Истанбул [тема 48]

• 59 337
  • 737
  •   1
Отговори
# 555

И още един въпрос: има ли начин да се стигне от едната страна на Златния рог /например от Св. Стефан/ до Рахми коч.
Благодаря!

Можете да ползвате корабче,което се движи по Златния рог.Хванете го от пристанище Каракьой .

Дали с корабче се стига до Миниатюрк? Не помня да е коментирана такава възможност, но може и да греша. Последната спирка на корабчетата от Каракьой е Еюп, под Пиер Лоти, освен ако не става въпрос за друга линия.

Ами въпроса е от Св.Стефан до музея Рахми Коч  Wink

Извинявам се, моя грешка!  Relaxed Отговорът ми беше за Ket_G

# 556
  • Бургас / UK
Ами въпроса е от Св.Стефан до музея Рахми Коч  Wink

около Св. Стефан няма пристанище , брега е недостъпен , всичко е разкопано , строят линия на тролей по целия бряг на Златния рог .

Не пишете такива категорични отговори и заключения...Като знам всеки как чете през пост или два и  направо някой ще разбере ,че изобщо такава спирка няма ,а то си има ,а че в момента е разкопано и трудно за преминаване не значи ,че няма пристанище .

Дани, всичко е точно  Peace Аз, на нейния въпрос как от единия бряг да отиде до другия ,отговорих ,че може с корабчето.

# 557
  • гр. Варна
Всички ми казват да не тръгваме сами за Истанбул, невъзможно било да се оправим в тоя мегаполис. Май съм на път да се откажа Sad

# 558
Никога не съм ходила организирано. Ако четеш повечко тук, ще се справите.
Повечето места дори  ги намирах първо сама обикаляйки, а после гид на мъжа ми го играя.
Не се отказвайте.

# 559
Всички ми казват да не тръгваме сами за Истанбул, невъзможно било да се оправим в тоя мегаполис. Май съм на път да се откажа Sad
Защо вярвате на чуждите страхове? Аз за първи път отидох уверено, с план, че и приятелки неориентирани водех. Те ми се довериха. Досега три пъти съм била, не ми се е случвало да се изгубя или да загубя ориентация. Но това не попречи на хората да ни коментират, че сме луди и ще се изгубим (приятелите на приятелките ми по снимките във ФБ). После вече водех и мм, и други.

# 560
  • Пловдив
Много благодаря на всички за отговорите.
Сега остава да намеря начин как да стигнем до Миниатюрк щом до там няма корабче.

Не е толкова трудно. Ходила съм веднъж преди 4 год. с ТА. Още на втория час оставихме групата и за два дни успяхме да разгледаме толкова много забележителности, при това без особена предварителна подготовка. Сега понеже ще ходим с децата гледам да се подготвя.

# 561
  • гр. Варна
Ами..... Пускаме GPS и смело напред😊Ако се изгубим ще ни намери все някой😊😊😊

# 562
Търся препоръка за хотел близо до новото летище в оживен район с ресторантчета и магазинчета и до 150 лв на вечер.

# 563
  • София
Защо вярвате на чуждите страхове? Аз за първи път отидох уверено, с план, че и приятелки неориентирани водех. Те ми се довериха. Досега три пъти съм била, не ми се е случвало да се изгубя или да загубя ориентация. Но това не попречи на хората да ни коментират, че сме луди и ще се изгубим (приятелите на приятелките ми по снимките във ФБ). После вече водех и мм, и други.
Забрави да добавиш, че там "отвличат" жени от улицата.  Wink

Много благодаря на всички за отговорите.
Сега остава да намеря начин как да стигнем до Миниатюрк щом до там няма корабче.
Нали една от целите е музеят на Рахми Коч? Покрай музея минават автобуси, които спират пред Миниатюрк.

Ето информация от сайта им - https://www.miniaturk.com.tr/en/contact  Само не знам защо накрая намесват трамвая, но автобусите от Еминьоню и Таксим са тези.

п.п. Като се замислих, може би с ТВ1 нямат предвид трамвай, я някакъв техен транспорт.  newsm78  Дори си спомням, че сме виждали спирка в самия паркинг.

Последна редакция: вт, 23 апр 2019, 12:01 от Тaня67

# 564
Не се отказвайте, разгледайте горе долу къде искате да отидете и с помоща на Google maps вижте от къде до къде с какъв транспорт ще се придвижвате и няма да имате проблеми, ние миналата година също бяхме за първи път и имаше съмнения че ще се омотаем, само веднъж успяхме качихме се на корабче и отидохме до азиатската част Grinning където се прехвърлихме на друго и се върнахме обратно, но пък се получи хубава разходка из Босфора.

# 565
Търся препоръка за хотел близо до новото летище в оживен район с ресторантчета и магазинчета и до 150 лв на вечер.

Това е невъжможно, вижте на карта де е новото летище Simple Smile

# 566
Новото летище е на 34 км. от Истанбул. Все още транспортът е неорганизиран и придвижването до града трудно. Ако имате идея да оставяте кола на паркинга на летището не го правете, все още и той е неорганизиран. Просто бързаха да пуснат новото летище (заради един чичко Simple Smile). Вярно е, че трафикът на влизане в Истанбул е доста разтоварен. Старото летище чиито паркинг ползвах е окончателно затворено.

# 567
Хаха, верно е невъзможно Simple Smile Запазих хотел в района на Фатих. Ще посрещаме човек на летището вечерта и ще преспим в Истанбул, мислех да не се отдалечаваме толкова от маршрута, но няма как.

# 568
  • Варна и...духом на Босфора
Хаха, верно е невъзможно Simple Smile Запазих хотел в района на Фатих. Ще посрещаме човек на летището вечерта и ще преспим в Истанбул, мислех да не се отдалечаваме толкова от маршрута, но няма как.
Някой фен на "Челси"Stuck Out Tongue Winking Eye

# 569
Някой фен на "Челси"Stuck Out Tongue Winking Eye
Satisfied те не останаха такива Simple Smile))

Обаче сега мисля, че този район ще ни е твърде отдалечен. Може ли да дадете идея за район, който хем да е оживен, хем да не слизаме чак до долу до Топкапъ. Харесах и един в Каясехир, но като погледнах с гугъл мапс, то няма нищо около него.

Общи условия

Активация на акаунт