Истанбул [тема 48]

• 60 014
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте отново !

Моля да споделите как бих могла да стигна от Юскюдар до Пиер Лоти .

Мисля , че бях срещала инфо , че може да се стигне с ферибот .

Моля да споделите от кое точно пристанище на Юскюдар и кой точно ферибот трябва да се вземе .

Благодаря ! 🌺

# 256
  • Sofia
Radani, на Юскюдар търсете линията HALIC HATTI на Şehir Hatları. Слезте на последната спирка Еюп. Там ще повървите малко пеша по булеварда и ще се качите на въжената линия за кафенето. Разписание на корабчето вижте тук:  http://en.sehirhatlari.istanbul/en/timetable/halic-hatti-361.html

Не разбирам какво имате предвид с "кое точно пристанище на Юскюдар"?!? Пристанището там е само едно!

# 257
Melite,
Много благодаря за бързия отговор !

Под кое точно имах предвид , че ми излизат на Tyrol и .Şehir Hatları. Моя е грешката , че не се изразих точно .

Първоначалният ми план беше от техническия музей Рахми Коч да се придвижим до Пиер Лоти . И се бях подготвила с този вариант .

Но се промениха в движение нещата . И понеже сме в Истанбул в момента няма как да търся по - обстойно .

Още веднъж много благодаря !

# 258
  • София
Момичета, водохранилището Yerebatan още ли е в ремонт? Може ли да се разгледа частично? Входа и за деца ли е 20 т.лири? (линка за Водохранилището на първа страница не е активен)
Мисля, че никога не са го затваряли. Поне в темата няма човек, който да се е оплакал от това. Но вода почти нямало. Риби - също. Вода имало само около Горгона медуза, но май наскоро някой показа снимка, на която се виждаше, че и там е сухо. А така мястото губи от вълшебството си! Sad

През юли не съм била, но през август 2 пъти. Жегата не е по-голяма от пловдивската, а на разходката с корабче, намятахме шаловете, които носим заради джамиите. Понякога дори и те не са достатъчни да спасят от хладния вятър. Но има хора, които не понасят жега и сигурно ще им се види топло. Аз обичам лятото и жегите. И определено най-хубавият ми Истанбул беше през август. През април бих се жертвала единствено заради лаленцата. Иначе хич не ми харесва като сезон. Пролет и есен през деня става топло, но като се скрие слънцето е студено. Трябва цял ден да се подмятат дрехи, което изморява допълнително. А лятото е супер в това отношение!

# 259
Здравейтеее! Някой би ли ми припомнил от Лалели до Таксим с автобус ли се стигаше? Имам спомен, че се вървеше посока Аксарай обратно дефакто на Капалъчарши и на кръстовището вдясно, на спирката се чакаха автобуси до там? Благодаря предварително 🙂

# 260
За Таксим от Лалели най-добре с метро М2

# 261
Здравейте! Интересувам се някой от вас ходил ли е в градината на Чираган Палас (Хотел Кемпински) и свободен ли е достъпа до нея или трябва да сте гост на хотела?

# 262
  • София
Здравейте! Интересувам се някой от вас ходил ли е в градината на Чираган Палас (Хотел Кемпински) и свободен ли е достъпа до нея или трябва да сте гост на хотела?
Соня,
в тази клип на Зейнеп говори за двореца. Слагам го като скрит текст. Около 6:50 започва разказът.
Скрит текст:

https://www.youtube.com/watch?v=5GTG58N9Mho

# 263
  • София
Със семейството бяхме на неделен брънч в един от ресторантите на Чираан палас миналата година. След това се поразходихме из градината, снимки и т.н. Мисля, че няма проблем ако седнеш да изпиеш кафе в градината или просто да разгледаш и да си направиш красиви снимки.

# 264
Марго, гледала съм го този клип, но явно не съм го изгледала до края😀Два пъти ходя до Ортакой и не посмях да вляза да разгледам.

# 265
За Таксим от Лалели най-добре с метро М2

Много благодаря, значи нещо съм се заблудила с тези автобуси.. Сега погледнах с метрото май ще бъде къде къде по бързо 🙂

# 266
  • в страната на чудесата
Здравейте, в четвъртък пътувам за Истанбул със Запрянов травел.Казаха ми че настаняването ще бъде в хотел "Женева". Някакви отзиви за хотела?Не мога да го намеря да видя къде се намира и как ще става придвижването ни, защото мислим самостоятелно да се придвижваме.

# 267
Здравейте, в четвъртък пътувам за Истанбул със Запрянов травел.Казаха ми че настаняването ще бъде в хотел "Женева". Някакви отзиви за хотела?Не мога да го намеря да видя къде се намира и как ще става придвижването ни, защото мислим самостоятелно да се придвижваме.
Може би е този:
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293974-d3155798-Review … eva-Istanbul.html

# 268
Моля за помощ! Днес и билети не посмях да купя, а тръгваме на 04.04. Чудно като са онлайн защо ми искаше адрес за доставка?
Някой купувал ли е билет он лайн за аквариума във Флория? Разбрах, че билетите трябва да се купят поне 24ч предварително, но разпечатват ли се или може чрез бар код през телефона? А чекира ли се или се минава през касата? Питам, защото ще сме с ТА, но не смятам да ги ползваве за посещението. Предполагам че ще трябва да влезем преди тях и предваритерно да се ориентирам!

# 269
  • в страната на чудесата
bubastetq, гледах го и аз, но ми се видя доста хубав!Ние пътуваме с ваучер за 85 лева и си мислех, че хотела ще бъде по-неугледен.Ще се радвам ако е този, защото според мен и местоположението му е добро. Не ме интересува толкова интериора, като се има на предвид, че само ще нощуваме.Просто исках да се ориентирам за местоположението му!

Общи условия

Активация на акаунт