Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 19

• 25 340
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Момичета аз все още се опитвам с отпушването на каналите, с колко време разполагам преди да се е превърнал в мастит Cry. Много съм Зле тъкмо махнах АМ, само са не ми се налага да спра кърмата. С помпата не става опитвам се на ръка, бебчо се дере на тази гърда че не пуска

# 166
С 20 мин....какви са тия неща...
Можед а си седите със запушване и седмица без да стане мастит. Мастит се лекува с антибиотик, а по-смелите и  без. Аз съм имала мастит, а още кърмя, та не е причина да се спре кърменете, пиенето на антибиотик също не означава спиране на кърменето. Аз пих аугментин и си кърмех. Дори и да се задълбочи (силно хипотетично и невероятно) и да стане абцес, пак не означава спиране на кърменето, така че се успокойте. свиква се със запушванията и се превръщат в лек дискомфорт.
Нека бебето е гладно, предложете запушената гърда без да се смилявате от рева, че не иска. Гледайте да сте сами, на спокойно и по-тъмно, примерно на пуснати пердета. Като суче масажирайте запушването като изтласквате по посока на зърното. И няма не иска да суче....като е гладно и няма избор ще суче.
Спомням си едно зверско запушване като кърмех голямото дете, то беше на 11 месеца. Не давах друга храна, само гърда предлагах. То не искаше да суче, защото не пуска, ама огладня достатъчно и се предума и оправи нещата.

# 167
По-спокойно, отпушване не се оправя за 1 час или 1 ден. Може да се оправи за 2 дена, може за 4-ри, може и за повече. Ваня е дала супер съвети, Само да допълня, че аз като съм запушена я будя нощем и я взимам сънена да суче. Ще мине, по-спокойно, аз сигурно над 20 пъти съм се запушвала, последно уикенда пак. Нищо страшно е,  просто паникатаа първите пъти е голяма. Следвайте съветите дадени до момента Simple Smile
П.С. на заглавна страница има статии и на бг и на английски за запушванията и блистерите.

# 168
Много благодаря момичета че ме успокоявате така, звъннах на личната и тя веднага ела да ти спрем кърмата и готово, рева цял ден. Много голямо желание имам за кърмене. Моля да ми изясните точно: ако това запушване се превърне в мастит, пия антибиотик и продължавам да кърмя така ли, само докато се отпуши ще има болка и дискомфорт и нищо друго така ли,Т.е. Не означава задължително спиране на кърмата

# 169
Ая, аз не се шегувам като казвам, че съм се запушвала над 20 пъти. Стига мислила за мастит. По-спокойно, ще се оправиш. Ако се стигне до мастит, да, оправя се с антибиотик. Никакво спиране на кърма.
Прочети статиите на първи пост и се успокой малко.
Лични лекари и педиатри си нямат ама хал хабер от кърмене. Специалистите са консултантите по кърмене. Ако искаш консултация по тоя проблем, звънниш на тела на ЛЛЛ или директно на някой консултант, а не на личната ти лекарка, която очевидно не е кърмила и не знае, че с достинекс не се оправят запушвания.

# 170
Заповядай:
Скрит текст:
В София са по квартали Simple Smile Да са живи и здрави!

# 171
Да, при мастит се пие аугментин 2 пъти на ден 1000 мг за 7 дена и готово. Запушването или мастита не пречат на кърменето, даже е задължително да се кърми. Та не означава хич спиране на кърменето, това са глупости.
Иначе при запувашне болката може да продължи и няколко дни след като се отпуши, защото е травмирано мястото.
Мастит може да различите по това, че се вдига рязко висока температура, около 39 градуса. Ако стане пиете нещо за понижаване на температурата и почвате антибиотик. Разбира се продължавате да кърмите.
Аз мисля, че мога да бия Кактуса по брой запушвания....ама то кой ги брои  Grinning

# 172
Здравийте. Имам следнато питане. По колко млечни хранения трябва да има 6 месечно бебе? И някой налагало му се е да дохронва кърмено бебе с АМ? Моята принцеса от две седмици яде пюре на обяд-стигна до 60гр+кърмене. Но вечер нещо не й стига кърмата и се налага да започвам да й давам АМ. Храня я по 6 пъти, последно хранене 20:30-21:00, от няклко дена дърпа плаче и търси гърдата, не я пуска доволна както през деня. Сутрин имах повече кърма и вечер й давах, но за съжаление вече и сутрин няма какво да изцедя тя всичко изсуква. Някой преминал ли е през това да сподели отзиви. Благодаря Ви.

# 173
Вариант е да намалите твърдата храна за сметка за млякото за известно време.

# 174
А на поискване ли кърмите през деня? Като начало бих будила детето за нощни кърмения, ако то само не инициира такива - в 12 примерно, в 4 също. Нощните кърмения са важни за лактацията. Обикновено бебетата сами ги връщат при захранване, за да си наваксат млякото.
Ако няколко дни кърмите на поискване, ще се увеличи кърмата и ще се регулира.

# 175
Не кърмя я на режим, тъй като тя беше много поспаливо бебе и ако бях оставила на поискване щеше да яде два пъти дневно. Нощно кърмене никога не е имала, преди месец й спрях и кърменето в 23:30 по съвет на педиатъра. И вечер от първия ден си спи непробудно.Наддава много добре на тегло. Винаги съм имала много кърма.

# 176
Как се спира кърмене ?Какво направихте?

# 177
Ами 23:30 аз я будех да се храни и просто спрях да я будя и така от седем минах на 6 хранения на 5 месечна възраст. В 5:30 също аз я будя за хранене и през деня тя си знае през три часа хапване и от 5месеца и половина я захраних с пюре, пак по съвет на педиатъра и за сега си хапва добре.

# 178
Добре, усещате ли как съветите на педиатъра Ви са ви докарали до това положение сега?

Аз си казах мнението, кърмене на поискване, едва ли бебето продължава да проспива целия ден, ако го проспива, започнете да кърмите през 2 и половина часа макс през деня и вкарайте нощни кърмения и ще си оправите количеството кърма. В противен случай, благодарение на безумните съвети на педиатъра ви, започвате да купувате АМ, защото до годинката 80 процента от калориите за едно бебе идват от млякото, не от пюрето. Успех!

# 179
Аз бих намалила на 1/2 твърдата храна и бих въвела отново вечерното хранене или поне едно през нощта.

Общи условия

Активация на акаунт