Истанбул [тема 48]

• 59 408
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  Здравейте ,ние се завърнахме преди 5 дни но все не намирам време да ви пиша 😊 Бяхме за 4 дни в Истанбул (от 4-7.04) със собствен транспорт ,направихме си екскурзия с децата по време на пролетната ваканция 😍Движихме се с кола навсякъде ,не сме използвали градски транспорт и сме доволни от това Wink Има изгоден общински паркинг на всякъде около забележителностите и не е проблем паркирането . С децата в тази лудница и огромни разстояние ни беше супер с кола Stuck Out Tongue Winking Eye
 И така нашата обиколка започна 1вият ден в центъра :Света София и Синятя Джамия,после влезнахме във Водохранилището и от там на пристанището Еминьоню хванахме корабче за разходка по Босфора (20 лири на човек ),беше много красиво Heart Eyes
След това разходка по Капалъ Чарши и вечеря близо до джамията .
2рият ден сутринта отидохме в двореца Долмабахче ,влезнахме бързо ,нямаше опашки (към 10 ч),очаровани сме от този дворен . Цели 3 часа прекарахме там . След това към 14 ч отидохме в парка Емирган с лалетата Flowers TulipFlowers TulipFlowers Tulip Еххх няма такава красота ,огромен парк с много и най-различни лалета.Истински рай .Бяхме на 5ти април и лалетата бяха цъфнали ,красиви .Имаше и такива които още не бяха се отворили ,но по-голямата част от парка бяха красиво цъфнали . За децата имаше прекрасна детска площадка ,играха на воля доста време. Там искарахме целият следобед и вечерта се запътихме към Фонтаните Watergarden в Азиятската част. Заслужават си фонтаните ,наистина голяма красота , много заведения ,мол с магазини и небостъргачи . Приличат на Дубайските фонтани . Там вечеряхме в много  хубаво ресторантче на много евтини цени (по 23 лири огромни порции на човек ).
3тият ден отидохме в лунапарка Виаланд (Исфанбул е новото име),там прекарахме целият ден. Дацата са доволни и щастливи. Има и огромен мол до него. Единственото лошо е че за чужденци цената е двойна което не ми хареса и определено си е висока сумата.
Последният 4ти ден преди да си тръгнем посетихме Истанбул аквариум Аква Флория. Един огромен аквариум разделен на различни тематики от най-различни морета и места в света. Наистина си заслужава . За него е по-изгодно да си купите билети онлайн 185 лири (2възрастни +1 дете) ,а на място ние платихме 220 лири.
Имаше още места които имахме като план,но не ни стигна времето Heart Eyes Доволни сме много ,децата също . Времето беше с нас и беше прекрасно Blush
 Приятно прекарване на всички . Пак ще повторим този огромен и необятен ,красив град Blush

# 451
Здравейте,
утре тръгваме за Истанбул. Като цяло - ще ползваме гугъл мапс за транспорта. Обаче, за да ми покаже пристигащия транспорт - трябва да имам интернет. Намира ли се лесно wi-fi из уличките на Истанбул? Ще ползваме пакета на А1 за 3лв- 200мб+200смс+200минути, така че поне малко интернет за спешни случаи ще имаме, но за всеки случай питам за wi-fi-a Simple Smile
WiFi има в хотелите и заведенията ,с парола е но ти я пишат няма проблем . В парка Емирган има интернет, аз го пробвах и е супер ,не са ми начислили нищо . Избирате държава България,въвеждате телефона си и имейла ,изпращат ви парола на телефона и с нея влизате в интернета. Аз така ползвах поне 40 Мин Stuck Out Tongue Winking Eye
За навигацията мога да ви препоръчам да си изтеглите офлайн навигация за Турция. Аз лично ползвах SYGIC ,като пристигнахме в хотела и се включих на WiFi трябваше да сваля картата на Истанбул в това приложение и така после го ползвахме без никакъв интернет и навсякъде в града без проблем .

# 452
Здравейте,
утре тръгваме за Истанбул. Като цяло - ще ползваме гугъл мапс за транспорта. Обаче, за да ми покаже пристигащия транспорт - трябва да имам интернет. Намира ли се лесно wi-fi из уличките на Истанбул? Ще ползваме пакета на А1 за 3лв- 200мб+200смс+200минути, така че поне малко интернет за спешни случаи ще имаме, но за всеки случай питам за wi-fi-a Simple Smile

Ползвах същия пакет, и то най-вече за транспорт,  и интернета ми стигна, че и остана. Ако телефона отчита правилно първия ден съм използвала 3 МВ и нещо за приложението Карти.

# 453
mimika10, вдъхна ми надежда! Бях споделила, че ще пътуваме с кола и писаха, че в града за придвижване с нея не е удачно... И аз си мислех за 4 нощувки, ама може и да ги увеличим с 1-2 като чета за вашата програма. Ще се възползвам и от приложението SYGIC, което си споделила.

Имам следното питане като заговорихте за увеселителния парк. Някой наясно ли е с тези годишните карти? Пише, че могат да се ползват от членовете на едно семейство, които трябва да са с едно фамилно име ако праволно съм разбрала? Цаната за 4-членно семейство е 796 лири, ама за какво се ползват?

Благодаря на всички, които споделяте и обяснявате!

# 454
  • Варна
До Бешикташ , парка Емирган и мнооого други точки на града наи - лесно и бързо става с корабче.Ние ходихме до Саръяр , почти до Черно море , 90 ст. в посока , час и 20 мин. разходка по Босфора Simple Smile.Тръгва се от първия пирс вдясно от моста Галата , първата спирка е Бешикташ , третата Емирган  , има на всеки час.По време на час пик след 16 30 само T1 всичко друго става ужас - задръства се тотално.За желязната църква ,  кажете ''демир калеси'' иначе на ви разбират .За нея вземете  бус от Еминьоню посока Делфинариума като кажете на шофьора '' демир калеси'' щото покрай Златния рог строят трамвай и е тотално задръстено и неприятно за разходка.

# 455
Свалете си навигация HIRE работи оф лайн. След това свалете  картата на Истанбул само, защото на цяла Турция е много голяма и ще ви заеме много място. Навигацията е много добра и се актуализира много често. Пътуваме много и само с нея от както я открихме.

# 456
mimika10, вдъхна ми надежда! Бях споделила, че ще пътуваме с кола и писаха, че в града за придвижване с нея не е удачно... И аз си мислех за 4 нощувки, ама може и да ги увеличим с 1-2 като чета за вашата програма. Ще се възползвам и от приложението SYGIC, което си споделила.

Имам следното питане като заговорихте за увеселителния парк. Някой наясно ли е с тези годишните карти? Пише, че могат да се ползват от членовете на едно семейство, които трябва да са с едно фамилно име ако праволно съм разбрала? Цаната за 4-членно семейство е 796 лири, ама за какво се ползват?

Благодаря на всички, които споделяте и обяснявате!

Не съм наясно за тези едногодишни карти ,ние си взехме за 1 ден и за 2възрастни с 1 дете ни излезе 570 лири . Но не ми хареса че имаше доста неща които не работеха и бяха в ремонт .
  За движещите се с кола ви съветвам да търсите паркинг ISPARK който е общински и е много изгоден .Има го покрай всички забележителности . Не се притеснявайте да карате с кола ,наистина е голяма лудница и много движение, но ако шофьора ви е добър няма проблем Stuck Out Tongue Winking Eye Ние се загубихме само 1 път и то защото ни се бъгна бавигацията и ни обърка Grinning

# 457
Здравейте, някой използвал ли е Alldaywifi?

# 458
Здравейте и нашето пътуване почти приключи Wink Този път го карахме по-спокойно, това беше третото ни посещение в Истанбул
Ще разкажа на кратко за нашият престой Simple Smile
Пристигнахме в Истанбул в 4:30 сутринта и за наша радост ни настаниха веднага и успяхме да поспим някой друг час .
След като станахме си заредихме Истанбулкарт и отидохме до петъчния пазар ( Фъндъкзаде) с Т1 , напазарувахме и се върнахме да си оставим покупките , след това обядвахме в Ортаклар ( беше много вкусно, благодаря на всички, които го препоръчаха)
Следващата ни спирка беше Емирган, от Кабаташ хванахме 25Е , много приятна разходка сред лалетата...
След известно обикаля решихме пак да вечеряме в Ортаклар , отново останахме доволни.
На следващия ден сутринта ходихме до Виапорт Венеция, отново пазаруване , от там се качихме на Пиер Лоти, лифтът не работеше, но пихме чай и се насладихме на гледката .
И тук следва забаваната част....тръгнахме към Пеещите фонтани, качихме се на Мармарай, слязохме на спирка Ayrilik cesmesi...от там хванахме автобус 19Е до Zubeyde hanim и трябваше да изчакаме друг автобус за watergarden..но там срещнахме 2 французойки и хванахме едно такси( излезе ни 20 лири)...Беше невероятно, много ни хареса...малко се притеснихме как ще се приберем,че стана късно, но се прибрахме с една група туристи до Аксарай Simple Smile Заваля много силен дъжд...днес четох,че Мармарай не е работил по време на мача на Бешикташ вчера ... добре,че не сме тръгнали на там Simple Smile
Днес сутринта тръгнахме в 8:30 към България, преди това спряхме в една фабрика за кожени изделия, после в Мол Истанбул, 1 час в Лозенград.
На границата минахме бързо и живот и здраве към 21 ч трябва да сме във Варна

