Истанбул [тема 48]

• 60 018
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте.Сина ми утре пътува за Истанбул за 13 дни на практика от училище.Исках да Ви питам има ли някакъв пакет от мобилните оператори,който ползвате за Турция?
Пакет на А1 ползвах аз, за 2.99 лв/ден - 200 минути и 200 МВ.

# 241
А Теленор имат ли някакви тарифи за Турция, понеже за А1 съм чувал, но не и за Теленор?

# 242
  • София
Здравейте,
от няколко дни чета и днес реших - заминаваме тези дни Simple Smile
Сега взех да търся хотел и не знам към кой квартал да се ориентирам. Ще пътуваме с кола. Как е по-добре - да вземем хотел в началото на града и да пътуваме с транспорт или хотел в центъра и пеша (и градски транспорт). В букинг предлагат с обществен паркинг - това на улицата ли е, и намират ли се места (не мога да разбера - предлагат резервация, а е обществен паркинг)? Притеснявам се как ще стигнем с колата до хотела, ако е в центъра.
Искаме да разгледаме Топ-Капъ, и увеселителния парк. Евентуално и аквариума. Можете ли да ме ориентирате колко са далече едно от друго и дали е постижимо.
Ходили сме преди години, но ТА. Нищо не помня от улиците. Помня само, че ни предупредиха, че в някои квартали е добре да не ходим, но не помня в кои.
Благодаря ви за темата Simple Smile

# 243
  • на Мелмак
В центъра паркирането е на улицата. Ние сме ходили два пъти като междинна спирка, съчетана с разходка и шопинг. В по-отдалечените части хотелите са с паркинг, ние търсихме поне такъв. В самия хотел ни дадоха карта на градския транспорт, имахме Истанбул карт и си се придвижвах ме. Транспорта им е много добре уреден и е за предпочитане пред обиколка с кола.

# 244
Момичета, знаете ли дали в Турция се сменя времето утре?

# 245
  • Варна
Не се сменя часовото време в Турция. Те се отказаха от смяната. Сега ние ще се изравним с тях

# 246
  • Бургас / UK
Сега , като удължиха линията на Мармарай, започнах да се заглеждам по хотели в Бакъркьой ,Флоря , хем по лесно се стига с кола , хем с паркирането няма да има проблеми,предполагам.Обаче няма кой знае какъв избор на хотели.

# 247
Някой наемал ли е екскурзовод говорещ български в Истанбул (има ли агенция от която да се наема)?

# 248
Сега , като удължиха линията на Мармарай, започнах да се заглеждам по хотели в Бакъркьой ,Флоря , хем по лесно се стига с кола , хем с паркирането няма да има проблеми,предполагам.Обаче няма кой знае какъв избор на хотели.
Добро утро,
А разгледахте ли апартаментите под наем? Изборът е голям и се увеличава с всяка година.
Не помня откога не съм отсядала на хотел. Всъщност, последно в Турция Joy
Например този в Бакъркьой, има осигурен паркинг.
Приятно пътуване.

# 249
Здравейте!

Искам да попитам пътувалите през последните дни до Турция-има ли проблем ( ограничения) със закупуването на турски лири? Или може да секупят непосредствено преди пътуването?

# 250
  • Някъде в Европа...
katka72, чудесен разказ, благодаря! Предполагам сте пътували с търновската линия на Караджъ..Аз пътувам само с тях за Истанбул, очарована съм. Искам да ви питам за Долмабахче - също смятам самостоятелно да посетим (на Великден ще ходим) и се чудя дали в събота сутринта или в петък още с пристигането да отидем. Та в тази връзка - помните ли от колко му е работното време сутрин? Ползвахте ли аудио гид? Ако да - на какви езици предлагат и оставихте ли нещо за депозит? Въобще всякаква инфо ще ви помоля, която би ми била от полза...Аз съм влизала организирано, но сега ще водя хора с мен...И друго - от Кабаташ за къде смятахте да хванете корабче? Кои фирми обслужват там?

юли месец в Истанбул - някой питаше - аз си празнувах мин.година на 28.07 рождения ден там. Бих казала, че за мен топлото време е най-добро за посещение на Истанбул...Била съм и април и средата на септември, но юли или съответно август бих предпочела...Не ми е било в никакъв случай много горещо..По цял ден бяхме навън, прибирахме се посред нощ, много вървяхме, дори на корабчето се бях наметнала с шал...Определено бих казала, че не беше така горещо както си мислех, че ще е...За мен най-доброто време за Истанбул е в разгара на лятото..

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 10:48 от AIR

# 251
Момичета, водохранилището Yerebatan още ли е в ремонт? Може ли да се разгледа частично? Входа и за деца ли е 20 т.лири? (линка за Водохранилището на първа страница не е активен)

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 21:29 от Цвети &

# 252
  • София
Момичета, водохранилището Yerebatan още ли е в ремонт? Може ли да се разгледа частично? Входа и за деца ли е 20 т.лири? (линка за Водохранилището на първа страница не е активен)
Да, вече работи. Работното време е от 9 до 17:30.

Това е уебсайтът им, принципно: https://www.yerebatan.com/ - Но тук едва ли ще намериш точна информация кога е отворено, кога не. В Tripadvisor рядко има подвеждаща информация, можеш да провериш и там: https://www.tripadvisor.com.tr/Attraction_Review-g293974-d294555 … ern-Istanbul.html
Преди 4-5 дни хора са коментирали, че са били там, така че не е затворена. Hands V

# 253
*Tincheto*, благодаря!

# 254
Здравейте! Ще се радвам някой да сподели програма за посещение на забележителности в Истанбул/ с градски транспорт/ и препоръка ! Престой от 3 дни.Hushed

Общи условия

Активация на акаунт