внос от западна Европа или поне нещо с атрактивни цени. Или поне магазин с бебешки неща - пюрета, памперси, козметика, евтини дрешки и прочие. Ако има млади хора в града, иначе няма смисъл.

# 571
Каса на Изипей,ако няма наблизо.

# 572
Или Еконт, Спиди.

# 573
  • София
Представете си град близо до София. Главен път. За Монтана. Нова постройка тип готови къщи. Наблизо има пици,дюнери,ЦБА,сладкарница скайлайна,Берьозка,фемили шоп,Виваком,книжарница,офис за застраховки,ресторант ,пиле на грил и магазинче тип кафе. Какво бихте отворили за да върви,да в ново и интересно ? Има ли въобще нещо друго,което може да е там 🤣? Благодаря

Това на пътя ли е или в жилищен квартал? Кои са клиентите на съществуващите обекти?

# 574
Магазинче тип "алкохол и цигари" + моментни игри на Националната лотария.

# 575
  • here and now
Ново и интересно не знам. Не прочетох да има цветарски магазин с разни сувенири да речем, или нещо подобно, свещи, щанд с масла може да се добави(ако няма такъв в околните обекти)...

# 576
Е там е проблема. Всичко има наблизо и easy pay, и аптека и строителен магазин. Има и нон стоп точно до него. Май ще го взимат някви хора с бързи кредити ... То в днешно време май това е най печелившо за жалост....

# 577
Аз вече не искам да се занимавам лично с магазини (17 години имам) и даже се чудя моя какво да го правя, защото сега го ползвам като офис предимно. Но ще се преместим от него и ми трябва цялостен ремонт и пълна промяна и нова концепция, за да го задържа да работи. При което мисля и аз какво и как, защото целият град ме знае като магазин за един определен тип стоки, а те вече са само малка част от моите идеи занапред. Та така, и аз мисля и ще видим какво ще излезе Simple Smile Имам 2-3 месеца да мисля, после ремонт и след това дано съм го измислила вече.

# 578
Привет, дами 🌹
От години съм в редиците на БГ мама и чета вашите безценни мнения, но сега реших да ви помоля за съвет.
Искам да отворя магазин за висококачествени дрехи втора употреба и нови бижута. Но освен тях (поради естеството си едва ли ще са повече от 50 бр.) ще предлагам изкуство - картини и творби на млади и все още непопулярни творци 🤗
 Идеята ми е да го направя като бутик - около 30 кв.м. площ, с нови и стари интересни неща, но не успявам да намеря нужната ми информация:

- Започвам с фирмата, която ще трябва да открия - какъв предмет на дейност да заявя?
- Какви за изискванията към помещението от проверяващите?
- Как документално да бъде оформена покупката на стоката, която ще продавам според изискванията на ХЕИ, РЗИ и други институции

Ще съм ви благодарна за насочващи линкове, за да се запозная със законовите изисквания!

Изправям се сама срещу това предизвикателство и предварително ви благодаря за всяко споделено мнение ❤

# 579
а те вече са само малка част от моите идеи занапред. Та така, и аз мисля и ще видим какво ще излезе Simple Smile Имам 2-3 месеца да мисля, после ремонт и след това дано съм го измислила вече.
Като го измислиш и ти останат 1-2 идеи за свободния пазар, подхвърли тук излишното Wink.
Ако съвпада с някоя от моите да почвам, че на идеи съм силна, но на действия не...
Струва ми се, че много магазини (малки) затварят, може би заради лудостта с ел. енергията?!

# 580
Здравейте. Имам идея да си отворя Изипей в близост няма такъв и да правя застраховки и съответно един офис в който да си правя разни любими мои неща. Та въпроса ми е относно Изипей каква трябва да е фирмата по ДДС или не.И ако има някой който има офис може са сподели малко повече.

# 581
Здравейте,
обмислям идея за внос на бельо. Двоумя се относно продажбата. Единия вариант е създаване и отваряне на онлайн магазин. Ако някоя от вас развива такъв ще се радвам да сподели къде и как рекламира. Има ли някакво съотношение за сума инвестирана в реклама и реализирани печалби.
Другият вариант е да предлагам продуктите на дропшипинг, с който не съм особено запозната.
Предварително благодаря на отзовалите се Simple Smile

# 582
  • в 1001-та нощ
Проучете конкуренцията и премислете защо някой би купил от Вас, а не от тях? Как ще ви намират хората, как ще се изгради доверие, авторитет, бранд...

Повечето онлайн магазини стартират и фалират, защото само вносът и направата на онлайн магазина са нищожна част от вложеното за евентуален успех. А големите влагат много.

# 583
Имаме и ние с приятелят ми такива идеи и желания, онлайн магазин или франчайз (имам идеи и конкретно какъв франчайз), но засега му подтискам желанията (понеже той е по смел и е готов веднага да се хвърли, а аз премислям повече), точно защото не сме намерили продукт, който да не се предлага вече от 10000000 търговци. Всеки отваря онлайн магазин и си мисли, че на вторият месец ще е спечелил пари да се  пенсионира.
На редовната си работа се занимавам с онлайн - обслужвам и развивам магазин и ми е ясно колко проблеми има (клиентите, вкл. и аз като такъв,  стават все по взискателни) и колко труд е нужен..
Ще го измисля......

# 584
Да се намери продукт, който да не е предлаган от n брой търговци е почти невъзможно, а дори и да се намери такъв, ако предлагането е онлайн без правилната реклама на правилните места провала е почти сигурен.
Проблеми има навсякъде, особено като се работи с крайни клиенти. Работя с клиенти повече от 15 години и да, не е лесно, защото всеки е различен, но като погледнеш на тях не като на просто клиенти, а като на хора с техните си проблеми и изисквания става една идея по-лесно.
За франчайз, може би е добре като начало, но аз лично трудно бих се примирила някой да ми налага правила на работа.

Общи условия

Активация на акаунт