Истанбул [тема 48]

• 59 472
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте!
Някой има ли представа дали след преместването на летище Ататюрк, паркингът му ще работи? Често пътувам до Истанбул и оставям колата на паркинга. Бързо  и лесно още в началото на града, после градски транспорт. Но сега
не знам как стоят нещата.

# 346
  • гр. София
Ами дали си струва...преди години си бях купила доста неща на много добри цени...ще се завъртим да видим все пак Simple Smile Не е много далеч, благодаря
За съжаление няма как да дам съвет, понеже нямам представа какви са цените на другите места, а и през пазара просто преминахме наслаждавайки се на калабалъка.  Grinning
А къде се намира този пазар?

# 347
Ами дали си струва...преди години си бях купила доста неща на много добри цени...ще се завъртим да видим все пак Simple Smile Не е много далеч, благодаря
За съжаление няма как да дам съвет, понеже нямам представа какви са цените на другите места, а и през пазара просто преминахме наслаждавайки се на калабалъка.  Grinning
А къде се намира този пазар?
Тук.

# 348
Daniela.qnkova, къде по-точно в Кузгунджук са шарените къщи? Търсих с Гугъл вю, но не ги видях.
Как мога да стигна от парка Емиргян до двореца Кючюксу? Единствения вариант, доколкото се ориентирах, е с ферито от Истиние. И кой дворец е за предпочитане да разгледаме - Кючюксу или Бейлербей?
После от Михримах джамия с кой рейс да стигнем до Шакирин джамия - видях 14М 15F да ходят до там, това ли е единствения вариант?
Ще сме в Истанбул този уикенд и ММ иска по-лека програма . Миналата година посетихме основните забележителности.

Leila, спирка Кузгунджук е 4-та поред, тръгвайки от автогарата пред Михримах джамия. Слизайки от автобуса, тръгнахме по уличката, която е точно до спирката. Почти веднага се усеща атмосферата на квартала, а шарените къщи са на около 200м навътре, в преките улички също.
За дворците - за мен и двата си заслужава да се видят, и двата са красиви, всеки със свой стил. Бейлербей напомня на Долмабахче, в европейски стил, в съчетание с типични османски елементи. В него сякаш повече се усеща полъха на Ориента, докато Кючюксу ми се стори по - европейски, с много богата украса по фасадата, стените и таваните, предимно с флорални мотиви.
От спирка Юскюдар Мармарай до Шакирин джамия ( Зейнеп Камил) се пътува с автобус 12А. Ние го ползвахме в обратна посока. Другият вариант е с маршрутка Юскюдар - Аджибадем.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 21:01 от daniela.qnkova

# 349
  • гр. София
Daniela.qnkova, къде по-точно в Кузгунджук са шарените къщи? Търсих с Гугъл вю, но не ги видях.
Как мога да стигна от парка Емиргян до двореца Кючюксу? Единствения вариант, доколкото се ориентирах, е с ферито от Истиние. И кой дворец е за предпочитане да разгледаме - Кючюксу или Бейлербей?
После от Михримах джамия с кой рейс да стигнем до Шакирин джамия - видях 14М 15F да ходят до там, това ли е единствения вариант?
Ще сме в Истанбул този уикенд и ММ иска по-лека програма . Миналата година посетихме основните забележителности.

Leila, спирка Кузгунджук е 4-та поред, тръгвайки от автогарата пред Михримах джамия. Слизайки от автобуса, тръгнахме по уличката, която е точно до спирката. Почти веднага се усеща атмосферата на квартала, а шарените къщи са на около 200м навътре, в преките улички също.
За дворците - за мен и двата си заслужава да се видят, и двата са красиви, всеки със свой стил. Бейлербей напомня на Долмабахче, в европейски стил, в съчетание с типични османски елементи. В него сякаш повече се усеща полъха на Ориента, докато Кючюксу ми се стори по - европейски, с много богата украса по фасадата, стените и таваните, предимно с флорални мотиви.
От спирка Юскюдар Мармарай до Шакирин джамия ( Зейнеп Камил) се пътува с автобус 12А. Ние го ползвахме в обратна посока. Другият вариант е с маршрутка Юскюдар - Аджибадем.
Много ти благодаря, daniela. Flowers Hibiscus

# 350
  • София
Голяма част от автобусите, които отиват към Кадъкьой, спират на Шакирин джамия. Не съм си правила труда да помня номера. Четa табелите на автобусите и ако някъде на средата пише "Зейнеп"(Zeynep Kamil Hst), се качвам. Автобусите са толкова много, че не сме чакали повече от 3-4 минути.

