Истанбул [тема 48]

• 60 020
  • 737
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, в четвъртък пътувам за Истанбул със Запрянов травел.Казаха ми че настаняването ще бъде в хотел "Женева". Някакви отзиви за хотела?Не мога да го намеря да видя къде се намира и как ще става придвижването ни, защото мислим самостоятелно да се придвижваме.
Може би е този:
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293974-d3155798-Review … eva-Istanbul.html
Anguished На линка няма инфо за този Хотел Женева, той май вече се казва хотел Голд, поне на адреса от Трип адвайзър излиза Голд хотел, в Лалели е.
http://www.goldhotel.com.tr/ana-sayfa/
Hug

# 271
  • Бургас / UK
Моля за помощ! Днес и билети не посмях да купя, а тръгваме на 04.04. Чудно като са онлайн защо ми искаше адрес за доставка?
Някой купувал ли е билет он лайн за аквариума във Флория? Разбрах, че билетите трябва да се купят поне 24ч предварително, но разпечатват ли се или може чрез бар код през телефона? А чекира ли се или се минава през касата? Питам, защото ще сме с ТА, но не смятам да ги ползваве за посещението. Предполагам че ще трябва да влезем преди тях и предваритерно да се ориентирам!

Бибоче, ето тук погледни,може да дадеш адрес на хотела ,в който ще сте и там да ти го доставят:
https://www.tripadvisor.co.uk/AttractionProductDetail-g293974-d1 … ium-Istanbul.html

# 272
bubastetq, гледах го и аз, но ми се видя доста хубав!Ние пътуваме с ваучер за 85 лева и си мислех, че хотела ще бъде по-неугледен.Ще се радвам ако е този, защото според мен и местоположението му е добро. Не ме интересува толкова интериора, като се има на предвид, че само ще нощуваме.Просто исках да се ориентирам за местоположението му!
Извинявай за идиотския въпрос, ама да не би да става въпрос за хотел "Genova" (Генуа), а не за "Geneva"(Женева), защото luli40 е права, на адреса посочен в Trip advisor няма хотел "Женева" Sad....?

# 273
Здравейте, в четвъртък пътувам за Истанбул със Запрянов травел.Казаха ми че настаняването ще бъде в хотел "Женева". Някакви отзиви за хотела?Не мога да го намеря да видя къде се намира и как ще става придвижването ни, защото мислим самостоятелно да се придвижваме.
Стефи, Grinning май пак ще трябва да попиташ за името на хотела, че и да поискаш линк към сайта му.
Иначе по този въпрос, Запрянов е отговорил в сайта, откъдето сте си купили ваучера така: Joy
Цитат
...хотелите, в които се осъществява настаняването са 3*, разположени в историческия център, в квартали Аксарай, Заейтинбурну и Лалели.
Joy
Приятна разходка! Hug

# 274
Здравейте!

Тук съм с поредния въпрос за парка Емирган, за което се извинявам. Влязох в сайта на IETT, да проверя разписанието на автобусите 40Т, 42Т и EL2 тъй като се отказах от предложеният вариант за тръгване от Кабаташ. Струваше ми се удобен да го съчетая с Ортакьой, но в по-стари теми видях, че имало доста трафик и не искам да попаднем в такъв. Проблема е, че ми показва разписанието само на автобусите от Емирган, но не и посока към парка. Дали е възможно да са спрени (може би звучи малко глупаво Sweat Smile ) или пък аз нещо не мога да се оправя. Ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне. А и също се опитах на гугъл мапс да намеря спирката на EL2, но пак не се ориентирам,  ако може малко помощ и за това. Благодаря предварително! Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 19:08 от vee.vee

# 275
Страхотно място което щях да пропусна 🤣От Еминюню с ферибот или с бус и кой по точно до Чираган палас ще е по приятно 😃

# 276
Deska007 варианти много - Трамвай Т1 до Кабаташ и оттам с автобус 23Е , има спирка точно срещу хотел Чиран Палас Кемпински. Може и с автобус 22Е .
От Таксим- автобус 40
От Еминьоню- автобус 30
Ферибот до Бешикташ после пеша около 15 минути

# 277
  • Бургас / UK
vee.vee, с който и автобус да пътуваш до Емиргян винаги ще попаднете в трафик.Варианта от Кабаташ е по-добър според мен, защото може да се съчетае с Ортакьой ,а и маршрута му е покрай Босфора и има гледка.Или поне навръщане може да хванете 25Е и да слезете на Ортакьой.Това е мое мнение, не го налагам  Peace За разписанието не мога да помогна ,че и аз толкова години не се научих как става  Mr. Green Помагам само с акъл  Joy

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 18:52 от *Чефи*

# 278
*Чефи* Благодаря! Дано някой друг успее да помогне с разписанието, защото да си призная и аз вече не знам какво да правя, обърках се много Satisfied

# 279
Чефи, хиляди благодарности че откликна! Проблема е, че ще минем през аквариума още на влизане в Истанбул - такава е програмата на ТА. За това исках да взема билетите предварително. Мислех, че онлайн билетите се пращат на емейл, но...
Другото за което не мога да се ориентирам, как се определя възрастта на детето...https://www.istanbulakvaryum.com/en/online-ticket

Бибоче, ето тук погледни,може да дадеш адрес на хотела ,в който ще сте и там да ти го доставят:
https://www.tripadvisor.co.uk/AttractionProductDetail-g293974-d1 … ium-Istanbul.html

# 280
  • Бургас / UK
*Чефи* Благодаря! Дано някой друг успее да помогне с разписанието, защото да си призная и аз вече не знам какво да правя, обърках се много Satisfied

Ето какво успях да намеря,това е за 42Т,горе в полето можеш да пишеш и другите номера.Отдолу,където са сивите полета ,във второто излизат имената на спирките:

https://www.iett.istanbul/tr/main/hatlar/42T/BAH%C3%87EK%C3%96Y% … ve-Duraklar%C4%B1

# 281
  • София
Здравейте!

Тук съм с поредния въпрос за парка Емирган, за което се извинявам. Влязох в сайта на IETT, да проверя разписанието на автобусите 40Т, 42Т и EL2 тъй като се отказах от предложеният вариант за тръгване от Кабаташ. Струваше ми се удобен да го съчетая с Ортакьой, но в по-стари теми видях, че имало доста трафик и не искам да попаднем в такъв. Проблема е, че ми показва разписанието само на автобусите от Емирган, но не и посока към парка. Дали е възможно да са спрени (може би звучи малко глупаво:sweat_smile:) или пък аз нещо не мога да се оправя. Ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне. А и също се опитах на гугъл мапс да намеря спирката на EL2, но пак не се ориентирам,  ако може малко помощ и за това. Благодаря предварително! Simple Smile

40T и 42T се набутват в абсолютно същото задръстване като 25Е, 22 и 22RE, защото се движат по крайбрежния булевард. Само с ЕL2 (от 4Левент на метрото до входа на парка) има някакъв смисъл, защото излиза на Босфора при втория мост и ще хване само 1-2 спирки със задръстване, а там дори може да се слезе и да се върви пеша по крайбрежната алея. И аз не мога да помогна с разписанията, но да знаеш, че разминаванията с действителността са огромни.  Laughing Включително ако си на място и виждаш на таблото как автобусът ще дойде след 5 минути, а се оказва, че изобщо няма да мине.  Laughing Действа се на място според ситуацията.

# 282
  • Бургас / UK
Бибоче, от 0-2 години безплатно,от 2-12 46/49 ТЛ
и над 12 вече плаща като възрастен 72/76 ТЛ .
Има и семейни билети:
Семейство от двама родителя и 1 дете-185 ТЛ
Семейство от двама родителя и 2 деца -240 ТЛ.
Интересно ,ако има повече деца или един родител само как се смятат  Mr. Green
Странно е наистина ,че искат адрес ,че то половината им клиенти са чужденци.. няма логика  newsm78

# 283
*Чефи*  Таня67 Благодаря много! На място наистина ще се ориентирам най-добре. Имаме още време и тъкмо ще успея да си оправя програмата. Продължавам  да следя темата!

# 284
  • Бургас
Сега , като удължиха линията на Мармарай, започнах да се заглеждам по хотели в Бакъркьой ,Флоря , хем по лесно се стига с кола , хем с паркирането няма да има проблеми,предполагам.Обаче няма кой знае какъв избор на хотели.

https://www.google.bg/maps/@40.9785572,28.8760672,3a,75y,2.06h,100.23t/data=!3m6!1e1!3m4!1sCmdG9PcQ3XXOHAi5dRzENw!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg&authuser=0
ето в този хотел сме спали, но го няма в букинг, на територията на Турция не може да се ползва. Вижте с други портали за хотели. Piccolo е името на хотела, съдействат и за колата. На същата улица има и 2 мола - Капасити и Карусел. Харесаха ми.

Общи условия

Активация на акаунт