Частни училища - информативна тема 26

• 67 829
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Че какво лично да има Simple Smile
Сменяме училище - просто го правим повече хора на куп.
А директорката записва нови деца. Всъщност, какво толкова притеснително да има за БШ? Едва ли са им излишни нашите общо 100тина хиляди лева?
По-скоро за другото училище е доста кофти, ама така се получи

# 631
  • София
Че какво лично да има Simple Smile
Сменяме училище - просто го правим повече хора на куп.
А директорката записва нови деца. Всъщност, какво толкова притеснително да има за БШ?
По-скоро за другото училище е доста кофти, ама така се получи

Инкс, старата ви учителка - и тя ли се мести с класа в БШ?

# 632
Да, с учителката.

# 633
  • София
Още едно потвърждение, че ще печелят училища, които имат добро управление, независимо от голямото търсене. Което търсене в условия на очакваната криза може да намалее. Иначе, жалко за Артис, има нужда от училище за изкуство на пазара, дано си направят нужните изводи.
За да не са голи размишления по темата - таксата на НПУ в Стрелбище за следващата година става 8100 лева (това е без храна), мисля, че в Слатина ще е една идея по-ниска (като компенсация за преместването на родителите от Младост в Слатина и доп. разходи за транспорт).

# 634
  • София
Иначе, жалко за Артис, има нужда от училище за изкуство на пазара, дано си направят нужните изводи.
Чак пък да има нужда Rolling Eyes. Пазарът има нужда от училища, които да дават добра общообразователна подготовка. Културните занимания, допълнителните дейности и спортните занимания си вървят в такива училища, но просто никой не бие барабана заради тях. А децата с изявен талант в изкуството или в спорта може да го усъвършенстват и извън училище, и те го правят между впрочем, и без да са възпитаници на Артис, НУКК и т.н. Иначе, ако имаме предвид изкуството като обща култура - такива часове има и в нашето училище, вероятно има и в други. Миналата седмица пак имаха концертно посещение. Децата имат избираема допълнителна дейност изобразително изкуство, театър, музика. Само занаяти нямат.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 12:38 от Аш

# 635
  • София
Не, имам предвид изкуството за деца, които имат изявени таланти в тази област. Според мен тези училища дават много повече от школи и частни учители. Никой не отрича и нуждата от добра подготовка по общообразователни предмети, но не вярвам училища като гимназиите по изкуства или НУТИ или музикалното да имат аналог в школите.

# 636
  • София
Не зная, ако съм родител на дете с изявен талант - дете, което от 5-годишно без проблем свири, има концентрация, слух и дисциплина, няма да го запиша в Артис. Бихме пробвали в държавните, например НМУ от първи клас. Затова си мисля, че за частно няма пазар.

# 637
  • София
Аз не разбирам това притеснение около изискванията за успех в СС. Знае се, че училището е тип "академично", знае се, че децата се подготвят добре за НВО-то след 7 клас и за АК, значи трябва да е ясно, че "неучене" не минава там. То не случайно има и подбор за ПУК и 1 клас, за да се отсеят децата, които не биха се справили само ако ги мързи и бойкотират ученето, а не поради някакви други проблеми или незрялост.
Между другото за такива неписани правила съм чувала в някои ДУ с математически паралелки след 4 клас. Просто на РС почват да обясняват на родителите, че май детото им не е за това училище. По мое време така беше и НПМГ (ама хайде да кажем, че там е гимназия) В СС поне е регламентирано.

А относно 6-ците. Ясно е, че 6-ците в нашето училище са сигурно по-лесно изкарани от 6-ците в СС или в ПЧМГ, вероятно и от тези в СМГ. Но пък имат по-висока стойност от тези в бившето ни ДУ, а доколкото чета очевидно и от ЧУ "Дружба". Ясно е, че оценките, освен че са субективни, се формират и на фона на ученето на останалите деца в класа. Ако всички са за 2-ка, този дето е за 4-ка, минава за отличник.  То нали с тази цел беше измислено НВО-то, но с частните уроци след 7 клас и подсказването от квесторите след 4 клас, идеята се опорочи.

Искам да кажа, че ако търсите академичен тип училище за децата си и те нямат някакви специфични когнитивни проблеми, приети са след един вид "изпит" в училището, едва ли ще се затруднят да изкарат успех под 4.50.

# 638
  • София
Аш, Артис по-скоро е за деца с изяви в изобразителното изкуство, не в музиката, а такова държавно училище май няма от първи клас, гимназии са.

# 639
  • София
Аш, Артис по-скоро е за деца с изяви в изобразителното изкуство, не в музиката, а такова държавно училище май няма от първи клас, гимназии са.
Може и така да е. Това е хубаво уточнение, че Артис е за изобразително изкуство Simple Smile.

# 640
Всъщност, когато ние се записахме ни увериха, че това не е училище за деца с талант в изобразителното изкуство. Да, има повече часове рисуване и преподавателите са художници, но акцентът е на сугестопедията.
Поне в начален клас талант не се изисква.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 20:56 от инкс

# 641
Свободни места в ЧНУ "Питагор" за учебната 2019/2020:

https://www.parvamatematicheska.com/2014-11-10-22-58-51/28-impor … r-30-04-2019.html

# 642
  • в страната на чудесата
Не зная дали е коментирано - таксата на Петър Берон става 5К

# 643
  • София
Тя си беше 5000 ако аз не бъркам.
Да, толкова е отбелязано на първа страница

# 644
  • в страната на чудесата
Аааа моля за извинение. Видях днес познати, които се оплакаха, че са вдигнали таксата на 5. Та реших да доложа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт