Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки ІV

• 39 591
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
  • Бургас/Пз
Откъде купувате течен яйчен белтък? Каква му е цената?
Виждала съм в Метро и в Била. Върти ми се цена около 10лв за 1 литър , но не съм абсолютно сигурна. В това количество има белтъците на около 30яйца.

Днес сутринта говорих с моя приятел, който напоследък ми дава насоките в залата. Според него при смесени тренировки мога да ги редувам така
1. Силова в залата - глутеус
2. Почивка
3. Бягане на плажа + коремни преси
4. Почивка
5. Силова в залата - горна част
6. Почивка
7. Бягане на плажа + коремни преси
и следващата тренировка е в обратен ред от долу на горе.
На него тоя вариант с кардиото хич не му харесва, ама аз като не мога да правя друго засега ще пробвам така. Като цяло се пада един път седмично да тренирам за горна част, но в момента за там целя само да запазя постигнато, та се надявам да е достатъчно.

Аманда, благодаря за идеята за домашните тренировки, но познавайки себе си няма да ми се получат. Години наред съм се опитвала да тренирам вкъщи, но не ми се получава.  Confused

# 721
  • Велико Търново
Откъде купувате течен яйчен белтък? Каква му е цената?

Кауфланд, цената му е около 7 лв. за литър.

Тренировката днес:
гърди и бицепс
Ставането в 4.30 всяка сутрин започна да взема своите жертви Sad

# 722
  • Sofia
Аз го купувам от Кауфланд.
Не яжте суров белтък. Първо белтъчните молекули са огромни и ако не са пресечени с термична обработка са почти напълно неусвояеми. Никакъв смисъл няма да се ядат сурови. А и рисковете от разни паразити и инфекции не са за подценяване.

# 723
Мм много го яде тоя яйчен белтък, откакто мина и той на хранителен режим. Закуската му обикновено е 4 белтъка + 2 цели яйца. Или прави протеинови палачинки, пак с белтъка + овесени ядки. Той си го харесва, на мен ми е странен. Горе долу му по свикнах.
От Кауфланд го взимаме, 5 лв и малко е като цена,често свършва, явно го търсят.

Аз от 2 седмици се храня на свободен режим :=) Целта ми сега е да си поддържам резултатите. Вече съм 1 кг по малко от преди да забременея.Все още не съм включила в менюто си млечни, ядки и плодове(ям само грейпфрут, но цената му се дига застрашително, за жалост, вчера в Лидл беше 7лв килото). Въглехидратите са ми предимно на обед. Ям хляб по 2 филии на ден, извара, котидж, зеленчуци, яйца, меса. От време на време макарони и ориз. Нещо такова. Малко съм хаотична и нямам ясен план с храната, но засега кантара не мърда.

Не съм тренирала тази седмица Sad

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 22:58 от Be_Special

# 724
Течните белтъци не са най-вкусното нещо, но на омлет със спанак и 1 или 2 цели яйца не е никак зле. Или с овесени трици на палачинка.

# 725
Здравейте дами Simple Smile

Аз се върнах на работа съвсем скоро и засега докато се наглася с новия режим, спортуването остана на заден план.

Относно храненето: за закуска хапвам овесената баница на Ани, пълнозърнести филийки с масло и едам/гауда/авокадо.. общо взето нещо по въглехидратно. На обяд супа/месо/ориз със салата или таратор и за вечеря е задължително протеини със зеленчуци. От време на време някое сладоледче, плодове всеки ден. Не съм се теглила скоро и въпреки, че имам още някое друго кило до тези от преди да забременея - вече всички дрехи ми стават.

Be_ Special браво за постигнатото. Ние май сме родили горе долу по едно и също време, но ти си по дисциплинирана от мен Grinning

# 726
Harmonie, декември 2017г родих. Едва наскоро влязох във форма :=) С помощта на инструктор. Беше си голяма борба, не стана от самосебе си, но се стегнах, защото не се харесвах. Килограмите ми тежаха.
Писала съм в темата, да не досаждам отново с моя разказ. От 20 февруари до началото на юни - 10кг :=)

# 727
Ухааа браво Heart Eyes

# 728
И аз казвам голямо браво.
Иначе моето е мартенска реколта 2018 Grinning 
No_frame bitch вкара ми мухата с този байк в другата тема... че и място имаме Grinning
Спирам със спама за днес Kissing Heart

# 729
  • Бургас/Пз
Ставането в 4.30 всяка сутрин започна да взема своите жертви Sad
Shocked Shocked Shocked ти направо ме разби. В колко лягаш вечер??
Аз снощи легнах в 1ч и нямаше никаква сила, която сутринта да ме накара да бягам в 7ч. Не мога, душата ми спеше  Mr. Green
Вчера тренировка за гръб.