# 351
  • София
Здравейте, съвсем скоро отивам за първото си самостоятелно пътуване към Истанбул и имам два въпроса:

1. Удачно ли е наемане на хотел в района на пл. Таксим? При първото ходене бяхме с ТА и естествено хотелът беше в Лалели, а и разгледахме основните забележителности- Синята джамия, водохранилището, Топ капъ, Капълъ и т.н. Сега идеята ми е да отидем до Емирган и към азиатската част и се чудя дали от пл. Таксим е добре като отправна точка.

2. От тогава имам закупена Истанбулкарт /от преди 5 години/. Дали важи? Ето я:

Благодаря Simple Smile

# 352
Картата би трябвало да важи, ако не взимате нова за 10 лири, продават се почти на всички будки за вестници, на по големите спирки също има.

# 353
Здравейте! Ние се прибрахме вчера от приказката Истанбул. До парк Емирган стигнахме като слязохме на последната спирка на трамвай Т1, оттам хванахме 22 и слязохме на спирка Емирган. Парка се пада срещу спирката.
Искам да кажа на всички, които ще посетят този космополитен град за пръв път, да не се притесняват - всички хора са много любезни и отзивчиви.
А да и да добавя - успях да купя онлайн билети за аквариума Истанбул в квартал Флория. Разпечатах извадката която ми изпратиха на email и след това от касата ми дадоха официалните билети за посещението.
И накратко потресена съм от цените, които са обявили ТА. Само за информация посещение на площад Таксим струваше 15 евро. И понеже само ние не се включихме в организираните мероприятия, казаха следващия път да пътуваме с автобус Нишикли.....
Някой ако има въпроси - насреща съм!

# 354
Biboche, с коя агенция бяхте мисля,че ще има същата реакция и при нас...аз предварително попитах има ли задължителни екскурзии, отговориха ми- не, но все пак ....тъпо изказване

# 355
Biboche, с коя агенция бяхте мисля,че ще има същата реакция и при нас...аз предварително попитах има ли задължителни екскурзии, отговориха ми- не, но все пак ....тъпо изказване
Бяхме с Rturs! Разсърди се, че не може да спечели от нас. Бях потресена как събира пари от хората в автобуса, кото една част от парите слагаше в джоба, а друга даваше на асистентката си. Да не говорим, че никой не получи документ за дадените пари... Някои хора даваха по 200€ на човек за посещения....

# 356
Бяхме с Rturs! Разсърди се, че не може да спечели от нас. Бях потресена как събира пари от хората в автобуса, кото една част от парите слагаше в джоба, а друга даваше на асистентката си. Да не говорим, че никой не получи документ за дадените пари... Някои хора даваха по 200€ на човек за посещения....

Ужас....досега сме пътували само с Караджа турс, никога не е имало такова отношение, този път сме със Запрянов травел, надявам се също да няма такива неща
Само да кажа,че дори едното ни пътуване   струваше само 50 лв на човек, защото бях купила първите ваучери на промо цена, но това по никакъв начин не повлия на отношението им.

# 357
Ами като ви задължават да купувате екскурзии, ги заплашете още там с подаване на сигнали, проверки, НАП, оповестяване на случая в медиите и каквото се сетите. Вярно е, че всеки отива на екскурзия да си почине и за хубави емоции, но прекаляват.
Като искат да си продават екскурзиите, да ги включат в цената, която ще се повиши и няма да е толкова ниска и привлекателна от маркетингова гледна точка за зарибяване на народа. Защото в доста обяви правят едни разбивки - екскурзия само за 100 лв (примерно), плюс 3 лв (хаха) за застраховка, 30 за пътни и т.н. И масовият клиент (който не чете БГ мама Simple Smile ) си казва - само 100 лв колко му е, а реално с все екскурзии дава 500 (които иначе не би дал).
Самата аз не съм ходила до Истанбул организирано (от Пловдив има поне 8 автобуса на ден плюс влак, за да си го причинявам), но по други организирани екскурзии също масово се събират пари на ръка без документ.

# 358
Bibo4e, как се върнахте от парк Емирган и лесно ли ще намеря спирката на автобусите, тъй като ще бъдем с ТА и мисля да останем повече от определеното време в парка? 

# 359
Ние бяхме със Запрянов преди няколко дни. Не сме ползвали допълнителните екскурзии и не е имало такова отношение. Искаха по 15 евро за Емирган с корабче. Ние отидохме за 2.50 лири на човек в посока с ферибота.
Хотелите бяха Fly и Oz Villa в Аксарай.

Общи условия

Активация на акаунт