Истанбул [тема 48]

• 59 419
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Скрит текст:
А някои от вас купувал ли е куфар от Турция? Откъде може да се вземе приличен на добра цена
Февруари си купихме куфар за 99 лири от БИМ. Същата седмица имаха промоция. Кабинният куфар(най-малкия размер беше на цена 79 или 89 лири), а нашия е от среден размер. Късмет ви желая да откриете и вие.
БИМ верига магазини ли са?
[/quote]

бим е хранителен магазин - верига - по4ти на всяка улица го има
от време на време пускат на промо някои неща
така на късмет ви е
преди месец в а101 (пак хранителен-верига ) и там пуснаха
за подобни цени
4етвъртък ги пускат
петак ги няма.. голям късмет ви трябва Simple Smile

# 421
Аз си купих от Кадъкьой пазара малък 50 см куфар през ноември за 100 лири. Същият по уличките на „чаршията за куфари“ от капалъ към египетския пазар беше 150 лири. Турска марка някаква, пластмасов с 4 колела 360 градуса завъртане.
А БИМ магазин има даже на една от уличките от р-т Ортаклар към Чемберлиташ, но е само супермаркет с храни, козметики и т.н. без едри стоки.

# 422
Искам да попитам в периода 1-6 май лалетата по парковете и в града дали вече ще са прецъфтели или ще има какво още да се види.

# 423
Халим, пазара в Pendik, за който пишеш е достъпен с Мармарай вече , по каквото ми излиза.
Наоколо там, освен пазара, в близост ли са магазини?

# 424
Халим, пазара в Pendik, за който пишеш е достъпен с Мармарай вече , по каквото ми излиза.
Наоколо там, освен пазара, в близост ли са магазини?

май ще се наложи някав долмуш да хванете след мармарай - посока пендик 4аршъ
спирката е под д-100
пък пазара е на долу край морето - сахил йолу
другия градски влак спира то4но с центъра на квартала ама да -  бавен е

аа верно за пазара KAYNARCA STATION След Pendik station  е да .
за центира другия по удобен има мн места да се види с влак4ето Simple Smile

# 425
Цитирам горното писано :
Също така от Пендик може да минете и към Адалар.. постоянно има кораб4ета за там

Малко по нататък от Пендик към извън града в Тузла квартал има отворен молл ТУЗЛА МАРИНА Лунапарк Сеаланд
квартал с магазини доста голям подобен на Марги в Едирнето с мн хубави ресторанти/заведения излед море и т.н. ама за там ще ви трябва долмуши сигурно нз.  http://www.viaportmarina.com/

https://www.google.com/maps/place/Viaport+Marina/@40.8169017,29.3159587,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x6513544ab3296475?sa=X&ved=2ahUKEwjPu9yezsfhAhUaw8QBHeiyDPoQ_BIwCnoECA8QCA

пък самия Тузладето е разположен край морето като полуостров е доста хубаво място с бол ресторанти край морето ракъ-балък Simple Smile

# 426
  • Варна
поздрави от хотел  МОНАКО , ЛАЛЕЛИ , ИСТАНБУЛ , който пита нещо да пише на ЛС Simple Smile
Обядвахме страхотна рибена чорба в заведението зад балък пазар в Каракьой , то малко като закусвалня ама риби всякакви Simple Smile

# 427
  • София
Извинявам се,но видях че билета за трамвай е 5лири а дали може да ми кажете откъде се купува?

# 428
Здравейте, студено, студено колко да е студено? Да вадя ли зимните пуловери и шапки, че утре потягляме?

Този уикенд в Истанбул беше 12-14-15 градуса, слънчево, но доста духа...Аз съм зиморничева и не знам доколко ще съм обективна, но съжалих, че нямам шапка...повечето време бях с качулка. Пуловери не биха били излишни...а без шал е недопустимо...  Laughing  А 9 ч.сутринта в Света София се озъбих от студ...

Друго , което ми направи впечатление е, че слушалките в Долмабахче и Св.София се ползват  многократно(досега не ми се беше случвало...)  Shocked...и се приема за нормално...а няма откъде да си купиш нови...като знам, че от лятото имам толкова останали  неотваряни в различни цветове...ама вкъщи... Simple Smile

# 429
Извинявам се,но видях че билета за трамвай е 5лири а дали може да ми кажете откъде се купува?

То май е жетон, не билет, и предполагам от будките за вестници се купува. Но по-изгодно е да си купите Истанбулкарт, която важи навсякъде (май), даже и за тоалетните.

# 430

То май е жетон, не билет, и предполагам от будките за вестници се купува. Но по-изгодно е да си купите Истанбулкарт, която важи навсякъде (май), даже и за тоалетните.
Жетони не се продават в будките за вестници! Има машини-автомати - жетономатик , има ги в станциите на метрото и много рядко на някоя от спирките

# 431
Здравейте, студено, студено колко да е студено? Да вадя ли зимните пуловери и шапки, че утре потягляме?
колко да е на 3,04 вечерта преди да тръгнем към БГ --термометъра на колата показваше 4 градуса --като сложим и вятъра. Малкия беше с дълъг ръкав блуза, елек без ръкави и яке с шапка и качулка.
neli_gabi--супер разказ, мисля че ви засякохме в корабчето в рахми коч музея

# 432
Утре ще ходим за първи път в Истанбул. Ще пътуваме с ТА и сме настанени в хотел Sureyya. Мисля да посетим самостоятелно Долмабахче. Написах в Гугал, за да ми предложи подходящ маршрут като единия е с метро линия M2 и на Таксим се прехвърляме в F1 Кабаташ. Може ли да ми обясните къкъв е този транспорт F1.

# 433
  • Варна
Поне от миналата година жетон-матици не съм виждала. Не съм гледала специално, но определено и да ги има все още, не са навсякъде.
От машините, на които се купуват и зареждат Истанбулкарт, може да се купят и карти за определен брой пътувания. Доколкото помня, има за 1, 2, 3 и 5 пътувания, като колкото са повече, толкова е по-изгодно. Картата за едно пътуване е 5 лири.
Както и да ги смятате, ако ще ползвате градски транспорт повече от 2-3 пъти, си струва да си вземете Истанбулкарт. Избивате си парите за нея с по-малко от три пътувания. Не я купувайте от будки, а от автоматите. Там си е на официалната цена от 6 лири, а останалата сума до стойността на банкнотата, която сте вкарали в машината, ще ви се зареди като депозит. Автоматите не връщат ресто.
После можете да си я оставите за следващо пътуване (така парите в нея си стоят), а ако не смятате да ходите повече, гледайте да не остава голям депозит вътре и я подарете на някого, на когото му предстои да пътува.

danj, F1 е фуникулярът - въженото метро, което свързва Таксим с Кабаташ, където е Долмабахче. Прехвърлянето става без да излизате на нивото на земята, но все пак се излиза от метрото и се влиза през нови турникети към фуникуляра. Много по-удобно е пътуването (само едно, при това) с Т1 от Лалели до Кабаташ. Хотелът ви е на еднакво разстояние от сп. Везнеджилер на метрото и от сп. Лалели Университе на трамвая.

# 434
  • София

Жетони не се продават в будките за вестници! Има машини-автомати - жетономатик , има ги в станциите на метрото и много рядко на някоя от спирките

BVAR
  т.е. ако искам да се кача на трамвай от спирката в близост до хотела няма да има откъде да си взема жетон?
Само в метрото ли има такива машини?И как работят,слагаш банкнота а той пуска жетон?А връщат ли ресто?

Общи условия

Активация на акаунт