"Майка" (Anne) - всеки делничен ден от 20:00ч. по BTV

• 13 425
  • 186
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Привет!
Никаква майка не е, не само на Турна, но и на Хасан. Не ми се пише и обсъжда това долно същество. Никакво съжаление не изпитвам към нея и смятам, че си получи заслуженото накрая. Това, че ще лежи в затвора дълги години е по-малкото наказание, но голямото, което късно проумя е, че дъщеричката й не я обича. За една майка това е най- голямото, най-тъжно, най-тежко прозрение в живота... За това си е виновна единствено Шуле!
Абсолютно подкрепям. Самосъзнание на биологично-битово ниво, ражда деца без да е узряла за отговорностите си като майка. Мързелива, инфантилна, сляпа и глуха за елементарните физиологични потребности на децата си, безотговорна! Не я съжалявам. Не е нормално да обичаш повече от децата си един побъркан, който ги тормози, пък и на теб причинява главоболия.
Понякога се показват наченки на душа и съвест у Шуле - да. Възможно е да е такава, защото е в депресия, все е на ръба на оцеляването, безпаричие, както се казва, потребността ѝ от сигурност и комфорт не е удовлетворена.

# 166
Добре, че има жени като Шуле да раждат деца, които после богати интелектуалки, нежелаещи да раждат, да могат да осиновяват.

# 167
  • София
Привет!
Аз мисля, че на всяка нормална жена, била тя интелектуалка или не, най-голямата и мечта е да бъде майка.  Най- тежката болка е когато не е дарена от Бог с тази благодат. Тогава жената взема трудното решение да осинови детенце. Това е много похвално, защото има и такива, които не се решават. Не мисля, че жена която може да роди ще се откаже да се сдобие със собствено  дете за да осинови от Шуле или някоя циганка -  от тези които раждат без да се замислят и създават нещастни поколения. Основната идея в този сериал  НЕ Е, че Зейнеп не може да роди и иска да основи чуждо дете. Зейнеп иска да отгледа Турна, в нормални условия на живот, като я измъкне от жестоката участ, която я е сполетяла. Иска да опази живота на детето, да му даде образование и  най-вече обич в семейството.  

Последна редакция: ср, 08 май 2019, 17:07 от Nina NN

# 168
Нинка благодаря за отговора за наследството на Мелек/Турна. Въпроса възникна снощи, когато гледахме с приятелката ми...По спомени от твоите разкази казах, че наследството е от родния баща на Турна, но тя се опитваше да ме убеди, че сигурно става въпрос за наследството от Джахиде. Обещах й днес да попитам и да я информирам....

За Шуле, още когато гледахме сериала в оригинал съм се опитвала, да я оправдая по някакъв начин, но тя винаги ме опровергаваше...Спомням си, че тогава едно момиче толкова се беше възмутила от Шуле, че я беше нарекла кривокрака мърла...
И аз не мога да приема отношението й не само към Мелек, но и към Хасан....Та тя заключваше двете деца и Мелек й се молеше да отключи, защото братчето й е гладно...Не моела да живее без Дженгиз.... #Crazy #Crazy #Crazy Тази жена никога не е трябвало да става майка.....Дори и животните се грижат за малките си, докато ги научат да се справят сами в природата, но Шуле няма такива инстинкти...Проблема й е, че Турна обича Зейнеп...
А да си помислим колко пари минаха през ръцете на Дженгиз и Шуле и те не направиха нищо - само едни голи приказки на Дженгиз, а Шуле му се възхищава...Самохвалкото Дженгиз убеди Шуле, че Света щял да научи кой е Дженгиз!!!!!
Спирам, защото се отвращавам от този мизерник....

# 169
Съгласен съм, че има поуки и размисъл, единствено ме тормози типичното за всички турски сериали, което сякаш е още по-увеличено в този: една и съща музика се повтаря непрекъснато и действието се развива умопомрачително бавно. Аз затова не гледам всичко, а само поразрових из нета, да видя какво ще стане. Просто една дълга реч, липсва нормално действие - не знам как да го обясня по-добре, но със сигурност сте го забелязяли и вие. Пак казвам, типично е за всички турски сериали, но от този честно казано направо ме заболя глава.. Питам за Тахир, защото това не мога никъде да го намеря. След като подозират Дженгиз след повече от година, Шуле свидетелства и го арестуват няколко пъти, в крайна сметка става ли ясно дали той го е убил или не? Ако някой знае моля да каже, защото ми е интересно, защото нали Синан каза на Дженгиз, че той не е убиец и не може да търпи мириса на кръв, когато ги беше отвлякъл и завързал със Зейнеп. Та в крайна сметка този ужасен изрод убил ли е някого директно, ако не е убил Тахир, май няма друг? Е, Синан всъщност умира заради него, но това е друго..
Стига де, никой ли не знае?

# 170
  • София
Привет!
Сериалът "Майка" за мен е стойностен, затрогващ и тежък, но заслужава да се гледа, защото кара зрителя да мисли и сам да стига до заключения. Има и много слабости - за мен сценария е потурчен и доста разтегнат. Има и доста нереални образи, които измъчват артистите и още .... Най-важното за мен е, че зрителя сам стига до основния замисъл и логичен завършек. Може би за това умишлено не е показано натурално например убийството на Тахир. Всеки сам да си направи заключение убиец ли е Дженгиз? За мен - да. Той се опита да убие Турна, така както е убил кучето си във фризера.  В последната серия не се разбира какво точно е направил на Турна -  блъснал ли е само по стълбите или нещо по лошо. Тя е изгубвала съзнание и когато я намира Шуле - нищо не си спомня. Дженгиз за мен е убиец - дали физически или морално, такъв е, но страхлив убиец. Това му каза Синан когато го призоваваше да го застреля. Що се касае за Тахир, всеки да си направи заключение. Например Шуле му създаде алиби, като излъга. Турските следователи много държат на доказателствата и вярват на свидетелите. Така за тях случая с Тахир е приключил, а зрителя следва или да подозира или да е сигурен кай е убиеца на Тахир, зависи от него самия.Хубав ден и поздрав от усмихнатата Беренка:

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 21:12 от Nina NN

# 171
Както казва Нинка сериала много го потурчиха, особено в частта която надграждаха над оригиналните епизоди...За никого от нас гледащите турски сериали, не е тайна, че го правят за пари....
Но в сериала имаше много моменти в които героите сами трябваше да стигнат до истината - както случая с пожара до който стигна Зейнеп.
По отношение на Дженгиз имаше много отворени моменти, за които всеки зрител сам според своя мироглед да прецени какъв е героя....И за мен Дженгиз е убиец -без значение дали е физически или морален. Струва ми се, че Синан се опита да го провокира, за да спаси Зейнеп...Всеки и най-големия убиец, сигурно иска да се представи в добра светлина. Синан задаваше риторични въпроси и струва ми се, че точно това спря Джингиз да не ги убие....
Довечера епизода ще бъде много интересен...Да не го пропускаме....

# 172
  • София
Здравейте!
Днес в Турция празнуват Денят на Майката,  пиша с главна буква, защото за мен Майката е велико нещо.  Пожелавам на всички дами да бъдат истински Майки/ рождени или осиновителки/ и да бъдат много обичани.

Баренка, пожелава на своята майка и на всички други прекрасен празник:

Още истински майки:

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 14:38 от Nina NN

# 173
  • София
Имам чувството, че нещо му претупаха края или пък може би от BTV го орязаха. Тези, които сте го гледали преди, може ли да потвърдите/отхвърлите, моля!
Ще ми липсва сериалът, много приятно ми запълваше вечерите. Колективът от артисти също ми беше приятен - красиви и харизматични, изиграха си ролите без преиграване. В сериала ми хареса и това, че липсваха типичните за турските филми маанета. Дублажът също е важен за мен - добре озвучен, приятни гласове, които също придадоха за уникалността на сериала. Ех!
Вече съм зарибена и дано следващият също ме грабне! Не бях гледала сериали от времето на латино сериалите  hahaha Три съдби, Вдовицата в бяло, Касандра и т.н., Embarassed хаха.

