Любители на кучета - 90

• 25 868
  • 756
  •   1
Отговори
# 195
Положението е "ич не ми дреме"

Оправяй леглото де, кой ти пречи?

Ахахаха Донсита и при нас така. Есента ги пусках да тичат в моя двор....още не иска трева да покара Sad

# 196
Ох, ох, бебуните са невероятни. Искам всички наведнъж да го гушкам и цункам. Пу-пу, красота 😘😘😘 прати едничко насам, Коте. Много ще го обичам, обещавам 🙏🏻💖💙

# 197
  • Bарна, морето, сините вълни
Предлагаме извършене на всякакви ремонтни услуги. Пробиване на дупки. Смяна на брави. Както и шлайфане на различни мебели и други неща.
Правя показно колко здрави уреди използваме за обработка.

# 198
  • о`майна лунна нощ е
ХлъЦ!

А към Котката имам забележка - не е редно да показваш бишкотите рано рано сутрин. Те са комплект с чаша бейлис, а никак не върви да пия такъв сега. На работа съм, с колата съм ... Не става.

# 199
  • под тепетата
Аааа, на мен с виенското кафе ми дойдоха екстра Laughing Туиг, не се стискай, почерпи с един Швепс!
Despicable, ще се възползвам от офертата! Има още работа на вилата, както и чисто нов инструмент от  Mr. Green

# 200
  • о`майна лунна нощ е
Аааа, на мен с виенското кафе ми дойдоха екстра Laughing Туиг, не се стискай, почерпи с един Швепс!

Имаш два 😂

# 201
Страхотни муцуни сте показали, както винаги! 😍
С тия мои бездомници само се вкарвам в притеснения. Миналата седмица прибраха една женска от работното ми място в кучкарник. Намерихме частен приют, които обещаха че ще я извадят от там и ще я вземат под тяхна опека. Сега разбрах, че другата седмица пак са ги извикали да дойдат и за другите кучета, които тогава ги нямаше. Единия е моя любим Макарон, който сега се чудя как да спася и къде да го закарам. Той е свикнал с територията си тук и е ужасно страхлив. Само на мен ми дава да му правя всичко. Ако го вкарат в скапания румънски приют ще си умре там. А лошото е, че не знам бъкел румънски и си нямам на идея как стоят нещата за да го измъкна от приюта. Обмислям да го прибера долу в базата ни в една неизползваема сграда, където има стаи и врати и да ходя всеки ден да го извеждам, защото оставя ли го на вън ще тръгне да си търси дома. Аз преди го бях прибирала за да се възстанови след едно удряне от кола тук и щом се почувства наред тръгна из пътищата и два дена обикалях да го търся. Много ми е тъпо и гадно, че нямам никакъв вариант за него, но трябва да измисля нещо до утре през нощта или до понеделник, когато пак съм на работа и ще мога да следя ако дойдат да го бутна в колата или в кабинката ни и да го заключа и да не им го дам. Яд ме е на мен си, че не мога да го зарежа ей тъй и каквото има да става. Започнах да завиждам на хората, които бездушно ги подминават и нищо не им трепва, мамка му. 😡 Че и кучето нищо на никой не прави, радва ми се на мен, давам му да хапне, от хората го е страх и бяга и предимно лежи на една зеленя полянка и спи, докато стои тук.
Оплаках ви се, ама не ми олекна хич. 🤪 Продължавам да умувам, пък дано ме осени някоя добра идея.

# 202
  • София
Сиви, ще мисля и аз нещо...
Явно някой им е подал сигнал, ама защо, защо?! Ей, много мразя хора, дето всичко живо им пречи... Ми и на мен ми пречат такива, ама не съм тръгнала да подавам сигнали (или да ги избивам)...
Няма ли да стане Макарон да отиде и той в този частен приют? Макар че при толкова страхливо куче...

# 203
  • о`майна лунна нощ е
Действай по този план. Не виждам друг вариант за сега при положение, че няма кой да го приюти за постоянно. Успех!

# 204
Коте, сигнал няма. Просто мястото се стопанисва от румънско-българско дружество. Граничен пункт е. И румънския шеф и българския шеф не понасят животни. Според мен и себе си не понасят, ама трябва да си се търпят. На тях кучетата им вадят очите, а останалата неразбория махането на тия 1-2 кучета няма да им я разреши.
За Макарон и частния приют не е опция, защото жената е събрала ужасно много кучета, а тоя е такова шубе, че няма да се вмести. Опцията му е за сега на базата ни затворен и извеждане, докато свикне с мястото. После там нека си обикаля в полетата колкото иска на свобода, но да знае къде ще има ядене и вода. Той би свикнал да живее в дом, но трябва някой който има време да го спечели с търпение, а той е страшно добро куче. Очите му промивам, раните му промивам, на ръце съм го носила като го удари кола и в нито един момент не е понечил да ми ръмжи или хапе. А и е старичък вече, има едно 7-8 години.
Помрънках ви, ама се убеждавам, че базата е неговото спасение и доста време от моя страна за да свикне там и да не тръгне да търси къде е моста и как да мине по него за да си се прибере в неговото си вкъщи.

# 205
  • Bарна, морето, сините вълни
Не си безразлична, защото имаш сърце и душа, в днешно време малцина могат да се похвалят с това.
Дано проработи плана, който си измислила за Макарон. Или да се намери някой, който да е също толкова търпелив, колкото си готова да бъдеш ти. Успех!!!

# 206
Сиви, а докато е в базата вариант да му се потърси поне приемен дом?
Уф, ей такива дребни душици така мразя...

# 207
Такива хора предизвикват у мен едновременно съжаление и яд.
Сиви, ти си невероятна. Имам удовлствието да те познавам. От името на цялото човечество ти благодаря, за това което правиш Simple Smile

ПС
И аз днес пуснах сигнал в общината, че една улица до нас се руши, а е точно до река. Всеки път се притеснявам, че ще падна с колата в реката. Мина ми през ума да пусна сигнал и за неправилно паркирани коли, но ми дожаля за хората. То строителите и шефовете са за глоби. Като строят жилищни и бизнес сгради без предвидени парко места. И въпреки това, тротоарите са за хората! Макар, че това тук с огромно въображение може да се нарече "тротоар".

Ох, Миро изчезна. Няколко жени от квартала го търсихме два дни. Изпусна си и часа в четири лапи за операция, лошото е, че в това време, сигурно се е свил някъде на сухо. Но крачетата го болят Sad Дано се върне, щом се затопли.

# 208
  • София
Сиви, и аз предполагам, че в базата е най-ок за момента. Не обичам вързани хора, обаче може и за това да помислиш, ако няма да пречи навън. Като е хубаво и нежегаво времето и Рея я връзвам за час-два пред цеха, сложила съм и 15 метра стоманеновъже на 15 метра въздушен тролей и да щъка, ама да съм спокойна, че няма да изскочи и да я сгази нещо.
Тя си зяпа и си лае по далечните кучета, а аз си върша работата без да се притеснявам за нея.

Иначе е пусната и щъпурка до мен, обаче иманавика да се отплесва и като бързам и нямам време да я чакам да се назландиса, по-добре вързана.
Милион пъти съм и обяснявала, че ако изпълняваше по-бързо и без офлянкване командите, щеше все отвързана да си ходи, ама не вдява.

# 209

Това е Хари. Осинових го миналата година, май месец. Бил е намерен в безпомощно състояние в Люлин 5. Бил е около 2 години. Сега е горд собственик на 5 котки.

Общи условия

Активация на акаунт