Любители на кучета - 90

• 25 844
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • София
В къща с локално парно сме, ама за радиатора не мога да го вържа, ще го изскубне, много е силен. Освен с терасата ще действам. Чудя се дали пък хормоните нещо не го побъркват, да се прави на мъж, нали стана на една година и съответно дали кастрацията ще помогне.

Терасата не е висока, а и има парапет, но дори да скочи, няма да се пребие.

# 106
  • Bарна, морето, сините вълни
Ние имаме две тераси, като и двете са затворени. Когато изкарвах Ерос на терасите, винаги затварях прозорците. Мислех, че ще скочи. Grinning
Когато съм му много ядосана го наказвам в банята. Обаче мъжа ми накаже ли го, скара ли му се, веднага става на мама момчето. Какво е направил? Какво толкова, голяма работа... Хахаха

# 107
Аз залагам, че го тресе пубертет, но това не е оправдание да му позволяваш. Терасата докато кротне, ама всеки път и да си знае.

Пипчи, не, ще изпие цяла бутилка Пропалин(стига за 3 месеца) и след това ще опитаме да го спрем, но вече не се изпуска.. дори и цял живот да го пие, майната му, поне не се стресира.

# 108
  • София
Честит рожден ден на Бети!
За ръмжащия кучо - строго "НЕ!" и команда "Долу/Слез". И после игнор около 5-10 минути, докато се кротне. Никой не го лигави през това време, никой никакво внимание. Ако опита да се бута по вас - пак строго "Не" и така.

# 109
Сега, като ви чета, да, ако се дърпа кучето, може и да направи беля с радиатора. Рекс тогава сядаше на дупе, около годинка и той е бил, може и малко под годинката, не помня точно. Та посядваше за малко, ставаше, ходеше напред-назад, пак седне, но не се е дърпал силно, само скимуцаше. Сещам се колко ми беше жал за него, като му слушах жалното скимуцане, но си казвах трай, иначе ще му усещаш дълго острите зъбки. Аз подвивах завивката под мен, той пак намираше начин да пъхне муцунка някъде и да ме понахапурка. Като го гледам сега как спокойно си спи на неговото дюшече, по никакви легла и дивани отдавна не се качва, но в началото го правеше. Спасяваше ме един фотьойл от предишната гарнитура, бях го прежалила и определила за него, та, като му се скарвахме, там се качваше, свиваше се на кравайче и дори заспиваше. Вече го няма, изхвърлихме го, но и опит не е правил да се катери по следващите, които купихме. 

# 110
  • София
Честита рожденничка Бети. Да се къпе и да ви радва още дъълги години.

За свалянето от легло, кучето с нашииник или нагръдник и къс повод на него закачен. Като се скараш и ще го сваляш, дръпваш го с повода и така няма да се налага да се пазиш и да се борите.
Най-добре каишка, всъщност.

# 111
  • София
Благодаря за съветите, момичета! Simple Smile Ще трябва да го държа известно време и вкъщи с каишка явно, иначе я слагаме само за разходките. Но наистина ще е по-лесно, че снощи голяма борба падна.

# 112
  • В светлината на слънцето
Честит рожден ден на Бети и от нас с Робин!  Flowers Cherry Blossom

# 113
Честит рожден ден на Бети! Нека е жива и здрава дълги годиниии!
Biriana33 кастрацията няма да помогне в твоята ситуация. Тя не променя характера на кучето и не го превъзпитава. С кастрацията се намалява драстично агресията спрямо други мъжки покрай разгонени женски кучета, а и вече няма да задушва и скача по разгонените дами. Трябва си твърда ръка (не бой) и постоянство за да разбере къде му е мястото в семейството и ме на членовете не се ръмжи. Аз опит нямам, защото Макс никога не си е позволявал да ръмжи никой у дома, но мисля ме препоръката на Лабрекс е добра, както и затварянето на терасата докато се успокои. Но има редица неща, които също трябва да приложиш за да постигнеш успех. Кучето да се храни след вас, да не получава от вашето ядене, докато вие се храните. Когато излизате, първо човека излиза, а след него кучето. При тесни пространства отново човека минава пръв. Това са все дребни неща, които показват на кучето кой командва и води парада.
esstela те кучетата не са самоубийци. Аз съм на 7-и я етаж, но Макс не припарва до парапета. Гледа през отворите, ама опъвайки врат напред, ни дупето си го тегли на вътре. 😂 Даже в другата половина на терасата не ходи, защото там само простираме, а в тази към хола имаме масичка и столчета и лятото често пием кафе или вино там. Та в онази половина дето се простира е супер страшно и не припарва, а ако види някоя негова играчка там само прилайва да му я донесем. Даже като го викам едвам идвам залепен до стената и готов всеки момент да побегне вътре в апартамента.
pip4i ще стискам палци да мине кастрацията леко и неусетно. 🤗 Вивата вече си е същата стара щура глава. Още на следващия ден беше готова за подвизи.

Момичета, каква беше сместа за външни паразити, която се правеше с водка? Мисля да давам Нексгард спектра на Макс, но искам с нещо да го пръскам преди разходки в гората, където е пълно с кърлежи, а Нексгард не е репелент.

# 114
  • sf
Даващите Нексгард спектра, давате ли и нещо друго?

# 115
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!

Нексгард Спектра трябва да се допълва с нещо против тении.

(Моята схема е да давам обикновения Нексгард + хапче за вътрешни паразити + течен Ивермектин)

При всички положения трябва да се работи, когато кучето ръмжи на човека си. Не трябва да се допуска това. И в повечето случаи наистина проблемът е по-комплексен, по-всеобхватен, отколкото само ръмженето в конкретен момент. Командите "не там", "не така" и т.н. трябва да са работещи команди.

# 116
Това да ми ръмжи куче и да се опитва да ме доминира няма как да стане. Със строг тон му се казва НЕ, но категорично, без молби без увещания. Слизай долу и пълен игнор. Кучето трябва да си знае мястото. Първо е човекът, после са всички останали и накрая е кучето.
Има време за глезотий, има време и за послушание.
И не се плашете, кучето няма да скочи от 5-ия етаж.

# 117
Момичета, в какви отношения са вашите кучовци с водата? Ушатият не иска да излиза при дъжд. Когато вали продължително време се налага на ръце да го нося до един тунел, където не вали, че да се изпишка. Иначе стиска и трепери, но не излиза. Сещате се и къпането как минава..

Честит рожден ден на Бети! Нека ви радва още дълги години!

# 118
  • София
Да, това да върви след нас и да не яде от масата го правим. Ще действаме упорито, просто няма как, трябва да си разбере мястото и да го докараме до етап да разбира само от команда, не да се налага да го дърпаме и затваряме.

Пубертет с пубертет! Simple Smile

За кастрацията съм решила следващия или по-следващия месец да го заведем, няма смисъл да полудява след разгонени женски, нито пък следва да се размножава.

Относно мокренето - изобщо не му пука дали вали или не. Само когато видя да вали сняг за първи път много се впечатли и го лаеше.

# 119
Епона аз пред чуденка каква схема да приложа тази година. Миналата бях на капки Адвантикс спот он и милпразон и отделно Дронтал/Цестал. От капките бях много доволна, защото дори лазещи кърлежи не съм намирала по него. Но тъй като все по-често Макс влиза във вода, а скоро като дойде жегата всяка вечер сме на Дунава и се ослушвам и за други алтернативи. Скоро изтича месец от капките, които сложих и мисля да направя един тест и да започвам по някаква схема, но оше не знам по каква. 🙄
Boriana като стопанин на кастрирано куче, мога да кажа че е най-доброто решение, което съм взела до сега за него. Бягал ми е два пъти след разгонени и е пресичал натоварен булевард в час-пик. Докато тичах след него сърцето ми спираше, за щастие жив и здрав ми е. Сега в това отношение разходките ни са изключително спокойни и знам, че ушите чуват във всеки един момент без значение каква миризма е доловила големия му нос.

Общи условия

Активация на акаунт