# 174
mimeime, доколко съм чела финала по сценарии си е претрупан. На мен също много бързо ми се развиха действията.

А иначе, чак сега се наканих да коментирам последните серии. Малко тъпо ми стана, когато разбрах, че и Джахиде е починала. От предишната тема знам горе-долу сюжета, но съм го пропуснала. Намирам Зейнеб за силна жена! Въпреки неприятностите, които бяха доста в последните серии, тя не се отказа от Турна и продържава да се бори.

Ако съм разбрала правилно, скоро някой беше писал, че не споменават какво се случва с Тахир, за да може зрителя да си направи сметка, но в последния епизод казаха.

# 175
В сряда свършва филма на 76 епизод. Преди са били 86. Ясно, че е играла ножицата.

# 176
В сряда свършва филма на 76 епизод. Преди са били 86. Ясно, че е играла ножицата.
Не ми се струва. И да е играла малко ще е. Нали в началото бяха от 20ч до 21:30, та затова сигурно са по-малко. Аз ги гледам онлайн още от излъчването по бтв лейди и засега не съм намерила разлика.

# 177
Здравейте момичета  Hug
Утре вечер е финала на нашето сериалче....Но съм любопитна какво ще провокира Шуле да застреля Дженгиз.... Thinking
Ако някой е гледал финала на сериала ще се радвам да сподели  Hug

# 178

Поредното издевателство на Дженгиз над малката и Гьонюл, която пристига в къщата с пистолет и иска да убие или може би да сплаши Дженгиз. Той обаче й избива пистолета от ръцете и сам иска да я убие. Имаше някаква схватка между тях, Шуле също беше там. В крайна сметка пистолета се озова в ръцете на Шуле. Дженгиз й каза да убие Гьонюл, тя се поколеба, но насочи пистолета към него. Гьонюл й каза: "Недей", но на Шуле явно не й издържаха нервите и го простреля.

# 179
  • София
Превет!
Ани, здравей!
Аз мисля, че най-после в заблудената глава на Шуле се появиха проблясъци на разум след като разбра, че Дженгиз е посегнал над Турна и е можел да я убие. Тя намери детето почти в безсъзнание и най-после прозря, че то можеше да бъде убито от онзи изверг. Последните серии много и се насъбра и всеки що годе нормален човек би си направил една хубава равносметка. Разбра, че Дженгиз е взел парите на Турна от семейството на баща й, похарчил ги и е скрил от нея. Разбра, че  Зейнеп е права и Дженгиз ще  я изостави веднага като разбере, че Турна няма да получи наследството преди да навърши 18 г. Аз съм убедена, че Шуле също го подозира, че той е убил Тахир, въпреки , че лъжесвидетелства и се закле в децата си, но той този ден не беше при тях, а се обади по телефона и тя много добре знаеше това. Някой писа, че се е разбрало, че Дженгиз не е убил Тахир, но аз мисля, че е той. Полицията нямаше доказателства, защото мнимия свидетел, който разпитваха също излъга за татуировката.  Въможно е да е променил показанията , след като Дженгиз му е обещал пари. Всичко е възможно. Последно, което мисля, че изигра най- голяма роля Шуле да даде съгласие за осиновяване е, че стана свидетел на голямата любов на Турна към Зейнеп и цялото й семейство, както и тяхната любов към детето. Дойде й най-после прозрение, да помисли за децата си, които при съжителство с Дженгиз ще са подложени на насилие, а и на убийство и реши да напусне Дженгиз. Казвайки му това той се нахвърли върху нея отново да я бие, но в това време влеза Гьонюл с насочен пистолет. Дженгиз изби пистолета от ръката на Гьонюл и Шуле го взе. Тази сцена е много показателна как и защо Шуле насочва пистолета към Дженгиз. Прекрасно изпълнение на актрисата. Представи едно израстване за секунди на пропадналата Шуле, която най-после помисли за съдбата на децата си и даде заслуженото наказание на Дженгиз. Каква ли ще е съдбата на Шуле? Дано "попадне на хора" и излезе от затвора преродена. Дано децата оценят нейната саможертва.
Беренка с домашния си любимец.

Общи условия

Активация на акаунт