Истанбул [тема 48]

• 59 304
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
# 616
  • София
Мимето, онлайн ли поръчваш от този сайт или на място? Качествени ли са, че много евтини ми се виждат?

За съжаление онлайн не съм пазарувала, наблюдавам какви неща има и понеже около мен често някой ходи до Истанбул си поръчвам, за обувките не мога да гарантирам, но чантите са хем евтини, хем с хубаво качество, имам от доста време и не са мръднали.

# 617
Момичета благодаря, за препоръчания ресторант , много вкусно, чисто и приятелско отношение . платихме 95 лири за обилен обяд с основно и десерт, бонус чай, разядка и хляб, айряна е с пяна ! Мястото е спокойно и леснодостъпно- на 200 метра от линията на трамвая! Препоръчвам!

Ортаклар?

За колко човечета? Май, обаче, алкохолец няма. Ще ползваме ресторанта за обяд, ако е така.

# 618
  • Пловдив
Здравейте отново, днес пристигнахме в Истанбул. Решила съм да взема комбинирани онлайн билети за три неща. Въпросът ми е колко време преди посещението трябва да са купени? В сайта ми дава опция да ми ги изпрати в пдф, но нямам представа къде мога да ги разпечатам. Някакви идеи?

# 619
  • София
За колко човечета? Май, обаче, алкохолец няма. Ще ползваме ресторанта за обяд, ако е така.

Не, няма алкохол. В повечето заведения няма алкохол. Ако толкова държите да има, да знаеш, че ценовата категория ще изхвърчи здраво нагоре. Свързано е с разрешителното за алкохол.

# 620
  • Варна
супата е 10 лири , бирата или малко турско узо - 20

# 621
Здравейте, група,
Предстои ни почивка в Сиде и тъй като имаме два дни свободни решихме на отиване да се разходим из Истанбул.
Ще бъдем с кола. Хотела, който резервирах е по препоръка на съфорумка и се намира до малката Света София.
Основно ще обикаляме пеша и там в района, ако успеем да стигнем през единият ден до Тексим и Галата ок, ако не здраве.
Пирането ми е по-скоро дали някой е минавал през тунел Авразия за Азиатската част.
Преди да решим да останем в Истанбул маршрута беше вторият мост, а сега гледам, че сме изкючително близко до тунела и обмислям този вариант.
Хотела е Султанахмет Делукс.

# 622
Здравейте, група,
Предстои ни почивка в Сиде и тъй като имаме два дни свободни решихме на отиване да се разходим из Истанбул.
Ще бъдем с кола. Хотела, който резервирах е по препоръка на съфорумка и се намира до малката Света София.
Основно ще обикаляме пеша и там в района, ако успеем да стигнем през единият ден до Тексим и Галата ок, ако не здраве.
Пирането ми е по-скоро дали някой е минавал през тунел Авразия за Азиатската част.
Преди да решим да останем в Истанбул маршрута беше вторият мост, а сега гледам, че сме изкючително близко до тунела и обмислям този вариант.

тунел - 35-40 тл една посока
2.мост - 10 тл две посоки..
и от двете не минават с HGS

# 623
Здравейте, група,

Халим, какво означава не минават с HGS. Не мога да ползвам стикер, аплащам в брой ли?
Разбирам, че е доста по-скъпо, но как да се оправя с трафика има ли лесен достъп от хотела до втория мост?

# 624
Здравейте, група,

Халим, какво означава не минават с HGS. Не мога да ползвам стикер, аплащам в брой ли?
Разбирам, че е доста по-скъпо, но как да се оправя с трафика има ли лесен достъп от хотела до втория мост?

hgs Е стикера
зна4и на брой не се плаща..
трябва стикер да имате

няма да е тpудно да минете от моста
не се претеснявайте толкова
просто има пик вреmе на задрастване
то не е гранция след като минете тунела от др. край 4е няма да има задръстване

просто се кефете на това в града

така се усеща Стамбулл

Simple Smile

# 625
  • София
Момичета, имам нужда от спешна помощ. Утре лртим за Истанбул, но нямаме никаква организация. ММ е по работа, а аз се наместих. 🤣 Но тъй като разбахме, че ще ходим преди 2-3 дни, нищо не сме предвидили. Ще сме в този хотел https://doubletree3.hilton.com/en/hotels/turkey/doubletree-by-hi … ep56ISTTODI7EN8i1

Може ли малко съдействие, как дс стигнем от новото летище до хотела и какво може да се види наблизо и пеша, тъй като поне два дни аз ще се шлая сама.

# 626
  • Варна

Халим пиши как е и с фери до Yenikapı Ferry Terminal  - съвсем до хотела им , че даже и до Еминьоню им е по удобно и на ниска цена - няма да обикалят чак до моста

# 627

Халим пиши как е и с фери до Yenikapı Ferry Terminal  - съвсем до хотела им , че даже и до Еминьоню им е по удобно и на ниска цена - няма да обикалят чак до моста

Добре, аз ли нещо не разбирам.
Какъв е проблема с този тунел Евразия?
Задръстване, такси.
И двете ги има, ако пресека половината град , за да стигна до вторият мост.
Изобщо някой минавал ли е през тунела?

Халим, ако е само цената като аргумент. Предпочитам да дам по-висока цена, но да не въртя два часа в центъра на град, който не познавам и ще посетя за пръв път.
Ако има и други варианти, моля спиделете.
П. С. Ще излизаме на 21.05 към 22.00 от града, ако това е някакъв ориентир.

# 628
Здравейте от Истанбул !
Отседнали сме близо до Таксим, до Английското посолство
Моля за препоръки къде можем да хапваме за обяд и за вечеря, място спокойно и чисто, с хубава и не скъпа храна, подходящо за семейство с малки деца
Много благодаря предварително

# 629
  • София

П. С. Ще излизаме на 21.05 към 22.00 от града, ако това е някакъв ориентир.

Не мисля, че в 22 часа ще има някакви задръствания, където и да е. Не съм минавала през тунела. Има още един вариант - ферибот Сиркеджи - Харем (13 лири на кола с Истанбул карт), но работи до 22 часа. За Йеникапъ не знам. Там са големите фериботи (ползвали сме този до Бандърма). Не съм сигурна, че има такива, които са само в града.

Аз бих минала по моста. Представям си каква красива гледка ще има! И от ферибота ще е хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт