Частни училища - информативна тема 26

• 67 794
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
Някак по-спокойно ми стана като прочетох, че не само аз съм забелязала тенденцията на потребителката и целите на постовете й във форума преди години.
Но сайтът й продължава да се подмята тук.

Хахаха, можеш да видиш последното и влизане във форума с каква цел е. Wink
Иначе няма лошо. Всеки търси място под слънцето. Е, стига да не се опитва да прави другите на глупаци. И освен всичко останало, качеството на текстовете е толкова ниско, че ми е абсолютно нечетимо. Имам си в къщи задължение да чета съчинения на третокласничка. Wink И това ми е достатъчно.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 11:59 от Анонимен

# 661
  • София
Познавам Данибон, помагала ми е много с информация, преди да се запознаем, която информация освен достоверна, се оказа и полезна. И никаква корист не съм срещала, особено с оглед на това, че буквално си изгуби времето да споделя опит с напълно непозната. При това немалко време.
Доста време след това по стечение на обстоятелствата се запознахме и никога не съм виждала нито един от изброените негативи в отношението или поведението й. Напротив, знам я като много позитивен, открит и светъл човек.

# 662
Познавам Данибон, помагала ми е много с информация, преди да се запознаем, която информация освен достоверна, се оказа и полезна. И никаква корист не съм срещала, особено с оглед на това, че буквално си изгуби времето да споделя опит с напълно непозната. При това немалко време.
Доста време след това по стечение на обстоятелствата се запознахме и никога не съм виждала нито един от изброените негативи в отношението или поведението й. Напротив, знам я като много позитивен, открит и светъл човек.

Всеки с мнението си. Моето е да кажем различно. Не съвсем негативно, но много далеч от твоето. Помощ касаеща АК и СС предполагам?!?!? Бих казала, че информацията, която би дала, би била непълна от гледна точка негативен спектър. Всяко училище си има недостатъци и е прекрасно, когато някой ползващ го ти ги каже навреме и искрено. Това липсва при нея за да е напълно обективна.
А аз на собствен гръб съм изпитвала не до там светлата и страна. Каквато има всеки. Wink

Между другото последният й рекламен договор със собствениците на Изи е ярък пример за това колко малко може да се има доверие на подобни източници като блога Данибон. Поела е да пише за целия им учебен бизнес.

# 663
  • София
Нито АК, нито СС. Помогна ми за избора на детска градина и съм й много признателна за това, защото 4 години бяхме спокойни и доволни от избора. За СС знаеше колко негативно съм настроена и не се е опитвала изобщо да ме разубеждава, ако и после изборът ми да ме самоопроверга, а се запознахме доста след като вече имах личен опит с АК. Това просто като уточнение и, че съвсем не едностранчива е била информацията, която за мен беше полезна.

# 664
  • София
СС е прекрасно училище, но НУКК е още по-прекрасно, защото напливът там е по-голям Simple Smile

Joy напливът е по- голям не защото е по-прекрасно, а защото е безплатно.

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 15:12 от bazel

# 665
Миленита, детска градина "Слънчогледи" предполагам?

# 666
  • София
Не, ве, хора, нали това се опитвам да обясня - че информацията, която ми е споделила и ми е била полезна, няма общо с нейните избори, което упорито казвате, че е едва ли не основното. Детска градина "Веселото гардже" беше нашата. И в нито един разговор не ме е убеждавала за "Слънчогледи", СС или АК.

Давам си сметка, че и аз отстрани сигурно звуча като или някой може да сметне убедено, че съм "платен агент" на АК и СС с вечните си твърдения, че за мен това е най-добрият избор, само дето нямам блог/сайт Laughing

# 667
Миленита, благодаря за отговора!
Всъщност разговорът тръгна в друга посока още с твоя първи пост.
С Блис и Русалка говорим/пишем за съвсем различни неща.
Много се отклонихме от темата. Нека приключим.

# 668
На мен пък никога не ми е споменавала за "Веселото гардже", а само за "Слънчогледи", където в крайна сметка се и записахме, е никой не ме е карал насила де;) Минали работи.

# 669
  • В офиса
И аз познавам Данибон и на мен също винаги ми е помагала напълно безкористно и с информация, и с контакти. Лично аз съм й страшно благодарна. И моето мнение за личността й напълно съвпада с това на Миленита и искрено се радвам на популярността на сайта.

# 670
Помолих за прекратяване на обсъждането на конкретна личност!

# 671
Здравейте . Майка съм на детенце, което тази есен ще стане на 5 год. Имаме още време да избираме училище, но започнах да ви чета с интерес. Минах 7- 8 теми вече, но има още време докато си "напиша домашната". Направих си регистрацията специално  по повода и заради тази тема. Условията за кандидатсване в по -сериозните ЧУ са направо стряскащи. Знам , че напливът е голям и трябва отсяване , но наистина някои от вас бяха прави , че скоро и уравнения ще искат от децата да могат да решават за прием в 1ви клас.
Както и да е. Аз имам един малко по-специален въпрос - как стои моментът с храненето на децата ?  Питам , защото синът ми има много сериозна алергия към всички ядки. В детската градина не сме имали проблеми , понеже учителките са много внимателни с него , а и градината е малка. Дори и там ми трябваше доста време , за да го оставям спокойна. Сега не ми се мисли какво ще е , когато децата са по-големи и могат да си внасят допълнителна храна тип шоколади , десертчета и всякакви "модерни" опаковани храни . В градината    децата нямат и десерт за обяд , а плодове. Когато някой има рд, просто синът ми не получава от тортата. Но пак казвам,че малки деца се контролират по -лесно . Едно време имах  други планове и критерии при избор на училище, за съжаление  храненето ще бъде също водещ критерий към днешна дата.

# 672
  • София
Мога да кажа за "Света София" - внасянето на храна отвън е забранено според правилника на училището и до колкото имам наблюдения се спазва стриктно поне при малките. Шести и седми клас си позволяват да си носят по нещичко контрабанда от време на време. На следобедна закуска в петък дават пакетирани неща, в това число понякога и вафли с ядки, но до колкото знам от думи на други родители (моите деца нямат алергии) персонала се съобразява с алергичните деца, когато са предупредени и за тях има друга храна. Няма лавка и вендинг машини в училището и децата не могат да излизат от сградата за да си купят от колностите (то и няма откъде, реално, в близост до училището)

# 673
  • Sofiq
Здравейте . Майка съм на детенце, което тази есен ще стане на 5 год. Имаме още време да избираме училище, но започнах да ви чета с интерес. Минах 7- 8 теми вече, но има още време докато си "напиша домашната". Направих си регистрацията специално  по повода и заради тази тема. Условията за кандидатсване в по -сериозните ЧУ са направо стряскащи. Знам , че напливът е голям и трябва отсяване , но наистина някои от вас бяха прави , че скоро и уравнения ще искат от децата да могат да решават за прием в 1ви клас.
Както и да е. Аз имам един малко по-специален въпрос - как стои моментът с храненето на децата ?  Питам , защото синът ми има много сериозна алергия към всички ядки. В детската градина не сме имали проблеми , понеже учителките са много внимателни с него , а и градината е малка. Дори и там ми трябваше доста време , за да го оставям спокойна. Сега не ми се мисли какво ще е , когато децата са по-големи и могат да си внасят допълнителна храна тип шоколади , десертчета и всякакви "модерни" опаковани храни . В градината    децата нямат и десерт за обяд , а плодове. Когато някой има рд, просто синът ми не получава от тортата. Но пак казвам,че малки деца се контролират по -лесно . Едно време имах  други планове и критерии при избор на училище, за съжаление  храненето ще бъде също водещ критерий към днешна дата.
Здравейте, искам да ви успокоя че в почти всички училища и градини, спрягани тук има поне няколко деца с хранителни алергии.
Това отдавна не е проблем за децата да посещават учебни заведения. В общия случаи персоналът знае, детето се пази, не приема обща храна и макар че някои кухни се съобразяват, често родителят допълва храната и с такава от вкъщи.
Знам за случаи с алергия към млечни, глутенови и др. храни.  Към днешна дата всички деца са здрави и са ок.

# 674
Благодаря ви за отговорите.
Она , това , което пишеш за СС звучи страхотно . Надявам се повече от ЧУ да го  спазват. За съжаления , познавайки моя младеж СС ще е само блян. Той е в англ.детска градина и нещо българският за сега изостава.Тази година ще почват бг буквичките , но не знам до къде ще са , когато са датите за прием в  ПУК в СС и другите ЧУ. Така като ви четя съм решила да започна отново вкъщи с бг азбуката  , защото бях спряла , за да не му става каша в главата покрай джоли фоникс.
Елица и аз мисля , че малко по малко хората започват да се адаптират към алергиите . За съжаление случаите на алергични деца стават все по-чести. Но моите наблюдения са ,че има още какво да учим. Покрай детенце съм станала психопат буквално . И тези традиции да се черпят деца из парковете без да се питат родители , направо ме побъркват. А с годините малкия започва да иска да опитва все повече неща и точно това ме притеснява. Аз говоря , говоря , уж слуша и внимава. Шоколад и бонбони отказва на всеки , защото знае , че няма гарнция дали в шоколада няма скрити ядки. Но е дете и ме е страх някое друго дете да не го почерпи нещо. Затова идеята на СС да няма лавки и вето на контрабандата е нещо , за което ще гледам (поне докато е по -мъничък).

Общи условия

Активация на акаунт