Любители на кучета - 90

• 25 442
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Честно да ти кажа, похъркват си, мъжките хъркат повече.
Май и килограмите играят роля в хъркането... Нашата е малко шишкава и е по - дребна и си хърка доста.

# 691
  • София
http://bg-schnauzer.com/index.php/kuchila
Давам линк с последните кучила, моята пикла е от ДиМ!

# 692
  • Пловдив
Благодаря на всички за мненията.
Ще помисля за Мопс, само че те хъркат ли нощем или това са само слухове?
И тази порода - цвергшнауцер - за пръв път я чувам.
Джуджанка, къде мога да я намеря?
Мопсът е чудесен избор по зададените от вас критерии😉Относно хъркането е индивидуално.Мопската ми хъркаше като дъскорезница.Мъжкият ми хърка само когато е легнал накриво.Често гледам за по няколко дни мопсчета и наблюденията ми са,че пухкавите представители на породата си похъркват повечко.Само да предупредя,че мопсчетата хвърлят козина целогодишно😑

# 693
Много са сладурски!

Веднага се включвам с една смешна снимка!

По въпроса с пишкането, моя при разходка извън нашия си двор не върши нищо. Дори децата са се притеснили какво ще прави като отидем при баба и дядо на Великден.... хахахаха
Като види че няма на къде...ще го следим да видим колко ще издържи.
ПП: ако може някой на лични да ми напише как се прави скрит текст....

# 694
  • Cobrs
Аз се надявам да надрасне стискането навън! Сигурно трябва и по-дългичко да ги разхождам. Анджи ни разглезе - много дисциплинирано и схватливо куче е и бързо се научи какво да прави и кога.

# 695
  • Bарна, морето, сините вълни
Коте, че ти си имаш дакел. Grinning
Аз не мога да дам идея за нелаещо куче, защото всички, които сме имали са били големи ДЖАФ-ковци. Joy
Днес изврънках мъжа ми да ни натовари в колата и да отидем малко на въздух. От четвъртък не бях излизала..

Това местенце ни е много любимо и както се вижда отзад, има къде да се къпе Ерос и той естествено не пропусна да натопи кълки.

# 696
Здравейте, за пръв път се включвам в темата. Никога не съм гледала куче и имам доста за наваксване. Най-накрая се съгласихме да вземем на децата бишон фризе:)) Но имам затруднения откъде да го закупя. В интернет чета обяви предимно за внос от Сърбия и Унгария. Не намирам някъде в България или не гледам на правилното място. Предпочитам да отидем на място и да го вземем, а не да ни пращат по куриер. Моля, за съвет къде да търся?

# 697
  • София
Потърсете лицензиран развъдник за породата. Покупки от зоомагазини и разни "внос от Сърбия и Унгария" са предимно т.нар. puppy mills. Можете да попитате и в сайта на БРФК (brfk.bg) къде има такива развъдници в България и ако няма, биха могли да ви насочат евентуално към развъдник в друга страна.
На първо четене в гугъл намерих развъдник във Варна. Свържете се с БРФК, за да ви потвърдят, че е легитимен.

# 698
Здравейте, за пръв път се включвам в темата. Никога не съм гледала куче и имам доста за наваксване. Най-накрая се съгласихме да вземем на децата бишон фризе:)) Но имам затруднения откъде да го закупя. В интернет чета обяви предимно за внос от Сърбия и Унгария. Не намирам някъде в България или не гледам на правилното място. Предпочитам да отидем на място и да го вземем, а не да ни пращат по куриер. Моля, за съвет къде да търся?

От развъдник? Само да вметна, че не съм купувала, попадала съм на снимки от там.
Да добавя от представянето им:
Скрит текст:
Първият Регистриран и легитимиран развъдник на породата Бишон Фризе в България.

Родителите са внесени от Русия и са с изключително стара и чиста кръв. Получили са необходимите отличия и оценки по изискванията на FCI.
В нашата развъдна програма, главна цел е създаването на здрави, красиви, отговарящи и доближаващи се максимално до стандарта на породата Бишон Фризе. Всички кученца отиват в новите си семейства обезпаразитени, с европейски паспорт, всички ваксини за възрастта, родословие, микрочип, договор определящ класа на кученцето и минимална възраст от 10 седмици!

# 699
Да, видях този развъдник, но цената е 1600 лева за кученце. На други места в интернет цената е 600 лева, но внос. Искам домашен любимец, няма да ходим по състезания:))

# 700
Според мен, ако на някого не му се дават пари за кученце от развъдник, по-добре да осинови и да вложи спестените 600 лв в нещо по-добро. Не бих спонсорирала black market с, в повечето случаи, кофти (меко казано) за кученцата  условия и хем да пълня гушите на такива "развъдчици", неспазващи елементарни етични норми, хем да треперя дали кученцето ми няма да се окаже със здравословен проблем, по който да хвръкнат уж спестените от лицензиран развъдник пари.

# 701
  • Варна
Е@@@и цената. Въх. Ще му трябва каско. 😂
Извинете, не се стърпях.

# 702
  • Cobrs
В интерес на истината, ние с ММ сме от онези камикадзета, които решиха, че искат кучето им да си има потомство. И нашата бишонка е “внос” и я взехме от зоомагазин за 750 лева. Когато се родиха кученцата, се оказа, че са 6 броя, а не 3, както се очакваше. Затова се наложи да продадем три кученца, за които не бяхме предвидили стопани. Кученцето заплодихме с кавалер от същата порода, в целия процес участваше ветеринар, а разходите ни са колкото приходите, точно защото искахме да сме сигурни, че всичко ще мине по план. Ако ще имате кученце, пригответе се за непредвидени разходи всякакви. Ако решите да си вземете кученце от зоомагазин, най-вероятно няма да е внос, а ще е като нашите бишончета. Казвам го, защото получихме оферти от няколко зоомагазина за нашите мъници. Наистина развъдника е по-сигурния вариант.

# 703
  • София
Маграт, имат ли родословие родителите на вашите бебета, защото точно за това недобросъвестно развъждане говори Котето! Ако нямат родословие родителите и съответно кученцата са сътворени от междусъседски отношения и не можете да дадете абсолютно никакви гарнции за бебетата. То от лицензиран развъдник може да стане фал и да излезе болно бебе, а какво остава от непроверени родители. Вашите бебета с чип, паспорт и всички ваксини ли ги продадохте? Без да искам да съм груба и да ти оставям лоши чувства! Това ми е мнението!

# 704
И аз първо се насочих към зоомагазини. Питах в няколко, но отговора е отрицателен. Нямам нищо против кученцето да е от семейство, но не намирам актуални обяви. Ще следя.

Общи условия

Активация на акаунт