Любители на кучета - 90

• 25 430
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
  • Bарна, морето, сините вълни
Ооо, Духче, много сте мили. Heart
NoMe, здравей. Аз още нямам една година в темата, вероятно преди това си писала. Представи ги тия сладури, за тези, които не ги познаваме.

# 31
  • София
Естела, аз не бих дърпала кучето си от друго, дори да е по-едро от него, ако не изглежда да иска да го респектира.
Но! аз винаги съм гледала удри кучета и съзнавам, че не е същото, като да гледаш мъника си в краката на огромно кане корсо. Просто моята е все в компанията на големи и доста добре съм се научила да разчитам стойки и пози и знам кога я гледат с лошо и кога просто се запознават.

Но, пак казвам, при дребните кучета е съвсем различно и като поведение, и като поза и като излъчване, затова е тредно да прехвърлиш опита си към едри.

Има в градинката два пекинеза, почти единствените симпатични от порадата, за мен поне. Единия е черен, а другия шоколадов, и двете момчета. Като видят Рея и се лепват да и се радват, никакъв страх нямат. Тя даже сепозаиграва с тях, общо взето внимава да не ги повреди,амаведнъж настъпи единия, че и се смота в краката. Той квикна, тя е притесни, ама му мина за секунди. Обаче и татко им, собственика, дето ги разхожда, все се засичам с мъж извеждач, е спокоен, не ги пази. Явно са свикнали и тримата,знам ли.

Но за вдигане на дребно куче съм съгласна, даже да не искат да го свалят от ръцете ти, ще са много мотивирани да проверят какво точно мърдащо нещо държиш.

# 32
  • София
Разкошни снимки, толкова се радвам, че съм част от темата Simple Smile

Дух, малко офтопик, но имаш същото благородно излъчване, което струи от постовете ти.

# 33
NoMe ❄️,хубавици са,котьо/котаранка и тя много сладка! Heart Eyes Втората красавица е с разноцветни оченца, нали? Heart Eyes Имах съученичка с две различни по цвят очи, интересна беше.  Peace
Дух, направо се разтекох по стола, от снимката и другите, съвсем размекнах и се разтопих! Simple Smile Само скролвам страницата надолу-нагоре! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes bouquet
Чарли и Макс направо не знам живи кучета ли са или пухкави играчки, прекрасни са! Heart Eyes bouquet

# 34
Ооо, Духче, много сте мили. Heart
NoMe, здравей. Аз още нямам една година в темата, вероятно преди това си писала. Представи ги тия сладури, за тези, които не ги познаваме.
Жълтата поставка за таблета се казва Мила. Осинових я от улицата декември 2014 година, беше на около 4 месеца.
Полухъскито с различните очи е Сара. Нея я осинових от автогарата в града ни през 2017 година. На възраст тогава 1 годинка и половина.

# 35
Усещам се, че попрекалих днес, но след много въртене 1-2 стр. се усетих малко тъпа, меко казано и не се сдържам да се изясня... Вие говорите за снимката на donsita , a аз мислех за IceIce  и много се разочаровах от уж огромното ми въображение...
Извинения!

# 36
  • sf
Няма нужда от извинения, важното е да е забавно 😁

# 37
  • София
Дух, това розово вече 3 години си го отглеждам, но признавам, че е голяма играчка.
Сори за оффтопик-а! Relaxed

# 38
Записвам се в новата тема. А Кари лежи до мен и пази бебето.

# 39
  • Варна
NoMe добре завърнала се в темата 🤗
esstela изключително неприятна случка. Наистина взимането на ръце на кучето е грешка, но при дребните породи често се практикува. Лошото е, че така дори другото куче да не е с намерение да нападне, щом вземеш твоя на ръце и го поставяш по-високо от него то другото ще иска да го докопа при всички случаи, дори и теб ще нарани докато успее да го свали от ръцете ти. И не разбрах дали кането е нападнало или просто е дошло при вас. Агресивно ли е било или просто при вида му си преценила превантивно да не позволяваш допир до Бизу.
Seerose такава беше идеята за нея. Надявам се да довършим скоро ремонта там, та и ние да можем да оставаме по-дълго там. Разбрах, че вече е яла бой от другите четирикраки, ама зет ми каза, че не може да отидеш да изядеш яденето на другите и твоята си купа да си я оставиш за накрая 😂😂😂 А първата нощ е спала гушната с майка си.

Сиви,страшен и агресивен, всъщност и двете са, ако някое куче се доближи до женското корсо, мъжкото скача, изкарах си акъла, а и оня дебил се държеше нагло. Големи кучета трябва да притежават умни хора, а не дебили, освен всичко ги пуска свободно и са без намордник, което не е ок, днес можеше да пострадаме и двамата с Бизу. Знам, че не трябва да го вдигам, инстиктивно беше.

# 40
Снимката под одеялото е от по-хладни дни(въпреки, че и сега се навира често да е завит), но пак изморен след дълга разходка. Ето снимка с повече от Брус.
Гледам, че коментирате вземането на ръце на кучета и понеже имам дребен и аз да кажа. По принцип той никога не е обичал да бъде носен. В много редки случаи ако се измори или много се уплаши иска да го взема. От малък се навираше да си играе със всякакви кучета, големи и малки, никога не съм го дърпала, макар че беше една шепа и са го търкаляли на топка в играта си. С времето обаче отношението му се промени към чуждите кучета. Започна да страни и да се страхува от едрите, рядко толерира и дребни. Бебетата му досаждат (както той досаждаше на другите като беше малък, ама е забравил). Женските кучета само са му интересни, но в повечето случаи те пък го игнорират и така. Когато се разминаваме с някое по-едро куче замръзва наострил ушите и го следи с поглед докато отмине, и много често започва да го лае когато вече е на безопасно разстояние. Joy В по-редки случаи се навира в краката ми и иска да го взема, но не го правя. Не съм знаела, че има такова правило, просто съм си мислела, че все едно му потвърждавам, че е в опасност, а това не е така. Тази зима един пуснат джак ръсел го захапа лошо за врата и се стреснах сериозно. Играеше си с една дребна мадама и изведнъж пристигна побойника и го подхвана. Поуплаших се и аз де, и той трепери известно време след това. Че тогава го грабнах на ръце и вкъщи за колата, и на ветеринар. Имаше кръв по козината на врата, която между другото се оказа, че не е от него, нямаше наранявания. Така и не разбрах от къде тази кръв..

# 41
  • Варна
Айс, на мен ми обясниха, че предавам страха си на Бизу и той инстинктивно ще иска да ме защити, и тогава вече става мазало. Боже, никога не съм се страхувала от кучета, никога не са ме нападали, нито улични, нито домашни, работила съм в магазин за храна, за животни, обаче днес, вярвайте ми много ме достраша за Бизу.

# 42
  • София
Естела, Бека ми ги прави такива бели. Вчера се затича към един огромен ротвайлер на 10месеца.... Казвам ти, сърцето ми прескочи 4 удара. Добре че бебето е колкото огромно, толкова и добро! Много е неприятно, съчувствам за случката!

Аз по принцип се страхувам от непознати кучета, но когато съм с Бека и ротвайлера не може да ме спре да я защитя! Честно казано докато ги гледах как тичат един към друг обмислях тактиките за спасение. Страшничко си е! Joy

# 43
  • Bарна, морето, сините вълни
О, аз също съм изпадала в такава ситуация. С Бенджи, май не съм ви го показвала. Едно от кученцата на нашите. Има размерите на джакче.
Много се обичаме с гъзльо. Като отида при него и все се гъзи.
Та веднъж го разхождах в село на полето, ама комшията си пуснал двете немски и те мъжки. Засилиха се бясно към него и той се снижи на земята, умрях от страх. Изкрещях с цяло гърло и комшията си извика кучетата и аз го вързах. Мислех, че ще го ухапят.
Оф, ще стане дълго, но искам да споделя.
Наскоро ви споделих, че нашите чакат едно кученце да стане на около 50 дни, за да го вземат. Жената, от която щяха да го взимат изхвърли другите кученца. :@
Мама занесе храна за майката. Жената казвала как дъщеря ѝ много не искала да дават кученцето... Стана време мама да го вземе и измислиха лъжа, че ги ограбили и кученцето било откраднато...Наистина по-глупава лъжа не можаха да измислят. И стоя и се ядосвам. Като толкова много са искали кученцето, защо изхвърлиха другите?! Защо дори не им дадоха възможност да сучат от майка си? Ако не ги бяха хвърлили, сега две от тях щяха да имат дом, щеше да се измисли нещичко и за останалите, но не! Много много ми е криво!
И двете кучета на нашите са такива. Порода любов. Взимани от някой, който е щял да ги натири на улицата.

# 44
Явно се е получило недоразумение, такъв момент или нещо друго. Благодаря на всички, които ми писаха.

Може би публикацията ми беше в неподходящ момент. В тази нашата тема (предишната) бях пуснала снимка с тортата и новата играчка подарък послучай рождения ден на негово космато лигочество. И никой не написа и едно честито. И ми стана супер, супер тъпо. Реших, че или е защото е осиновен безпороден и само по паспорт е роден на тази дата и не знаем реално коя е, или просто мен никой не ме харесва. Но явно нещата не са точно така и съм реагирала прекалено първосигнално.

Благодаря, че Линк беше избран за лице на сегашната тема.

Общи условия

Активация на акаунт