Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 341
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Колко време след консумацията на дадена храна тя стига до детето? Днес забелязвам, че дерматитът на моето диване нещо се обажда и ми се ще да засека с храната (извинявам се за малко дърварски зададения въпрос, дано разбирате какво имам предвид).

# 181
АД ли има бебето? Какво ядохте и кога? Моята щерка също има, ама още не съм разбрала какво го предизвиква. Реакция на имунната систева към дразнител. Може въобще да не е храната, а друго. Това, което до сега си направих като извод - мръсотия/мръсен въздух - веднага се появява АДто; студен въздух; при някаква вирусна инфекция; до скоро при по-големи количества млечни, ако приемам и тя ако яде повече сирене, но изглежда го преодоля; червена чушка (ако аз ям също се обостря);

# 182
С АД е, да.  Доста лека форма, за щастие, но си се появява.  Подозирам, че основно на студ и вода реагира, но ми се ще все пак да изключа храните като дразнител или поне да знам кои са, за да ги избягвам Simple Smile 
Аз като че ли нищо различно не съм яла, избягвам мляко и алергени от самото начало, така че ако е храна е по-скоро зеленчук/месо, но ми се иска да си тествам теорията, затова питам. 

# 183
Ами зависи от храната,но няколко часа някъде. Ето тук са го обсъждали https://m.bg-mamma.com/?topic=190555, мнение 7 на Хедра за справка.
Моят съвет е да не се вкарвате във филма със дали някоя храна е причина, защото е безкраен 😂 може да пробвате да изключвате групи алергени и да наблюдавате, телешкото месо може да е дразнител при реакция към краве белтък.  Моята леко зачервявеше бузки за час след млечни, но не ги спрях, просто намалих значително и сега вече не ги зачервява. Общо взето АДто е една мистерия 😂 никой не може да каже какво го предизвиква. Вие имате ли някакви проблеми с щитовидна жлеза? Аз имам теория, че го е наследила от мен, защото понякога на ръката кожата ми става "гъша" и допреди да се роди мислех, че е лишей, сега разбирам, че е АД, а пък имам и Хашимото и явно имунната ми система реагира на някакви дразнители, ама никаква идея кои🤕

# 184
  • София
Аз хапнах сутринта сирене и на следващия ден кожата на коленете започна да става грапава, а проблемите с коремчето почнаха още от същата вечер, та явно е в рамките на 12-24 часа реакцията.

# 185
  • над кукувичето гнездо
Звездички и сърчица, кърмата не е АМ и не е необходимо да има фиксиран брой хранения в денонощието. Кърмете по-често, включително и нощем или късно вечер, ако е нужно, за да се увеличи кърмата. По описаното, според мен, сте започнали един плааавен процес на отбиване.

# 186
Момичета, отново съм аз...🙄
Преустанови се нов, но найстина сериозен проблем!
Та бебка, като вземе да суче от зърното започват едни непоносими и неприятни вибрации, който ги усещам чак навътре в гърдата! Много е неприятно и непоносимо, дори при допира на дреха или с пръст! (С ММ мислим, че е отворен нерв???)
Съвет, моля какво може да е това, и ако е проблем към кого да се обърна за помощ,? Благодаря на отговорилите❤

# 187
Вероятно вазоспазми, прочетете и сравнете https://www.google.com/amp/s/xedra.wordpress.com/2010/04/25/vasospasm/amp/
Оправихте ли юздичката?

# 188
LittleCactus не е точно като болка, а като прищипване, като вибрации, от които се изпотявам и получавам чак сърцебиене
Иначе за юздичката сме взели решение да изчакаме Health visitor-ката за оглед ението на бебо и да прецени, ако е за манипулация сме съгласни само с лазер(извинявам се отклоних се)

# 189
Ами прочетете статията и преценете дали са вазоспазми. Логично е като детето е с къса юзда, не засуква добре, от там вие имате болки, а от това и вазоспазми.

Сега, за клипването. Невъобразима глупост е това с лазера. Аз имах пиърсинг на юздата и не го усетих. Това се прави за секунди със инструмент, не със лазер,просто се цепва,няма почти кръв, няма болка и детето ще засуче правилно. Вие няма да чувствате нон стоп болка, детето ще се храни нормално. И за в бъдеще няма да има проблеми с дъвченето и с говора. Все едно не сте ходили на зъболекар, не са ви цепили венец, не разбирам мотивите ви да се мъчите и вие и детето.

Но който не иска сам да си помогне, няма кой да му помогне. Няколко човека ви го казаха, информация ви дадох да четете, казах да се свържете със бг консултант по кърменето, който също ще си даде професионалното мнение, вие явно друго искате да чуете.

Успех!

# 190
Здравейте. При нас се установи тих стомашен рефлукс. Получава нещо като киселини по време на хранене. Връща храна в хранопровода и плаче. Оттам недохранването  и слабото наддаване. Изписаха сиропче. Трябва да стои леко изправен по  време на хранене и 30 минути след това. Благодаря на всички за съветите, които ми дадохте. Много сте отзивчиви. Приемам съвети за поза за кърмене и облекчаване на симптомите.

# 191
Пак съм аз, вчера цял ден си правих топли компреси, масаж, горещ душ и слагах зеле и пия лецитин (3х2), както казахте. Но до сега резултатът е че няма болка и напрежение, но твърдото си стои (горната половина на гърдата). Въпросът ми е докато се отпуши ли продължавам д 3х2. И после със сигурност няма да го спра че пак да не се запуша толкова жестоко Sad

# 192
Като се отпуши се продължава в намаляващи дози. Иначе тялото разбира, че гърдата има проблем и спира да я пълни, за да не гръмне, за това не е така напрегнато и като се отпуши ще се напълни пак. Поспрете се малко с опитите и си починете, защото и това е важно.

# 193
Момичета, при мен се появи проблем, който налага лечение несъвместимо с кърменето за около две седмици. За сега все още търся друг вариант и ще се консултирам и с други лекари, но ми се иска през това време да натрупам повече запаси кърма в фризера и да не се налага хранене с АМ. Кога да цедя и какво мога да направя за да събера максимално количество кърма за кратко време?

# 194
Ами аз нон стоп продължавах защото се притеснявам че колкото по вече стоя така запушена, че кърмата толкова по-вече ще се сгъсти/втвърди. Ставало като извара, не знам дали е така.

Общи условия

Активация на акаунт