Истанбул [тема 48]

• 59 464
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Bibo4e, как се върнахте от парк Емирган и лесно ли ще намеря спирката на автобусите, тъй като ще бъдем с ТА и мисля да останем повече от определеното време в парка? 
Въобще не се притеснявай - ще се оправите. Ние от парка тръгнахме за небостъргача Сапфир и ползвахме друг изход. Въпроса е къде искате да отидите след това защото парка е огромен и има много вход/ изходи. Има много персонал и охрана, които са много любезни, а и спирките  са в близост.

# 361
  • в страната на чудесата
Ние също бяхме със Запрянов и нямахме проблем, че не закупихме допълнителни екскурзии от тях. Пътувам за 4 път с тях, но такова нещо до сега не ми се беше случвало - настаняване в хотел Венеция най-голямата мизерия в която съм била и последвало преместване в хотел Ориент. Организацията този път много им куцаше. Хора, които бяха ходили с тях на Емирган и после на панорамната обзорна обиколка се оплакаха, че са чакали час и половина автобуса да дойде да ги вземе и да ги закара до хотела. А една час от групата, която се беше записала за вечеря на яхта по Босфора, даже не дойдоха да ги вземат. Автобусът с който пътувахме също беше много стар и през целият път дрънчеше и тропаше.Много им е паднало нивото явно на Запрянов.Миналата година пак с тях ходихме, но и автобуса и хотела бяха прилични.Май тази година ще ми бъде последно с тях. Иначе Истанбул си е Истанбул - завладяващ и пленителен за мен!

# 362
Ние също бяхме със Запрянов и нямахме проблем, че не закупихме допълнителни екскурзии от тях. Пътувам за 4 път с тях, но такова нещо до сега не ми се беше случвало - настаняване в хотел Венеция най-голямата мизерия в която съм била и последвало преместване в хотел Ориент. Организацията този път много им куцаше. Хора, които бяха ходили с тях на Емирган и после на панорамната обзорна обиколка се оплакаха, че са чакали час и половина автобуса да дойде да ги вземе и да ги закара до хотела. А една час от групата, която се беше записала за вечеря на яхта по Босфора, даже не дойдоха да ги вземат. Автобусът с който пътувахме също беше много стар и през целият път дрънчеше и тропаше.Много им е паднало нивото явно на Запрянов.Миналата година пак с тях ходихме, но и автобуса и хотела бяха прилични.Май тази година ще ми бъде последно с тях. Иначе Истанбул си е Истанбул - завладяващ и пленителен за мен!

Здравейте, от къде тръгнахте, на нас ни престои пътуване с тях от Варна четвъртък, утре трябва да ми се обадят, за да потвърдят час и в кой хотел ще бъдем...взех да се притеснявам след този коментар Sad

# 363
Ако основният критерий по който избирате фирмите не е пари, то препоръчвам на всички самостоятелно пътуване.
Така ще се лишите от възможността още 50 човека да се мотаят около вас, ще имате колкото си искате време на разположение, ще спите където ви харесва и ще отидете там, където на вас ви се ходи.
В петък и събота е някакво стълпотворение от българи в Емиргян - спокойно можеш да заговориш на български поне половината посетители в парка сутринта.

# 364
Ние  бяхме от Варна. Трябваше да тръгнем в 20ч, но изтеглиха пътуването за 18:30ч.
 За първи път провеждали екскурзия с тръгване  от Варна. Мислели, че ще чакаме няколко часа на границата, но бяхме само ние и минахме много бързо. Стовариха ни в 3:30 в хотела, където дрямахме като патици във фоайето. В 7:45 събраха групата за Емирган без да преброят хората. С 300 зора дадоха непочистена стая да си оставим багажа.
 За първи път пътувах с тях. Взех ваучери от Грабо за 90 лева. Не съм си разваляла настроението, за трети път ходих в Истанбул, но имаше хора с деца, за които подобно висене беше доста дискомфортно.  
Според мен организацията им не беше на ниво. Както казах, не се ползвали екскурзиите им и нямам лични впечатления. Хората бяха недоволни. В Лозенград, например, чакахме автобуса да дойде 30 минути след обявеното време.

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 15:10 от djovana2

# 365
  • в страната на чудесата
Мими, много си права!Но за цена от 85 лв. - 2 нощувки с 2 закуски и транспорт е много изкушаващо. Ние ги използваме само за настаняването и транспорта, иначе самостоятелно си обикаляме където ние искаме. Пътувала съм и с Караджа турс и Запрянов и за тези парички винаги  настаняването и транспорта са били прилични, даже единият път с Караджато бяхме настанени в 4 звезден хотел.

Sevda89 пътувахме от София и тръгнахме в 18:00 часа. Хотела ми го казаха във вторник и аз реших да го погледна в нета. Такъв хотел не намерих и реших, че нещо името е объркано и на другият ден пак звъннах да попитам. Пак ми казаха същото име и отново не го открих. Реших, че на място ще го видим. В Истанбул пристигнахме  сутринта в 5:30 и ни казаха,че ще ни настанят веднага, защото имало свободни стаи. Всички много се зарадвахме, но каква беше изненадата ни като влезнахме в стаите - голяма мизерия.Но всички изморени се настанихме да поспим.Поне чаршафите бяха чисти. Ние към 9 тръгнахме самостоятелно и следобеда към 4 се прибрахме до хотел да си оставим покупките и половината от настанените бяха във фоаето на хотела и настояваха за преместване, защото се оказа, че няма и топла вода. Досега при всичките ми пътувания до Истанбул сме били настанявани след 14 часа, защото стаите винаги са били заети. Дано повече да не настаняват никой в този долнопробен хотел. Но аз специално повече април месец не бих отишла, защото е голяма лудница.На границата чакахме 7 часа за на връщане и 3 за отиване. Миналата година ходихме края на април и беше една идея по - добре-чакане 6 часа.

# 366
  • София
Картата би трябвало да важи, ако не взимате нова за 10 лири, продават се почти на всички будки за вестници, на по големите спирки също има.

Благодаря

# 367
Здравейте!
 Имам нов проблем. Днес от фирмата ми казаха, че няма да сме в Лалели (всички фирми там настаняват) а в квартал Бакъркьой  ( не знам дали е правилно името, защото за първи път го чувам) хотел хотел Tashan Business & Airport Hotel. Нервирах се много, защото от доста време си оправям програмата и моля за помощ и сега това. Искам да помоля ако някой може да ми помогне, или знае как може да се придвижим от там до Султан Ахмет, Емирган и т.н Опитвам се да се ориентирам дали има спирка на метро около хотела, но уви не успявам. Sad
Такива неща се казват по-рано а не в последният момент, но като чета не съм само аз недоволна.
Благодаря Simple Smile

Последна редакция: вт, 09 апр 2019, 16:47 от vee.vee

# 368
Картата би трябвало да важи, ако не взимате нова за 10 лири, продават се почти на всички будки за вестници, на по големите спирки също има.

Благодаря

Истанбулкарт можете да си закупите и от автоматите за зареждане на картите, каквито вече има на всички по -големи автобусни и трамвайни спирки, както и на метростанциите, и са на редовната цена от 6 лири.

# 369

Вижте в Googlemaps. Прикачвам снимка.

# 370
Скрит текст:

Благодаря!
Сега вече ми стана пълна каша. Мислех да ползвам метрото и да се прехвърлим до Yenikapi, но спирката на метро не откривам. А на М1А ми го показва като спирка. Ще търся пак с Googlemaps.

# 371
С BN1 е много, много бавно, на километър от хотела имате спирка на мармарай – Bakırköy Marmaray, може нещо с нея да мислите (не съм пътувала до тези нови спирки на мармарая, не знам цени и т.н.).

# 372
Скрит текст:

Благодаря!
Сега вече ми стана пълна каша. Мислех да ползвам метрото и да се прехвърлим до Yenikapi, но спирката на метро не откривам. А на М1А ми го показва като спирка. Ще търся пак с Googlemaps.

Прикачих първия маршрут, който ми излезе. Сега погледнах отново. Има и други варианти. Ще ги видиш.

# 373
С BN1 е много, много бавно, на километър от хотела имате спирка на мармарай – Bakırköy Marmaray, може нещо с нея да мислите (не съм пътувала до тези нови спирки на мармарая, не знам цени и т.н.).

Благодаря!
Почвам да търся нови маршрути.

# 374
Здравейте!
 Имам нов проблем. Днес от фирмата ми казаха, че няма да сме в Лалели (всички фирми там настаняват) а в квартал Бакъркьой  ( не знам дали е правилно името, защото за първи път го чувам) хотел хотел Tashan Business & Airport Hotel. Нервирах се много, защото от доста време си оправям програмата и моля за помощ и сега това. Искам да помоля ако някой може да ми помогне, или знае как може да се придвижим от там до Султан Ахмет, Емирган и т.н Опитвам се да се ориентирам дали има спирка на метро около хотела, но уви не успявам. Sad
Такива неща се казват по-рано а не в последният момент, но като чета не съм само аз недоволна.
Благодаря Simple Smile
Доста нетипично настаняване, но явно има голям наплив заради лалетата и няма хотели.
Аз обачквам да започне по-активно използване и на хотелите около неработещото вече летище Ататюрк.

От вашия хотел до спирката ва Мармарай - Bakırköy Tren İstasyonu е около 15 минути пеша.
С него отивате до централните части и от там по плана.
Не забравяте да си маркирате картата на влизане и на излизане от Мармарай.

Общи условия

Активация на акаунт