Пътувахме със Запрянов травел Simple Smile

Това е от мен, този път наистина беше скромно , но като цяло сме доволни от посещението си !
Благодаря на всички за помощта и информацията , която давате в темата! Simple Smile 

# 459
Здравейте! Благодаря на всички за многото полезна информация, която споделяте. Планирам да посетя града сама, без агенция, на самоорганизирано пътуване. Бихте ли ми препоръчали хостел в стария град, някъде близо до забележителностите или гарата Сиркеджи. Безопасно ли е в града?Смятам да разглеждам основно забележителностите. Ако някой е пътувал с влака до Истанбул от София или от Русе би ли споделил как е?

# 460
  • София
Ние бяхме в този https://www.booking.com/hotel/tr/barbera.bg.html?aid=304142& … b4255&swres=1
на пешеходно разстояние е от основните забележителности. Много е чисто и персонала любезен.

# 461
Здравейте! Благодаря на всички за многото полезна информация, която споделяте. Планирам да посетя града сама, без агенция, на самоорганизирано пътуване. Бихте ли ми препоръчали хостел в стария град, някъде близо до забележителностите или гарата Сиркеджи. Безопасно ли е в града?Смятам да разглеждам основно забележителностите. Ако някой е пътувал с влака до Истанбул от София или от Русе би ли споделил как е?
В града е безопасно и за сама жена, стига да се проявява съответната бдителност, каквато е нужна навсякъде. Аз съм била с приятелки, но съм се движила понякога и сама, защото просто са им свършвали силите от пешеходстване.
Хостел не мога да препоръчам, четете отзиви в букинг, при оценка над 8, няма да е толкова зле.
Влакът за Русе през зимното разписание (до 31 май) е накъсан на малки отсечки в Бг и ще ви се наложи да чакате на някои междинни спирки за следващата връзка. Преди през летния сезон пускаха директни вагони от Димитровград, за тази година не знам.
За самото пътуване с влак тук е писано много (вкл. и аз), пуснете търсачка в последните 2-3 теми. Успех и смело напред!

# 462
Ние миналото лято бяхме в този хотел,който се оказа хостел.То пише,но кой да види.Като локация е на супер място,всичко е близо.На рецепцията говорят и руски.На нас не ни хареса хостела,но беше много чисто в стаята.
https://www.booking.com/hotel/tr/yeni.bg.html?aid=932865&lab … s_wl=1&srhp=1
Yeni hotel e.

# 463
  • София
От години пътувам за Истанбул сама (и тази година няма да направи изключение) и, въпреки че имам много познати там, отсядам все по хотели, защото ми е много по-удобно. Никакво притеснение не е, но, разбира се, като навсякъде, трябва да бъдеш внимателна. И е препоръчително да се избягват някои места в града, не специално заради някаква конкретна опасност, но, за да ти е по-спокойно на теб самата.

По принцип не съм фен на хостелите, но този е, може би, един от най-известните в Истанбул и е на удобно място:
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g293974-d1449861-Review … use-Istanbul.html

# 464
  • Варна
Имаше въпроси за пълнените картофи , на Истиклял ядохме в ресторант PATATO , имаше и надпис  kompir , порцията е 20 лири , пълнежа е по избор и е точно срещу един от КОТОНите.Има и поне още един такъв ресторант .Има и всякакви H i M , Уайкики , Зара , Сефора , Манго и всякакви други магазини от веригите за който питаше за магазини.Най - лесния начин за достъп е с Т1 до Каръкьой и сетне с подземната железница по ТУНЕЛа .Другото е пак с Т1 до Кабаташ и до Таксим с фуникуляра , а третия начин си е от района на Лалели и Аксарай директно до Таксим с метрото от спирките Aksaray Metro İst. , İskenderpaşa Mahallesi или спирка Vezneciler което е в района на спирка Laleli - Üniversite на Т1.

Има питане за едно кафене край едно езерце с патки , синьо - лилави  възглавници по земята и едни ниски софри, саралии , синии  , паралии ,  абе ниски масички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт