Любители на кучета - 90

• 25 434
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Момичета, дайте да сменим темата, че тези разговори никога не водят до нищо хубаво.

# 706
Съжалявам, ако съм повдигнала тема. Не съм чела, какво сте писали назад. Благодаря на всички за информацията. Няма да закупя куче от внос. Не знаех за т.нар. puppy mills досега.

# 707
  • Cobrs
Това, което е проверимо от гледна точка на родословието, е дали таткото е закупен като бишон фризе (също от зоомагазин). Нашето куче е от зоомагазин и не сме се сетили дори да искаме документ за родословие. Взехме го с международен паспорт, в който е вписана породата и поставените ваксини. Кученцата са с поставени ваксини, обезпаразитени, с чип, родени в клиника. Няма лоши чувства, разбира се! И аз бих попитала същото. Факт е, че няма как да проследим кои са бабите и дядовците. Но това на този етап е без значение, всички кучовците се чувстват добре, чуваме се със стопаните им, а си имаме и Чарли!

# 708
Веднага сменям темата. Преди време имах дерт с кучешките зъби на Роузи, ако помните. Млечните не падат, новите пораснаха. Споделих с вет и той предложи като я упоят за кастрацията, да дръпнат и излишните. Не дадох, защото ми дожаля - много травми наведнъж. Док каза, че няма да паднат сами, често срещано било при дребосъците, пак ще се наложело да я упояваме... и така до неделя, когато за пръв път купихме дента стик. Еййй, вълшебна пръчка излезе. 2 от излишните вече ги няма.

# 709
  • София
Маграт, всъщност това, което е видно от родословието е кои са предците на родителите, какви генетични изследвания /за всяка порода има специфични изследвания, които се извършват преди допуск до развъждане/са правени и съответно какъв характер притежават. При развъждането въобще не е най-важен външния вид.

И да кажа, че моето куче има родословие и ако на изложбите съдиите ѝ дадът ниски оценки и не я допуснат до разплод ще си я кастрирам и ще си я гледам, а няма да тръгна на своя глава да я развъждам. И Лола беше с родословие, не отговаряше на всички критерии за изложби, ами кастрирах и просто си я обичахме.

Пипчи, на Бека също паднаха трудно млечните кучешки. Тъкмо се наканих да я водя за вадене и те окапаха един по един. Радвам се, че и при вас са се развили добре нещата. Heart

# 710
  • София
Веднага сменям темата. Преди време имах дерт с кучешките зъби на Роузи, ако помните. Млечните не падат, новите пораснаха. Споделих с вет и той предложи като я упоят за кастрацията, да дръпнат и излишните. Не дадох, защото ми дожаля - много травми наведнъж. Док каза, че няма да паднат сами, често срещано било при дребосъците, пак ще се наложело да я упояваме... и така до неделя, когато за пръв път купихме дента стик. Еййй, вълшебна пръчка излезе. 2 от излишните вече ги няма.

Йеее, браво!

На моето чихуахуа едно време точно с кастрацията й ги извадиха, защото бяха започнали да кривят другите.
Изобщо нямаше изгледи да паднат, а какво ли не й бях давала да дъвче.

# 711
  • Cobrs
Благодаря за уточнението. Уважавам мнението ви и не ми се иска тонът в темата да се промени заради моята откровеност. Ще пробвам да разхождам кучовците поотделно и ще споделя разултата.

# 712
Между другото, аз мисля че е хубаво да се научим да говорим по проблемни теми, без да влагаме прекалено много лични емоции. Аз разбирам и едната и другата страна. На чисто емоционално равнище, не вярвам да има човек, който да си обича кучето толкова много, колкото ние си обичаме нашите тук, и да не му е минавал през ума мисълта, че иска да си има бебе от него и да остане нещо след него. Според мен е нормално. Рационализацията на всичко това вече води до дурги мисли. За мен е малко крайно мнението, че ако не е супер породисто кучето, не е редно да има поколение. Но пък и аз никога не съм разбирала любовта към порода. Има породи, които много са ми симпатични на теория, но до сега не съм усетила връзка с нито едно куче от тези породи. А обратното - някакви левенти безпородни са ми топяли сърцето и съм съжалявала, че не мога да ги прибера всички у дома. Аз лично, при всички положения, ако взимам второ куче, ще е от улицата или от приют. Такова ми е убеждението.
Колкото до поколението - на теория нямам проблем. Имам проблем точно с последиците от черния пазар на кучета, изоставените кучета, изхвърлените кучета и прочие. Защото явно има доста хора, които много държат на породата и в даден момент, като видят че не е точно каквото са очаквали и платили - на улицата. Като ходех в приюта в Богров си имаше доста породисти (в моито очи) кучета. Така че... по-скоро клоня към против заплождане на куче у дома.

В Добро Хрумване има кампания за дилофилариоза - изследването е 49 лв и ако е отрицателно подаряват нексгард спектър Simple Smile

# 713
  • София
Няма страшно, тонът се укротява накрая.

Предполагам,доста хора, докато не се сблъскат челно с проблема, дори да са съвестни и сериозни родители на четирикрако, не мислят за последствия и проблеми.

Затова е хубаво да се каже, потрети, почетвърти и тн, пък който прочел и си направил изводи, добре е дошло.
Аз също съм ставала баба на неродословни овчарчета, за щастие без лоши последствия, ама не съвсем. Първо ми изядоха ушите, апартамента и майка си, и второ последното изтърсаче си остана мое, а накрая почина от рак на годинка.
Майка и пък почина от пиометра на 13 години, от сепсис де.
Та сега кастрирам и не си и помислям да се сдобивам с кученца, колкото и да са сладки. Туй вече е на база опит, нямаше тогава къде да чета и да си правя изводи.

Моля да не се коментира написаното от мен, за да не продължавам излишно темата.

# 714
  • София
Не мисля, че не можем да говорим на проблемни теми, но конкретно тази винаги ще има две страни и няма нужда да водим спорове.

Примерът на Пос е чудесен защо не трябва да се занимаваме с нещо, което ни е извън компетенциите.

# 715
Да сменя и аз леко темата...
1. И аз съм в на Мама Еми групата. Гледам много клипчета пуска, но уви - на руски, та нищо не разбирам Joy
2. Успяхме да бием ваксината! Зорлем де, но успях да го разсеям, че все се бе вторачил във вета и къде ще го пипне.. Предложи ми да ми покаже как да я правя аз.
3. Много различни мнения чувам за кастрация на мъжко догго - ветовете твърдят след година и половина, та си чакам още малко време.. Ох, как ме притеснява тази операция..
4. Това моето пак не си яде с удоволствие храната.. Слагам му, казвам му да яде, но се ослушва и се мръщи. Няма пък да му я сменя, цял чувал има от нея..
5. Ето една снимка от вчера. Гушкавостта се е облегнала на мен и ме гледа влюбено.. Или възмутено, че мърдам и му разбивам комфорта Joy

# 716
Точно за това съм ЗА говоренето, поне за малко Simple Smile Защото за някои от нас настоящите кучета са първи - не знаем много неща, които се споделят, когато се отвори темата. Това не значи разбира се, да се нищи до безкрай.
The Joykiller - и аз не мисля, че не можем Blue Heart
Благодаря за споделеното, беше интересно и полезно.

Оххх носът над мен какъв е симпатичен.
Абе.. само на мен ли нещо с мама Еми не ми е много комфортно. Поне като й чета коментарите все нещо ме сръчква вътрешно.

# 717
  • о`майна лунна нощ е
Общото мнение /което споделям и аз/ е, че кастрацията при големите породи трябва да е по-късно, след година и половина, че и две даже. Година и половина е добра възраст при нас - средните.

# 718
`ТуиГ, моят познат от БестВет също казва след 2години,2 години и нещо, към 3 даже. Моите ветс обаче твърдят год и половина..

# 719
  • София
Моя Харльо вече го искаха за мъж, щях да падна от смях. Казах, че той няма да има поколение, но отсрещната страна изобщо не схвана аргументите ми. Здраве да е. Ще си намерят друг мъжки така или иначе.
Ох, очертава се гей сватба, като Харли очевидно ще е в ролята на булката Blush
Голяма любов са с приятеля му Франк, няма да навлизам в подробности. То е мъка, когато се разделят, то са целувки по ушите и други места. За срам станахме на поляната. Joy
Ето ги момченцата

Общи условия

Активация на акаунт