Да споделя какво установи за 3-4 дни, откакто не броя макронутриентите.
Явно е чисто психологическо визуалното виждане на резултата от изядената храна. Като въвеждам храните имам много ясен поглед колко протеин съм изяла /ризнавам си, че на мен само той ми е важен, тъй като за В и М нямам притеснения/ Като не логвам обаче и вечерно време се опитам да си направя една груба равносметка и виждам, че съм доста под това, което съм си определила. Ще се опитам известно време така, все пак и 80г протеин не са чак толкова малко. Като цяло и лятото по-малко ми се ядат месни неща, та ще трябва някак си с изварата, скира и яйцата да компенсирам.
Днес съм си направила 2 зелени чушки разцепени на две и напълнени със 100г извара, 50г скир, 10г маслинова паста, 2 настъргани яйца и подправки на вкус. Грубо са около 25г протеин, а като количество храна хич не е малко. За допълнение 1 домат и 2 фил. Вита.

Вчера:
Нисковъглехидратни милинки
Череши
Миди с ориз и зелева салата
Тренировка - протеин
Суши - 12бр  Mr. Green + 2 ч розе

# 730
  • София
Вчера
Обяд - Плескавица дюс
Вечеря - омлет със сирене и чоризо
Не тренирах

Днес се чудя и мая, на пилатес ли да ида или на някаква мъка, наречена шейп степ

# 731
Фастовете не се използват само, за да носят калориен дефицит. Напротив, основната им роля е подобряване на инсулиновата чувствителеност и резистентност.
Има ли някаква статистика по въпроса, ще ми е любопитно да попрочета?

Според мен за какво основно се използват фастовете май се определя от сетинга първо - дали говорим за фитнес хранене или за лечебно такова и съответните групи потребители.

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 16:30 от Agent Provocateur

# 732
  • Бургас/Пз
Според мен за какво основно се използват фастовете се определя от сетинга първо - дали говорим за фитнес хранене или за лечебно такова и съответните групи потребители.
Точно това си мислех ...
Навсякъде при фитнес храненето се препоръчва да е 4-5 кратно и в годините се научих да го правя. Сега ми е абсурд сутрин да не ям ... че и след три часа пак. Много огладнявам, пхросто организмът ми явно е свикнал, че през 3-4 часа трябва да му подавам храна, дори и тя да е съвсем малко. Вярно, че вечерям преди 20ч и закусвам към 8,30ч, но това изобщо не го броя за фаст.
Днес закусих обилно с плодове и скир и мислех чушките да са ми за обяд, обаче точно 2часа след тях виех от глад и хапнах една мусака /мама я прави страхотна, аз много мразя да я готвя, но пък обичам да я ям/ . За вечеря ще са домашни телешки кюфтета  Mr. Green

# 733
Агент има научни изследвания. Ще цитирам утре

# 734
Аз изобщо не знам колко протеин приемам, но си мисля, че ми е достатъчно, тъй като не тренирам в зала с големи тежести, а вкъщи с две гири по пет килограма:smile: Като направя опит целенасочено да ям повече протеин, качвам.  Нещо не ми се получава да се храня спортно, така че ще си го карам по усет. По-скоро избирам храни, които смятам за полезни, а не такива които чистят мазнини:smile:
за днес - закуска кисело мляко с чиа и ягоди
обяд -пилешко филе със зеленчуци /тиквички, моркови, чушки/
следобяд - 50 грама бадеми, череши около 200 -300 грама
вечеря - пържен телешки дроб, салата от домати и краставици, люти чушки, филия хляб
Оказа се, че разликата в тегленето между нашия кантар и този на сестра ми е два килограма /моят мери по-тежко:smile: / Не знам кой не е наред, но така или иначе години наред се меря на един, той ми е ориентир.
п.п Ани, аз пък хем искам да отида в зала да тренирам, защото ми се любопитно, че е вероятно по-различно , възможно е и да е по-интересно, хем ми се струва, че трябва много време за организация - да си приготвяш екипи и т.н, да отидеш там, после преобличане за работа, носене на раници до работното място и т.н - страшно ми е трудоемко. И си мисля, че отнема повече време една пълноценна тренировка в зала. Вероятно, ако бях шофьор, нямаше да ми тежи толкова, но тъй като не съм , вкъщи ми е най-добре.

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 20:36 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт