Любители на кучета - 90

• 25 447
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Честит рожден ден на Бети! Все така здрава и игрива!

Само се чудя след това блатене как се чистите Smiley То май задължително баня трябва.

Аз пък имам проблем с Оскар. Започнал е да се качва на леглото на дъщеря ми и да ръмжи, като тръгнеш да го сваляш. Ясно, че доминацията куца, обаче не ми е ясно каква точно команда да използваме и как да процедираме. Дали да го сваля насила или да пробвам с повикване, в чудо се видях снощи. Цяла сутрин чета литература, ама ще съм благодарна за съветите ви.

# 91
  • София
О задълително цялостно къпане след това блатене.

Боряна ,в никакъв случай не позволявай на мъника да ти ръмжи,като се качи на леглото сваляш и пращаш на неговото си място и го игнорираш,явно се е помислил за алфата,трябва да му покажете йерархията.Няма да отсттъпвате пред миловидни погледи и постепенно ще се научи да се качва на дивани,легла и т.н само след позволение.

# 92
  • София
Изръмжи ли директно ще бъде натирена. Въобще не ѝ позволявам, нито да ме ръмжи, нито да ме хапе, нито нищо, с което да се чувства доминантна. Просто си я уча, че аз командвам и толкова. При такава ситуация просто със строг тон и казвам да слиза долу, ако трябва и подвиквам. Нашата хубосница съм ви казвала, че се мисли за по-голяма от Дребния и редовно като засека агресия към него я строявам, защото той всичко приема за игра.

Честит рожден ден на Бети! Дълги години да ви радва!

Имам чувство, че пропуснах рожденик! Зло да го забрави и още 100 по толкова да изкара с любимите хора!

# 93
Честит рожден ден на Бети, да е жива,здрава и щура!И нека си е непослушно момичето, като му харесва така! Simple Smile bouquet

Boriana33, Рекс ми правеше подобни ръмжанки, че и се навираше под завивката да ме хапе, разказвала съм го. Аз се справих така: ставам, награбвам го и с повода го закачам за радиатора. Лягам си. Стои, почва да мрънкоти нещо, аз никаква реакция.По някое време ставам, отвръзвам го, той скача на леглото, тогава спеше до мен, и пак започва гадинката да хапе.Пак връзване за радиатора, сигурно по 4-5 пъти съм го правила на вечер. Стана така, че като го отвържа и легна, той не смее да се качи на леглото, а ходи покрай него и процвилва. Казвам му:"Хайде горе", скача, ляга и спим. Сигурно около седмица продължи това, ядосваше ме вечер, щото ми се спи, пък и ходех с надрани ръце, той си е големичък и докато го награбя да го сваля, ме е изпонадрал със зъбки. Та си бях приготвила една жилетка, нахлузвам я и тогава го свалях. Абе, сега ми е смешно, ама тогава хич не беше, че бях и решила, че е агресивен. Тая до безкрайност добра и търпелива душица я обвиних в агресия, никога не е проявявал такава. Но тогава явно беше решил, че леглото е негово и аз съм тая, дето трябва да се изнесе от него! Ма не стана! JoyИ от тогава досега все ме поглежда, като трябва нещо да прави, кимвам му и той отива - за хранене, тичане по поляна, качване на фотьойла, имаше си негов, да мине пред мен, да стане, абе за много неща, без думи се разбираме с момчето, само с кимване на глава! Но факт, че ми търси одобрението или пък разрешението. И все по мен си ходи. Най ме кефеше, като отказваше да излезе с ММ на разходка, тръгне с него и от асансьора се върне, докато не се появя, не ще да влезе. Това като беше малък, сега се разхождат понякога двамата, но е рядко, 99% от разходките са с мен. Моето момче си е той, обичам си го! Heart Eyes Peace

# 94
  • Варна
Зло да го забрави и още 100 по толкова да изкара с любимите хора.

Много ми хареса това пожелание.
Да е здрава и щурава все така Бети лудетината.
Днес направихме мокра разходка и по закона на Мърфи що да нямаме вода до полунощ, добре, че са мокрите кърпи.

# 95
  • София
Лошото при нас е, че той хич не е мъник:smile: ами си е бая едър вече и ако не се подчини на команда, трябва да приложа сериозна сила, за да го смъкна и точно това се чудя дали е правилно. Знам, че не трябва да му позволявам и търся точните методи.

О, Лабрекс, благодаря! Писали сме едновременно и сега видях. Точно това търся - конкретен похват. Ще пробвам да го връзвам и аз, просто снощи ми мина през ума, че може да е агресивен и лош, а е толкова миличък и толкова го обичаме, но трябва да коригираме това поведение.

# 96
Аз не знам колко правилно е това с връзването, от зор го правех, просто това ми е дошло в главата тогава, но имаше ефект при Рексунко, разбра кой командва. Е, не стана от един път!

# 97
Боряна, не отговаря ли на "Не, слез"? Аз ако се опитам да я избутам от леглото се обръща на игра, ако без да я бутам, а само строго и кажа(1-2 пъти) да слиза - слуша.

# 98
Честит рожден ден, Бети! Да си жива и здрава и много да радваш мама! 🐕

# 99
Честит рожден ден на Бети! Да е все такава игрива, но и да слуша, когато трябва.

Аз записах час за кастрация в понеделник. Моля ви, стискайте палци всичко да е наред! Като наближи, пак ще напомня.

Роузи също слиза като ѝ кажем, но тя не се опитва да доминира, не ръмжи, не хапе, а само пречи и досажда.

Хибискус, как е Тара? Има ли подобрение? Спряхте ли хапчетата?

Естела, и при нас в офиса няма вода, ужас значиии.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 11:59 от pip4i

# 100
  • София
Изобщо не ме отрази като го изкомандвах да слезе, напротив, озъби се. Накрая го свалих долу за врата и го задържах така, но нямаше голям ефект. После го изкарах на терасата и го затворих там за десетина минути, след това вече се беше кротнал.

# 101
  • Варна
Изобщо не ме отрази като го изкомандвах да слезе, напротив, озъби се. Накрая го свалих долу за врата и го задържах така, но нямаше голям ефект. После го изкарах на терасата и го затворих там за десетина минути, след това вече се беше кротнал.

Бъди упорита и не му пускай аванта, аз даже бих го шляпнала, ако от дума не разбира.

Пипчи, да живеят мокрите кърпи. Smile
Ще стискаме палци и лапички.

# 102
Боряна, нямам опит с животните и съответното самочувствие, че съм права, но мисля, че и аз бих постъпила като теб.

# 103
Аз все още не запомням кое куче на кой е...но паметта ми е избирателна, та... По въпроса с връзването, ако кучето е голямо, помисли преди да го вържеш за радиатора, да не го изкърти...ако е в апартамент с централно отопление, може да стане голям проблем. Давай терасата щом е имало ефект. И когато започне да не се зъби на теб, под ваш зорък поглед да се упражнява и с децата.

# 104
  • Варна
Аз Бизу на терасата не го пускам, ами ако скочи ? На петия етаж сме, определено съм шубелийка голяма.

Общи условия

Активация на акаунт